NRK Meny
Normal

– Opp til retten om de tror på henne eller ikke

Forsvarer i Vibeche-saken, Christian Wiig, er ikke fornøyd med at tiltaltes ekssamboer bare har en rolle som et vitne i saken.

Vibeche Sofie Falck Danielsen

Tiltaltes eks-samboer i Vibeche-saken er vitne i saken. Det får tiltaltes forsvarer til å reagere.

Foto: Familien/NRK

Christian Wiig

Christian Wiig syns det er merkelig at tiltaltes ekssamboer ikke er tiltalt i saken.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Den 35 år gamle, funksjonshemmede kvinnen skal ha sittet oppå det innpakkede liket av Vibeche Sofie Falck Danielsen da det ble fraktet bort på hennes elektriske scooter fra leiligheten og til Nidelva.

Aktor Bjørn Kristian Soknes fortalte i retten at tiltaltes ekssamboer ble telefonavlyttet i tiden etter drapet, for å finne ut hvilken rolle hun hadde spilt. Telefonavlyttingen ga ingen holdepunkter for at den 35 år gamle kvinnen hadde noe med drapshandlingen å gjøre, og er derfor ikke siktet.

Det forbauser tiltaltes forsvarer Christian Wiig.

– Kripos har kommet fram til at hun hadde på seg en T-skjorte den dagen, og at det var blodsprut på T-skjorten. Det skulle tyde på at hun var i umiddelbar nærhet av det som skjedde, men hun forklarte selv at hun ikke var i rommet en gang. Da blir det opp til retten om de tror på henne eller ikke.

Ekssamboeren kjente Vibeche

Bjørn Kristian Soknes

Aktor Bjørn Kristian Soknes håper teknikerne kan komme med flere svar.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Vibeche Falck Danielsen (48) ble meldt savnet av sin samboer 16. januar. Samme dag gikk politiet ut og kalte det en drapssak. Bakgrunnen var blant annet at de fant blodspor i 48-åringens leilighet. Fire dager senere ble hun funnet død i Nidelva i Trondheim, innpakket i plast og en skipssekk.

Tiltalte i saken som selv ikke vet om han drepte Vibeche eller ikke, sa i sin forklaring i retten i dag at han knapt kjente Falch Danielsen, men at ekssamboeren hans kjente henne fra før.

– Jeg er noe forbauset over at påtalemyndigheten henla drapssiktelsen mot henne, sier Wiig.

Aktor Bjørn Kristian Soknes er også enig i at blodsporene på ekssamboerens T-skjorte er et viktig poeng i saken.

– Teknikerne kommer til å si en god del om det. Det er to plagg hvor det er funnet blodspor fra avdøde, og da er det viktig å vite hvordan teknikere vurderer nærheten til ofret når blodsporene er funnet på de to plaggene. Det er et viktig moment for tiltalte og heller ikke uinteressant for hovedvitne.

Da den tidligere drapssiktede kvinnen satt i fengsel skrev hun brev til sin medsiktede samboer. I en fengslingskjennelse fra juni er noe av innholdet gjengitt:

Vibeche Sofie Falck Danielsen

Vibeche Sofie Falck Danielsens familien sier det har vært en tøff dag i retten.

Familien savner svar

Sigrun Dybvad er bistandsadvokat for Vibeches familie. Hun sier familien hadde ønsket mer svar om hva som faktisk har skjedd.

– Det har vært en tøff dag, og de hadde håpet å få kastet lys på hva som har skjedd. Det har vi dessverre ikke fått noe ut av ennå, sier bistandsadvokaten.

Dybvad sier familien håper å få vite om det kan være flere som sto bak drapet.

– For dem er det viktig å få svar på hva som skjedde, og om det bare var en eller to personer som sto bak dette drapet, sier Dybvad.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.