Jensen og Henstein
Foto: Petter Strøm / NRK

Rekordstor amfetamin-sak for retten

Oppsummert

Fire menn er allerede dømt i en av Norgeshistoriens største narkosaker. Nå står en av bakmennene for retten.

 • Nekter tilknytning til HA

  Statsadvokat Hugo Henstein spør om tiltalte har tilknytning til Hells Angels. Det benekter tiltalte. – Det kan hende jeg har solgt krypterte telefoner til representanter derfra, men det vet jeg ikke sikkert, sier han.

 • Fikk problemer

  Etter at politiet beslagla de 66 kiloene med amfetamin på Ami hotel i Tromsø, høsten 2017. Begynte den tiltalte å få spørsmål om hvor det ble av pengene for amfetaminet han hadde vært involvert i å frakte til Tromsø. – Det dukket opp folk i kafeen min, for å spørre om penger, sier han.

  Amin hotell
  Foto: Petter Strøm / NRK
 • Ikke involvert videre

  Den tiltalte forteller så at han ikke var særlig involvert videre i denne prosessen. – Jeg hadde en mistanke om at det kunne være mer enn 30 kilo som ble sedt til Tromsø, men det jeg så i chatten gjaldt 30 kilo, sier han.

 • Først snakk om 30 kilo

  Tiltalte forteller at han tok kontakt med sine kilder, og avtalte at det neste partiet skulle være på 30 kilo. Videre satte han den andre involverte tyskeren i kontakt med kildene som hadde tilgang på amfetamin. – Jeg ville ikke ha mer med dette å gjøre. Ville heller satse på kafeen min, forteller den tiltalte tyskerne.