NRK Meny
Normal

- De må fortrenge tapet

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen ber spillerne sine om å glemme kampen mot Bayer Leverkusen.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen har en del å tenke på foran neste kamp mot Brann

Foto: Thorkild Amdi / Ap

- Jeg har bedt om at de fortest mulig må fortrenge den kampen, sier Nils Arne Eggen til NRK dagen etter kampen i Tyskland.

Fikk fri

Spillerne hadde nesten fått treningsfri av sjefen, og drev bare med lett jogging i idylliske omgivelser rundt det flotte seksstjerneshotellet Grand Hotel Schloss Bensberg utenfor Levekusen.

- Spillerne må få fri i dag, sa Eggen som likevel hadde fått en god natts søvn etter at laget hans ble rundspilt og tapte 4-0 i den første gruppespillskampen i Europaligaen.

- Det er nok verre med spillerne. De aller fleste var for dårlige i det meste i går, så mye mer er det ikke å si om den saken, la han til.

Bygge selvtillit

Rosenborg-spillerne var langt nede etter kampen og for Eggen som tidliger har postulert at "selvtillit er noe man får og ikke har", har han en jobb å gjøre med spillergruppen før søndagens kamp mot Brann.

- Vi må skaffe oss en ny platform med selvtillit til den kampen og ta poeng i den kampen, helst tre, sa Eggen videre.

Etter at Rosenborg ikke kvalifiserte seg for spill i Mesterligaen innrømmet Eggen at det trolig var greit nok ettersom nivået ville ha blitt for tøft. Nå spørs det om det også er et for høyt nivå i Europaligaen som ligger hakket under.

- Det er det litt for tidlig å si, men jeg gjetter at alle lagene står med tre poeng etter neste runde, og da er det helt åpent igjen, sier han.

Dermed regner han med at Rosenborg slår greske Aris samtidig som at Atletico Madrid slåt Bayer Leverkusen.

Kampoppsett og resultater i Europaligaen

Fotballnyheter