Hopp til innhold

Spesialenheten henlegger saken mot Melhus lensmannskontor

Spesialenheten for politisaker har konkludert med at Melhus lensmannskontor ikke gjorde noe straffbart i håndteringen av drepte Nilofer Naseri.

Krimteknikere undersøker stedet hvor en kvinne ble funnet drept på Melhus

Kvinnen ble funnet drept i sin egen leilighet i Melhus.

Foto: Morten Andersen / NRK

Nilofer Naseri ble drept av sin ektemann 28. september i fjor. I juni samme år oppsøkte hun lensmannskontoret i Melhus og meldte ifra om at hun fryktet at mannen hennes skulle bortføre deres sønn til Afghanistan.

– Hun var usikker på hva mannen hennes var i stand til å gjøre, sa politibetjent Irene Teigen Nordskag i Sør-Trøndelag tingrett i februar i år.

Konstituert politimester i Sør-Trøndelag politidistrikt Marit Fostervold opplyste dagen etter drapet at Naseri hadde anmeldt sin ektemann for trusler også samme dag som drapet skjedde.

Fostervold besluttet på bakgrunn av dette å koble Spesialenheten inn i saken.

Spesialenheten har etter etterforskning av fire personer ansatt i Sør-Trøndelag politidistrikt besluttet å henlegge saken fordi straffbare forhold ikke kan bevises.

Kvalte og knivstakk kona

Naseris ektemann ble dømt til 13 års fengsel for drapet på kona.

29-åringen ble både i Sør-Trøndelag tingrett og i Frostating lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på sin kone, samt for drapstrusler i forkant.

Hun ble kvalt og knivstukket av ektemannen i en leilighet på Kuhaugen i Melhus sentrum i fjor høst.

Anket

Parets to år gamle sønn var i leiligheten under drapet, og sammen med faren sin da han ble pågrepet et annet sted i Melhus kort tid etter at politiet ble varslet.

Han mente fengselsstraffen på 13 år var for streng, og anket straffeutmålingen til Høyesterett. Anken ble trukket tilbake, og dommen fra Frostating lagmannsrett er rettskraftig.

29-åringen ble også dømt til å betale 250.000 kroner til sin sønn, 400.000 kroner til Naseris mor og 115.815 kroner i erstatning til Naseris far.