– RBK-tapet speiler et problem

Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund Nils Johan Semb mener RBKs tap mot Bayer Leverkusen speiler et problem i norsk fotball.

Video Semb kritiserer norsk fotball

VIDEO: Nils Johan Semb kritiserer norsk fotball.

Flere norske toppklubber har brent seg mot internasjonale motstandere denne sesongen.

– Det som er litt mer bekymringsfullt er at norsk klubbfotball har gjort det dårlig i europacup de seneste årene. Det har vært en negativ trend over lang tid og vi har en utfordring med å snu den, sier Semb til NRK.

– Se mot landslaget

Semb vil ikke kritisere Rosenborg, men mener på generelt grunnlag at redningen for norske klubber ute i Europa er å gjøre som landslaget.

– Landslaget har jo hatt suksess både nå i de siste kampene og det siste året med en stram defensiv struktur og tydelige virkemidler også i det offensive. Det var også en sukessfaktor de tre gangene vi kvalifiserte oss til sluttspill, sier toppfotballsjefen til NRK.

Skal norske lag kunne feire i Europa må forsvarsspillet bli bedre.

– Vi har et høyere skåringsratio i vår eliteserie enn i de store, tøffe ligaene. Det har det vært over lang tid, og det skyldes naturligvis ikke bare at vi er ekstremt gode angrepsmessig. Det skyldes også at det er lettere å skåre mål i eliteserien, sier Nils Johan Semb.

– Rosenborg vil reise seg

Landslagets assistentrener Ola By Rise tror RBK reiser seg igjen etter stortapet mot Bayer Leverkusen.

– Det var ikke spesielt hyggelig å være hverken trønder eller norsk under denne kampen, sier Ola By Rise.

Den tidligere RBK-treneren tror imidlertid at laget kommer til å snu den negative opplevelsen til noe positivt.

– Jeg tror nok Rosenborg vil være sultent og nullstilt, det vil være mange revansjelystne spillere som drar til Bergen på seriekamp til helgen. Det er jeg positiv til at Rosenborg klarer å få til, sier Ola By Rise.