Hopp til innhold

– En trist dag for Melhus-samfunnet

Ordfører Jorid Jagtøyen sier det er en trist dag for Melhus-samfunnet etter at en kvinne ble funnet drept mandag kveld. En 27 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken.

Jorid Jagtøyen

Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen sier flere har benyttet seg av kommunens krisehjelp etter drapet.

Foto: Morten Andersen/NRK

Det var like før klokka 21 mandag at politiet fikk melding om det mistenkelige dødsfallet. 20 minutter senere ble en mann pågrepet i en bil et annet sted i kommunen. Han skal avhøres tirsdag.

Satte ned kriseteam

– Dette er en veldig trist hendelse, og vi i kommunen gjør nå vårt beste for å hjelpe de som trenger det. Vi opprettet ganske raskt et kriseteam i kommunen mandag kveld. I løpet av kvelden og natta har ti personer benyttet seg av tilbudet vårt, sier Jagtøyen til NRK tirsdag morgen.

Kommunen har opprettet et psykososialt kriseteam bestående av psykiatriske helsearbeidere, lege og lensmann. De har også opprettet en pårørendetelefon som folk kan benytte hvis de trenger hjelp. Dette nummeret er 900 22 066.

– Jeg synes vi har jobbet veldig bra med dette etter at den triste nyheten ble kjent. Vi har gitt tilbud til pårørende, familie og naboer om å bli kjørt til familiesenteret, og flere har benyttet seg av muligheten til å få snakke ut om det som skjedde, sier Jagtøyen.

Ordfører Jorid Jagtøyen forteller om kommunens arbeid etter drapet i Melhus.

Ordfører Jorid Jagtøyen forteller om arbeidet kommunen har gjort etter drapet i Melhus.

Skolene er orientert

I 09-tida skal kommunens ledelse bli orientert av politiet om utviklingen i saken.

– Vi skal også gi et tilbud til barna på skolene i kommunen. Både helsesøstre og rektorer er orientert om saken, og vil håndtere dette videre, sier ordføreren.

Utover tirsdagen vil det ordinære hjelpeapparatet i Melhus kommune stå til rådighet for dem som ønsker ytterligere hjelp etter mandagens drap.

Kvinne drept i Melhus

Politiet har i hele natt gjort tekniske undersøkelser i Melhus etter drapet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Siste fra Trøndelag