Satte RBK-rekord: – Veldig spennende spiller

John Hou Sæther (16) ble tidenes yngste Rosenborg-spiller i eliteserien da Aalesund ble slått 3-0.

Sæther

BRAGD: Rosenborg-spiller John Hou Sæther fikk drøye ni minutter i debuten på Lerkendal.

Ola By Rise

SLÅTT: Ola By Rise sto med aldersrekorden for Rosenborg før søndag kveld.

John Hou Sæther (16 år og 258 dager) kom nemlig inn i det 81. minutt for RBK.

Rosenborg har aldri spilt med en yngre spiller i toppserien, ifølge NTB.

Den tidligere rekorden hadde Ola By Rise. Han var 16 år og 267 dager da han debuterte i 1977.

– Nå skal han få erfaring. Han trener hver dag med et godt fotballag. Men det er en veldig spennende spiller. Vi skal forvalte det (talentet) forsiktig, slik at Rosenborg får god nytte av ham i mange år fremover, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

Pangstart

Etter tre kamper uten tap, reiste Aalesund til Trondheim med forhåpninger om å ta poeng mot Rosenborg, men slik skulle det ikke gå.

Kåre Ingebrigtsens lag brukte kun seks minutter på å score sitt første mål for kvelden.

En gjenvinning på egen banehalvdel resulterte i et kontringsangrep der Jørgen Skjelvik til slutt fant Mike Jensen utenfor sekstenmeteren. Dansken hamret ballen i mål og sendte vertene i føringen.

Doblet før pause

Aalesund var absolutt med i kampen. Jan Jönssons utvalgte spillere skapte flere farligheter, men marginene var ikke på sunnmøringenes side søndag.

Det så ut som at første omgang vil ebbe ut i 1-0, men like før pause fikk oransjetrøyene et hardt slag i magen. Kun tre minutter før halvtid styrte en umarkert Holmar Örn Eyjolfsson et mislykket skudd fra Tore Reginiussen i mål.

– Det føltes veldig bra, spesielt siden jeg var innbytter. Det er alltid fint å score når man er forsvarer, men det også veldig viktig å holde nullen fordi vi har ikke klart det mange ganger i det siste, sier Eyjolfsson til TV 2 etter kampen.

Tamt Aalesund-lag

Det ble heller ikke bedre etter pause. AaFK startet usedvanlig svakt og var nære på å slippe en mål flere ganger før det var gått 48 minutter. Hjemmelaget etablert et solid press mot gjestene. Etter en corner da kampuret viste 49 minutter, dukket den høye slovaken Tomas Malec opp og stanget inn 3-0.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Malec

I FORM: Tomas Malec spikret seieren med 3-0-målet.

Aalesund var temmelig tamme etter scoringen og produserte svært lite framover, mens vertene roet det hele ned og fikk kampen inn i deres spor. De kontrollerte inn en enkel 3-0-seier og sikret seg viktige poeng i medaljekampen.

– Det var en fortjent seier, selv om kanskje sjansestatistikken var jevn. Rosenborg er god til å få laget inn i sitt spor, sier Jan Jönsson.