Like blid – men uviss framtid for Johnsgård

Barne-TV-Johnsgård håper på ny kontrakt i TIL.

Christer Johnsgård

Humøret er på topp – selv om lyskeskaden fortsatt ikke er helt leget. Og Christer Johnsgård vet ikke om det kun blir med denne sesongen med TIL i eliteserien.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Et par dager før sin 29-årsdag i februar gikk drømmen i oppfyllelse for barne-TV-stjernen Christer Johnsgård – han signerte proffkontrakt med Tromsø IL.

Men om eventyret fortsetter også etter 2016-sesongen, det vet ingen. Fotballframtida for småbarnspappen er uviss.

– Ja, jeg har ikke diskutert noe med TIL. Jeg vet ikke helt hva som skjer. Må bare vise mitt beste hver dag. Og vise at jeg fortjener å være her, sier Johnsgård til NRK.

Humøret er, som vanlig, på topp. Men det er ikke bare enkelt ikke å vite hva som skjer etter at sesongen er over.

Ble skadet under oppvarming

Overgangen fra 2. divisjon og Senja til eliteserien med TIL var tøff. Fram til EM-pausen ble det kun to innhopp i serien – begge på bortebane.

Men han sendte TIL videre i cupen etter to mål mot Mjølner i Narvik.

Christer Johnsgård

Christer Johnsgård pådro seg en lyskestrekk for en drøy måned siden.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Så da Johnsgård endelig skulle få noen minutter på Alfheim i kampen mot Haugesund 9. juli, ble han skadet – mens han varmet opp.

– Jeg var i ufattelig god form før jeg fikk den lyskestrekken. Jeg følte at jeg virkelig kunne ha bidratt med mine egenskaper i de kampene vi har hatt de siste ukene. Så det har vært ufattelig kjipt å se på, sier Johnsgård, som så smått begynner å nærme seg status skadefri igjen.

Ønsker ny kontrakt

Spørsmålet er om Johnsgård i høst må på banen – og levere på banen i eliteserien eller i cupen – for å kunne skrive en ny avtale med TIL.

– Det er jo ikke gunstig å være skadet. Men vi har tidligere snakket om at vi skulle snakke sammen igjen i september. Da var TIL veldig fornøyd med utviklingen min. Men så kom denne skaden rett etterpå. Og det er jo ikke gunstig.

– Men du vil gjerne fortsette i TIL?

– Ja, det føles som jeg har noe ugjort her. Det gjelder å få slippe til og få vist seg fram.

Vurdering i september

Trener Bård Flovik tok sjansen på Johnsgård i vinter. Og synes spissen har tatt steg.

– Christer har gjort en fin inntreden i TIL. Og var skikkelig på gang når han fikk den skaden i lysken. Christer er en av tre-fire som vi skal gjøre en vurdering av i løpet av andre halvdel september. Det har de også fått beskjed om, sier Flovik til NRK.

Christer Johnsgård og Bård Flovik

Trener Bård Flovik vil avgjøre om Christer Johnsgård får ny kontrakt i løpet av september.

Foto: Martin Steinholt / NRK

Han håper han så snart som mulig kan ha Johnsgård i vurderingen til seriekamper med A-laget igjen.

– Det hadde vært artig om han kunne kommet seg i trening for fullt igjen og konkurrere seg inn på laget. Og dermed fått muligheten til å vise seg fram på Alfheim, sier Flovik.