Frp vil ha slutt på «drittsaker»

Sylvi Listhaug (Frp) adresserte skandalene partiets tillitsvalgte har vært involvert i de siste ukene. – Man må være bevisst sitt ansvar som politiker.

Sju av ti nyutdannede politifolk er i jobb

Sylvi Listhaug (Frp) minner medpolitikere om hvor viktig det er å følge det etiske reglementet.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Det har stormet rundt Fremskrittspartiet denne vinteren. Saker om fiktive reiseregninger, meetoo-varsler og senest en voldtektssiktelse har fått mye oppmerksomhet.

Lørdag nominerte Troms og Finnmark Frp sine kandidater til fylkestingsvalget til høsten. På nominasjonsmøtet i Tromsø lørdag, benyttet Sylvi Listhaug anledningen til å legge trykk på at politikere må følge det etiske reglementet.

– Man må være bevisst sitt ansvar som politiker. Det har vært mange saker i det siste, i alle partier, og det er med på å bygge ned tilliten til politikere blant folket, sier Listhaug til NRK.

Avsløringene om maktmisbruk i partiet har gått inn på medlemmene, ifølge Listhaug.

– Vi i Frp er hardtarbeidende politikere. Mange bruker mye fritid på vervet. Da er det klart at man blir frustrert når slike saker kommer opp.

Tøft for de tillitsvalgte

Ronny Berg (Frp) bekrefter at den siste tiden har vært tøff og på mange måter skuffende:

– Når man ønsker å fokusere på politikk og den ene drittsaken kommer etter den andre, så gjør det noe med de tillitsvalgte også. Det er ikke hyggelig å kun bli møtt med spørsmål om juks, reiseregninger, våpen og voldtekt.

Det gjør noe med motivasjonen, legger han til.

Berg ble på møtet valgt inn som andre kandidat på partiets nominasjonsliste til fylkestingsvalget i Troms og Finnmark. John Karlsen fra Nordreisa ble valgt inn på første plass, mens Britt Hege Alvarstein fra Tromsø, ble valgt inn på tredje plass.

Ronny Berg

Den siste tida som tillitsvalgt i Frp har vært krevende, ifølge Ronny Berg.

Foto: Anita Føleide / NRK

Håper velgere tenker på politikk

– Når man er et stort parti så skjer det ting, til tross for høyt fokus på etikk og regler. Det er klart at skuffelsen sitter i mange nå, sier Berg.

Han håper og tror at velgere først og fremst er opptatt av politikk, men frykter noen kan velge å ta avstand fra partiet. Dermed roser han Listhaug får å trekke frem det etiske reglementet.

– I Fremskrittspartiet har det skjedd veldig mye uønsket nå i det siste, og det er viktig å håndtere det internt, sier Berg.

LES OGSÅ: