Aktoratet
Foto: Petter Strøm / NRK

Rekordstor amfetamin-sak for retten

Oppsummert

Seks menn møter i Hålogaland lagmannsrett i forbindelse med et rekordstort amfetamin-beslag i Tromsø. To av de tiltalte jobbet som advokater da de 87 kiloene med amfetamin ble innført.

 • Sier han er uskyldig

  Den ene advokaten fra Tromsø som står tiltalt i lagmannsretten tilknyttet det svært store narkobeslaget i 2017, har i dag forklart at han er helt uskyldig, skriver iTromsø. Han ble frikjent i tingretten, men saken ble anket til lagmannsretten. Rettssaken er nå til behandling igjen etter utsettelse fra mars.

 • NRK beklager identifisering

  NRK kom i skade for å filme og identifisere to tiltalte i den pågående rettssaken i vår Nordnytt-sending mandag kveld. NRK hadde aldri som intensjon å identifisere. Vi gjorde en feil og beklager. Feilen ble umiddelbart rettet på nett, og vi går gjennom våre rutiner for å unngå at dette skjer igjen.

 • – Kjente til marked i Finnmark

  Tyskeren forklarer seg om kontakten med den andre tiltalte advokaten i saken. De skal ha snakket om markedet for å selge amfetamin i Finnmark. Ifølge tyskeren har den tiltalte advokaten sagt at han kjenner markedet i Finnmark, og at det er mulig å selge mellom 20 og 30 kilo amfetamin der i kvartalet.

 • Nevnte aldri eks-advokat i avhør

  Den tiltalte tyskeren blir spurt om hvorfor han aldri nevnte den ene tiltalte advokaten i politiavhør. – Det er fordi han ikke har noe med saken å gjøre. Jeg ble også fortalt at det er straffbart å snakke folk inn i saken som ikke har noe med saken å gjøre, svarer tyskeren.