Hopp til innhold
Kampen starter 16.00.

Vålerenga Damefotball

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
  • Vålerenga-kapteinen gir seg

    Kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir (26) forlater Vålerenga når kontrakten går ut ved årsskiftet.

    Det skriver klubben på sine nettsider.

    Sigurdardóttir har vært i klubben siden 2020, og ble samme år kåret til årets spiller i Toppserien. Hun var også med på å vinne en kongepokal i 2021, og tok sølv i Toppserien 2022.

    26-åring tok over kapteinsrollen i sommer etter Stine Ballisager.

    – Det blir trist å forlate klubben, men alt må avsluttes på et tidspunkt, og nye utfordringer kommer. Klubben og Oslo har vært mitt hjem de siste fire årene, og jeg har møtt så mange fantastiske mennesker på veien, sier hun.

    Ingibjörg Sigurdardóttir
    Foto: Jil Yngland / NTB
  • Avaldsnes avkledd av Vålerenga på en halvtime: – Ser ut som småjenter mot damer

    Vålerenga kjørte over Avaldsnes på Valle og vant til slutt 4-0 over John Arne Riises lag. I løpet av kampens første halvtime scoret hovedstadsklubben like mange mål som Riise hadde innbyttere på benken.

    – Nå ser det ut som det er småjenter mot damer her ute, sa Avaldsnes' kaptein Hanna Dahl til NRK etter den første omgangen.

    Hjemmelaget tok føringen allerede etter fire minutter. Ylinn Tennebø var upresset og iskald fra ni meter og scoret kampens første. Snaue seks minutter senere scoret hun igjen. Tennebø stod godt plassert inne i feltet og stanget inn dagens andre. 23-åringen har aldri scoret mer enn to mål i en Toppserie-sesong.

    Men det er ikke Tennebø som er forventet å være Vålerengas måltyv denne sesongen, men de som er det meldte seg også på etter hvert.

    Først fikk Karina Sævik et drømmetreff. Olaug Tvedten headet ballen inn til Sævik, som scoret på volley fra ti meter. Få minutter senere var det veteran Elise Thorsnes sin tur. Hodestøtet fant veien ned i hjørnet og til 4–0 for Vålerenga.

    – Den headingen der er det internasjonal klasse over, sa NRKs kommentator Patrick Sten Rowlands.

    Men i andreomgang klarte Avaldsnes å holde unna. Det ble en svært sjansefattig omgang, og ingen av lagene klarte å finne nettmaskene. Dermed ble det en kontrollert seier for Vålerenga etter de fire scoringene i førsteomgang.

    – Jeg er stolt av at laget klarer å omstille, sa John Arne Riise til NRK om andreomgangen.

  • Stefanovic ferdig i Vålerenga

    Serbiske Dejana Stefanovic har ikke forlenget kontrakten sin med Vålerenga og forlater Oslo-klubben etter tre sesonger, melder VIF på Twitter.

    «En stor spiller i klubbens historie, takk for alt, Dejana», skriver klubben på Twitter.

    – Dejana Stefanovic sin kontrakt gikk ut etter 2022-sesongen og vi ønsker henne masse lykke til videre!

    Serbiske Stefanovic kom til Vålerenga fra Avaldsnes i 2019 og har vært med å vinne serien i 2020 og cupen i 2020 og 2021. Hun fikk med seg 70 kamper og scoret 22 mål.

    (©NTB)

    Dejana Stefanovic
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Tilbake i Kolbotn som sjef

    Toppserieklubben Kolbotn har tilsett Sigrid Heien Hansen frå Sandane som utviklingsansvarleg frå nyttår. 26-åringen har tidlegare spelt, og vore kaptein i klubben. Ein muskelsjukdom tvang henne tidlegare i år til å legge opp som fotballspelar. Glopparen tok nyleg UEFA-B-lisens som trenar.

    Rikke Nygard , Vålerenga Fotball Kvinner
    Foto: Trygve Indrelid / NTB
  • Seabert forlater Vålerenga

    Vålerengas amerikanske målvakt Hannah Seabert gir seg i klubben og spiller sin siste kamp lørdag. Det bekrefter klubben på sitt nettsted.

    Det er ennå ikke klart hvor 26-åringen skal fortsette karrieren.

    Seabert kom til Vålerenga sommeren 2019 og står med 35 kamper for oslolaget. Hun ble seriemester i 2020 og cupmester denne sesongen.

    Vålerengas keeper Hannah Seabert etter cupfinale mellom Sandviken - Vålerenga (1-2)
    Foto: Torstein Bøe / NTB

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal