Hopp til innhold

Kråkeklubbens møte med hvaler er nominert til stor internasjonal pris

NRK Barne-TVs «Kråkeklubben» med Kråka og Christer Johnsgård blir lagt merke til i Japan. Nå kan de vinne stor prestisjetung pris - igjen.

christer og kråka

Det var høy stemning om bord i båten til «Kråkeklubben», her med Kråka (Mari Bjørnsdatter Knutsen) og Christer Johnsgård.

Foto: Harald Albrigtsen / NRK

«Kråkeklubben» er i finalen i Japan Prize, som regnes som en av de gjeveste prisene for Barne-TV i verden, sammen med blant annet Emmy og Prix Jeunesse. Programmet er produsert av NRK i Tromsø.

Episoden de konkurrerer med, er den hvor Kråka (Mari Bjørnsdatter Knutsen) og Christer Johnsgård får nærkontakt med knølhvalene utenfor Kvaløya i Tromsø.

Se klipp fra episoden her:

Her får Christer og Kråka nærkontakt med knølhvalene.

– Dette betyr veldig mye. Det betyr at vi er i verdensklasse, noe NRK har satt seg som mål at vi skal være, sier redaksjonssjef i NRK Troms, Beate Hårstad Jensen.

Hun mener prisen er som å vinne Champions League i Barne-TV.

– Dette viser at vi lager program som får oppmerksomhet i verden, og ikke minst ting som treffer barn, og det er det viktigste av alt, sier Hårstad Jensen.

Det er ikke første gang barne-tv-programmet fra NRK Super blir nominert til den store prisen. I 2012 vant programmet «Tords Garasje», også det produsert i Tromsø.