Normal

– Gir håp for fremtiden

I dag feiret Kværner Verdal milliardkontrakten som vil sikre blant annet lærlingplasser i mange år fremover. – Det kjennes som å vinne gullmedalje, sier konsernsjefen.

Kværner Verdal feirer etter storkontrakt

De ansatte feiret den nye storkontrakten med kake i dag. Kontrakten vil bety videre arbeid for bedriften i om lag seks år til.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– I en bransje uten sølvmedaljer kjennes dette virkelig ut som å vinne gullet, understreker konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugen til NRK.

I dag ble det kjent at Kværner har inngått en avtale med Statoil om levering av to stålunderstell til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

Kontrakten som nå er inngått har en anslått verdi på tre milliarder kroner.

Sett mørkt ut

Konsernsjefen er klar på at dette betyr mye for mange tilknyttet bedriften.

– Dette er viktig for både ansatte, lærlinger og alle våre underleverandører. Dette er en seier for Norsk industri, sier Haugen.

Det har en periode vært usikkert om Statoil ønsket å satse videre på å videreutvikle driften i Verdal. Sist vinter tapte Kværner Verdal konkurransen om flere oppdrag, og fremtiden for ansatte og lærlinger har vært usikker.

Nå ser fremtiden med ett lysere ut.

– Dette kan gi oss jobber hele 6 år frem i tid, noe som er særlig viktig for alle lærlingene våre. Dette vitner om en lys fremtid for den nye generasjonen som ønsker å jobbe med dette videre, sier Haugen.

(Saken fortsetter under videoen)

-Det er en lys fremtid for næringen.

Her blir fremtiden sikret for mange lærlinger i bransjen.

Konkurransedyktig

Avtalen mellom Kværner og Statoil inkluderer studier, tidligfase-prosjektering, detaljprosjektering, innkjøp, fabrikasjon og prosjektledelse.

Olje- og energiminister Tord Lien, sier til NRK at dette er det største industriprosjektet i Norge på mer enn 25 år.

Han understreker viktigheten av fortsatt konkurransedyktighet fra Norsk industri i et stadig mer internasjonalt marked.

– At vi nå ser at de viktige Norske offshoreverftene fortsatt er konkurransedyktig i en knallhard internasjonal konkurranse, er selvfølgelig veldig viktig og ikke minst gledelig, sier Lien.

– Har tatt utfordringen

Konsernsjef i Statoil Helge Lund, er fornøyd med hvordan Kværner Verdal har jobbet for å snu den negative trenden.

– Her har vi en bedrift som har tatt dette på alvor, snudd hver stein og jobbet frem et konkurransedyktig tilbud. At det i tillegg er en Norsk bedrift, er selvfølgelig bare positivt, sier Lund til NRK.

At dette er viktig for Statoil, er ikke Lund i tvil om.

– Det er viktig for Statoil fordi vi opprettholder et sterkt kompetansemiljø i Verdal. Statoil er på mange måter definert av styrken i de leverandørbedriftene som jobber sammen med oss, avslutter Lund.

Kværner Verdal feirer etter storkontrakt

Det var grunn til å feire i Verdal torsdag.

Foto: Tariq Alisubh / NRK