– E-cup et flott utstillingsvindu for Rosenborg-spillerne

Kvalifiseringsspill til mesterligaen kan bety mye for at RBK-spillerne skal få vist seg fram i Europa.

RBK-spillerne jubler etter at de gikk videre til 4. kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

RBK-spillerne jubler etter at de gikk videre til 4. kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Hvis vi spiller og presterer bra er det ikke noe bedre vindu enn europacup, det er det ikke tvil om, sier RBKs sportslige leder Erik Hoftun.

– Kan dette øke verdien på spillerne?

– Når klubber ute i Europa vurderer spillere gjør de det først og fremst gjennom det spillerne presterer internasjonalt, det vil si europacup for eget lag eller landslag. Det er ikke noen tvil om at det vil være med på å kanskje øke både interessen og markedsverdien, sier Hoftun.

Glade over prestasjonen

Dagen etter at Rosenborg feide AIK av banen var stemningen naturligvis god på Lerkendal.

– Vi er utrolige glade for den prestasjonen vi har gjort. Men det er jobben vår å vinne kamper og å komme videre i et eventuelt gruppespill i Champions League eller Europa League. Vi er stolteav prestasjonen, men i dag må vi tenke framover mot Sandefjord. Da er det ny kamp og da må vi nullstille oss, ellers så taper vi, sier Per Ciljan Skjelbred.

Han sier spill i Europa betyr mye både for Rosenborg og spillerne.

– Det betyr mye for klubben og inntektene, og det er litt heder og ære. Vi møter mange skandinaviske lag og det er kult å slå dem og gå videre til europacup og eventuelt Champions League. Det er en utrolig stor prestasjon, vi har sikret oss et par kamper ute i Europa og det er viktig for oss, sier Skjelbred til NRK.

– Hva betyr det for dere spillere at dere får vist dere fram for store klubber?

– Her i Norge gjemmer vi oss bort litt, vi bor langt nord så det er muligheten vår til å se hvor vi ligger og få litt respons på det arbeidet vi gjør her hjemme og på hvor gode vi er. Så det er absolutt bra, sier Skjelbred.

Avhengige av spillersalg

– Det har alltid vært sånn i Rosenborg at vi har solgt spillere til større klubber gjennom gode prestasjoner, blant annet i Europa. Og vi er avhengige av å selge en spiller med jevne mellomrom, både i forhold til økonomi men også i forhold til spillere vi skal få inn senere. At de ser at Rosenborg er et utstillingsvindu og at det er mulig å ta steget til en større liga ved at spille e-cup med Rosenborg, sier Erik Hoftun.

Og for klubben er balansegangen mellom salg og det å ha et godt lag vanskelig, sier den sportslige lederen.

– Vi ønsker til enhver tid å ha et godt lag som mulig, samtidig er vi av og til avhengige av å selge også. Så det betyr at den jobben vi gjør med nye spillere, ikke minst egne unge spillere i klubben, er helt avgjørende for hvor godt produktet blir, sier Erik Hoftun, sportslig leder i Rosenborg.

Rade Prica

Rade Prica jubler etter å ha skåret mot AIK på Lerkendal onsdag kveld.

Foto: Alley, Ned / Scanpix