NRK Meny
Normal

– Det luktet faktisk litt svidd på matta i går

Etter 3-0-seieren over Ålesund søndag, mener lederen i RBKs supporterklubb at det tidvis luktet litt svidd på Lerkendal.

RBK

Trønderne slo Ålesund på hjemmebane med sluttsifrene 3-0. Det betyr at RBK fremdeles er med i medaljekampen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes er fornøyd med 3-0 mot Ålesund.

Sæther

John Hou Sæther er den yngste spilleren som har fått tid på banen for RBKs A-lag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Etter tre kamper uten tap, reiste Aalesund til Trondheim med forhåpninger om å ta poeng mot Rosenborg, men slik skulle det ikke gå. Trønderne ble for sterke på hjemmebane og vant komfortabelt 3-0.

Leder i RBKs supporterklubb Kjernen, Kenneth Kjelsnes, var ganske fornøyd med hjemmelagets innsats.

– Jeg synes Ålesund var svak, og synes ikke RBK hadde flaks. Men det var en kamp på det jevne. Første kvarter av andre omgang var positiv fra vår side, da luktet det faktisk litt svidd. Det var også viktig å score så tidlig som vi gjorde, sier han til NRK.

– Sterk på hjemmebane

I forrige uke var fotball-legenden Kevin Keagen på besøk på Lerkendal, men Kjelsnes vet ikke om innsatsen skyldtes inspirasjon fra besøket.

– Jeg har ærlig talt ikke fått med meg så mye fra det besøket, men kanskje ble de litt inspirert. Det viktigste er vel at Rosenborg har vært sterk på hjemmebane. Denne trenden fortsetter, sier Kjelsnes.

– Det er viktig å vise at Lerkendal er en vanskelig stadion å besøke.

Kjelsnes tror også den økte treningsmengden har vært positiv for trøndrne.

– Det er en del gode ting å ta med seg fra denne høsten. Humøren og gleden har kommet tilbake, og det er viktig.

Ny RBK-rekord

I kampen mot Ålesund ble det også satt ny RBK-rekord da 16 år gamle John Hou Sæther kom inn i det 81. minutt for trønderne.

Rosenborg har aldri spilt med en yngre spiller i toppserien, ifølge NTB. Det var Ola By Rise som stod med aldersrekorden for Rosenborg før søndag kveld.

– Vi prøvde å rope fram dette byttet fra tribunen i går, så det var bra. Dette er en lokal gutt og en indreløper, så vi håper han får tid til å utvikle seg, sier Kjelsnes.

Selv synes Sæther det var stas å debutere.

– Jeg tenker ikke så mye på at det var en ny rekord, men det var veldig gøy å få sjansen. Jeg håper jo at jeg kan bidra framover også, sier 16-åringen til NRK.

Forventninger til medlemsmøte

Mandag kveld er det medlemsmøte i Rosenborg. Dette er noe Kjernen-lederen ser fram til.

– Jeg har en del forventninger. Styret skal presentere krav til både ny trener og sportslig leder, så da håper vi at man får noen indikasjoner på hvordan klubben vil se ut til neste år. Vi har fått beskjed om at det ikke vil bli frigjort noen navn, men det er likevel viktig å høre hva styret tenker.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.