Anmeldte ektemannen samme dag som hun ble drept

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser at den drepte kvinnen i 20-årene og den drapssiktede mannen (27) var gift. Kvinnen skal ha blitt truet av mannen tidligere, og var utstyrt med voldsalarm. Det opplyser politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Pressekonferanse drap i Melhus

Politiet holdt pressekonferanse etter Melhus-drapet tirsdag formiddag.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Marit Foestervold

Marit Fostervold er konstituert politimester i Sør-Trøndelag.

Foto: NRK

Det var like før klokka 21.00 mandag at politiet fikk melding om en død kvinne i Melhus. Dødsfallet ble karakterisert som mistenkelig, og 20 minutter senere ble en mann pågrepet og siktet i saken. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiet.

Ønsket skilsmisse

– De to var gift, men kvinnen ønsket skilsmisse. Hun har også tidligere blitt truet av mannen, og hadde derfor voldsalarm. Senest i går anmeldte hun mannen, forteller konstituert politimester Marit Fostervold i Sør-Trøndelag.

Paret kommer opprinnelig fra Afghanistan og har et felles barn på to år. Kvinnen kom til Norge i 2003, mens mannen kom til landet i 2011, opplyser politiet. Familiene kommer opprinnelig fra Kabul i Afghanistan og kvinnens far kom til Norge i 2000, og fikk familiegjenforening med sin kone og sju barn to år senere.

Konstituert politimester Marit Fostervold startet med å oppsummere saken så langt.

Politiet oppsummerte saken så langt.

Fengslingsmøte

– Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmål foreløpig, opplyser hans forsvarer, advokat Tore Angen, til NRK tirsdag morgen.

Mannen skal etter planen avhøres av politiet tirsdag ettermiddag.

– Mannen har så langt vært for sliten til å bli avhørt , og blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, opplyser politiadvokat Kornelia Lykke.

Under pressekonferansen kom det fram at kvinnen hadde båret en voldsalarm siden i august, men denne ble ikke utløst mandag kveld da drapet fant sted.

Da politiet kom fram til åstedet mandag kveld ble de møtt av mange mennesker på stedet og knuste vinduer. Der fikk de så beskjed om at den antatte gjerningsmann hadde kjørt fra stedet i bil sammen med barnet. Det ble forsøkt gjenoppliving av kvinnen, men det lykkes ikke.

Barnet er nå tatt hånd om av barnevernet, og har fått oppnevnt Sigrun Dybvad som bistandsadvokat.

Krisesenter

– Etter truslene i går fikk hun tilbud om beskyttelse av politiet, og ble tilbudt plass ved et krisesenter. Hun valgte ikke å takke ja til dette tilbudet, fortalte Marit Fostervold under pressekonferansen.

Mannen bodde ikke sammen med sin kone den siste tiden, og etter drapet kjørte han altså av gårde i en bil sammen med barnet.

– Det har aldri vært noe bråk i leiligheten før, sier Marit Mikkelsen (92) som er nær nabo av paret.

Politiet har så langt ikke funnet drapsvåpenet, og avventer nå obduksjonen av den drepte kvinnen for ytterligere opplysninger om hvordan hun ble drept.

Den siktede 27-åringen undersøkes nå av psykiater, og politiet gjennomfører undersøkelser av hans bil og bolig.

Den drepte kvinnen har en stor familie i Norge, og politiet ønsker nå å avhøre så mange som mulig av familiemedlemmene for å skaffe seg bedre oversikt over forholdene. De vil også avhøre venner og andre som kan ha informasjon i saken.