Hopp til innhold

– Fotball skal spilles i helgene

Supportergruppa til RBK er så frustrerte over mandagskamper at de velger å holde kjeft i ti minutter mot Odd Grenland i kveld.

Rosenborgs supportergruppe Kjernen

Kjernens medlemmer har blitt enige om å ha ti minutter med stillhet for å vise sin motstand mot at eliteseriekamper spilles på hverdager.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Folk vil nok merke kontrastene godt, sier Kenneth Kjelsnes, som er talsmann for Kjernen.

I kveld får han med seg resten av supportergruppa til Rosenborg i en ti minutter lang protest under kampen mot Odd Grenland.

– Vi kommer til å være stille, forteller Kjelsnes til NRK.

– Mandager er ille

Stillhet er bare ett av tiltakene Kjernen og flere andre supportergrupper bruker for å få mandagskamper bort fra terminlista og sendeskjemaet på TV.

De mener mandagskampene er satt opp for at TV-kanalene skal tjene mer penger, og håper at mindre stemning på stadion vil føre til at TV-produktet svekkes.

Fra før har Kjernen valgt å boikotte alle bortekamper på mandager og nå vil de gjennomføre en protest også på hjemmebane.

– Fotball skal spilles i helgene. Det mener vi veldig klart. Mandag er ille for supportere, for da får vi ikke reist på bortekamper uten å ta fri den dagen, og kanskje også dagen etter, forklarer han.

Jonas Svensson

Jonas Svensson og RBK har hatt en hard tid, og Kjernen lover å støtte laget for fullt etter ti minutter med protest mot mandagskampene.

Foto: Petros Karadjias / Ap

– Viktig at folk støtter laget

Kjelsnes tror stillheten vil merkes på Lerkendal, og sier at de vil gi alt i resten av kampen.

– Jeg tror folk kommer til å merke betydningen av tilstedeværelsen vår, og den jobben vi gjør med å synge på tribunen. Vi lover at det blir liv på tribunen etter ti spilte minutter.

Samtidig håper han at flest mulig møter opp for å støtte klubben i kveld.

– Med den sportslige motgangen Rosenborg har hatt i det siste, er det viktig at vi supportere bidrar med det vi kan. Og det er støtte fra tribunen, og da er det utrolig viktig at det er mange som møter opp, oppfordrer han.

Hvordan tror du det går på banen i kveld?

– Jeg er av natur litt naivt optimistisk, så jeg tror vi skal vinne hver kamp, selv om de siste månedene ikke har tydet på det. Men en gang må vi snu den negative trenden, og Odd er et lag vi skal slå på Lerkendal.

Disse 11 starter for Rosenborg mot Odd Grenland:

Örlund

Lustig - Larsen - Rønning - Dorsin

Henriksen - Issah - Svensson

Dockal - Prica - Bakenga

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe