Hopp til innhold

Dømt til 13 års fengsel for Vibeche-drapet

En 36 år gammel kvinne er dømt til 13 års fengsel for medvirkning til forsettlig drap på Vibeche Sofie Falck Danielsen i Trondheim i 2014. Fredagens dom i Frostating lagmannsrett var enstemmig.

Vibeche Danielsen

Frostating lagmannsrett dømte fredag en 36 år gammel kvinne til fengsel i 13 år.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Vibeche Sofie Falck Danielsen

Vibeche Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i januar i 2014.

Dommen er den samme som Sør-Trøndelag tingrett kom fram til i fjor høst. Også da ble den 36 år gamle kvinnen dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen. Kvinnen anket da dommen på stedet. Onsdag i denne uka fant juryen i Frostating lagmannsrett kvinnen skyldig i drapet .

Lagmannsretten har frifunnet kvinnen fra kravet om å betale erstatning til Vibeches mor, slik det ble lagt fram krav om. Den drapsdømte kvinnen har nå en frist på to uker for å finne ut om hun vil anke straffen inn for Høyesterett.

– Svært skuffet

– Hun er svært skuffet over resultatet lagretten kom fram til. Hun mener hun har fått en uriktig avgjørelse. Tiltalte mener hun er uskyldig dømt i saken. Nå skal vi lese dommen nøye, og vurdere ulike grunner for en anke, sier den dømte kvinnens forsvarer, Thomas Øiseth.

Thomas Øiseth

Advokat Thomas Øiseth er forsvarer for den 36 år gamle kvinnen som er dømt for drap.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Tiltalte nekter for å ha noe med drapet å gjøre og brast i gråt da kjennelsen falt onsdag. Juryen brukte da to timer på å komme fram til kjennelsen.

Den dømte kvinnens T-skjorte har vært et viktig bevis i saken fordi det ble funnet blodflekker på den.

I dommen fra heter det at Vibeche Falck Danielsen ble utsatt for både smerte og redsel før hun døde.

Funnet i Nidelva

48 år gamle Vibeche Falck Danielsen ble meldt savnet i Trondheim torsdag 16. januar 2014. Politiet fikk melding om at en kvinne lå skadd i en leilighet, men den var tom da de ankom. De fant blodspor i leiligheten.

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon etter den savnede kvinnen som ble funnet død i Nidelva fire dager senere. Flere personer ble senere siktet i saken. 36-åringen og hennes ekssamboer er nå dømt for drapet.

Da saken ble behandlet i tingretten i november hevdet kvinnen at hun så deler av drapet, men at det var ekssamboeren hennes som utførte det.

Kvinnens tidligere samboer ble i fjor dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Falck Danielsen.