Hopp til innhold

Barne-TV-stjerne blir fotballproff: – Føler meg som «mannen i gata» som har klart å få kontrakt

Christer Johnsgård er klar for Tromsø idrettslag. Dermed går guttedrømmen i oppfyllelse for 29-åringen fra Senja som hittil er mest kjent som programleder for «Kråkeklubben» i NRK Super.

Christer Johnsgård klar for Tromsø idrettslag.

Christer Johnsgård har siden han var liten drømt om å bli TIL-spiller.

TIL og Johnsgård er enig om en ettårskontrakt, med en åpning for forlengelse etter årets sesong.

– Jeg føler meg som «mannen i gata» som har klart å få kontrakt med TIL, Dette hadde jeg for noen år siden ikke trodd at jeg skulle klare. Dette er helt utrolig, sier Johnsgård.

Mangeårig TIL-patriot

Det er åpenbart Johnsgårds spisskompetanse som har ført til at Johnsgård blir TIL-spiller. Siste sesong ble han toppscorer i 2. divisjon med 21 mål. Han scoret også mot Stabæk i cupkampen.

– Min oppgave blir å score mål, sier Christer som har vært TIL-supporter hele sitt liv.

Allerede i 9-10-årsalderen begynte han å reise fra Senja til Alfheim når TIL spilte hjemmekamper.

– Vi tok hurtigruta fra Finnsnes og møtte på stadion flere timer før avspark for å få med oss oppvarminga og alt annet som skjedde, forteller Christer, som ifølge han selv kommer fra en «fotballgal» familie.

Et ønske fra supporterne

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, sier at etter at Johnsgård var på prøvespill ytret supportere ønske om at TIL måtte hente spissen.

– Dette er en veldig positiv sak for både oss og Christer. Siden vi startet denne prosessen, så har både supportere og folk rundt oss ønsket dette, for de har lyst å se om dette kan bli et eventyr. Han får kontrakt for 2016, men dersom han gjør det bra, så er vi åpen for å gå for en lengre avtale. Alt er opp til Christer, sier Johansen til til.no.

– Vi skal heller ikke legge press på Christer, men vi har tanker om at han kan bli en joker for oss og at han kan bli en betydningsfull spiller på banen om han slår til. Personen Christer og den positive energien som han har, tror vi kommer til å bli godt å ha i spillergruppa. Og så er han ikke helt ung lenger, så det å bringe inn noen med litt livserfaring, tror vi også vil slå godt ut.

Men først «Påskemorgen»

Johnsgård har tidligere spilt for Tromsdalen i sesongene 2007 – 2012, og etter det for FK Senja. Dermed har han erfaring fra tre divisjoner før han nå tar steget opp på øverste nivå i Norge.

TV-kjendisen skal fullføre NRK-prosjektet han er i gang med, som programleder for årets Påskemorgen-serie på NRK.

Her skal hans makker «Kråka» også være med i de daglige konkurransene.

– Men når påskesendingene er over er det kun TIL og fotball som gjelder for den nybakte eliteseriespilleren.

Christer Johnsgård går fra Kråkeklubben og til TIL-klubben