Hopp til innhold

Toppserien 2022

  • LSK Kvinner-Gausdal til Belgia

    Ina Gausdal er solgt til belgiske OH Leuven. Det skriver LSK Kvinner på sin hjemmeside.

    31-åringen slutter seg til den belgiske toppklubben umiddelbart.

    – Det kjennes litt skummelt å signere for OH Leuven, men også veldig bra. Jeg har spilt mange sesonger i Toppserien og jeg føler at jeg har opplevd det meste en kan oppleve her. Jeg gleder meg til å teste ut en ny by og ett nytt land, og til å spille i en annen liga, sier Gausdal i pressemeldingen.

    Midtstopperen kom til klubben i 2018 fra Kolbotn. Hun vant både Toppserien og cupen med LSK Kvinner i 2019.

    Spillerportrett LSK Fotball Kvinner 2022
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Lyn-talent til svensk toppklubb

    Cathinka Tandberg (18) er klar for svenske Linköping. Det skriver Lyn på sin hjemmeside.

    Tandberg var denne sesongen inne i sitt siste kontraktsår med klubben. Hun kom til Lyn som 15-åring fra Stabæk og fikk sin debut for klubben i 2020.

    18-åringen var en del av J-19-laget som tok sølv i EM i sommer. Midtbanespilleren scoret fem mål på 59 kamper i Lyn-drakten.

    – Jeg vil takke alle i og rundt Lyn Fotball. Det har vært en helt fantastisk tid. Jeg har vokst utrolig som spiller, men også som person. Jeg kommer til å savne og være med alle de fantastiske fotballspillerne hver dag, men gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, sier Tandberg i pressemeldingen.

    Linköping endte på tredjeplass i Damallsvenskan forrige sesong.

    Spillerportrett Lyn Fotball Kvinner 2022
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Stefanovic ferdig i Vålerenga

    Serbiske Dejana Stefanovic har ikke forlenget kontrakten sin med Vålerenga og forlater Oslo-klubben etter tre sesonger, melder VIF på Twitter.

    «En stor spiller i klubbens historie, takk for alt, Dejana», skriver klubben på Twitter.

    – Dejana Stefanovic sin kontrakt gikk ut etter 2022-sesongen og vi ønsker henne masse lykke til videre!

    Serbiske Stefanovic kom til Vålerenga fra Avaldsnes i 2019 og har vært med å vinne serien i 2020 og cupen i 2020 og 2021. Hun fikk med seg 70 kamper og scoret 22 mål.

    (©NTB)

    Dejana Stefanovic
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Petter Belsvik ny hovedtrener for Stabæks kvinnelag

    – Vi kan med stor glede melde at Petter Belsvik er ansatt som ny hovedtrener for a-lag kvinner, skriver Stabæk på sine hjemmesider.

    Belsvik har vært i klubben i mange år, både som spiller og trener. Han var blant annet hovedtrener for a-lag menn i 2012 og 2013. I 2014 til 2018 var han hovedtrener i Fram Larvik.

    Nylig ble det klart at han ikke fikk fortsette under Lars Bohinen på Stabæks herrelag.

    Den tidligere Stabæk-spilleren sier at det er som en gammel kjærlighetshistorie:

    – Vi finner hverandre igjen, det blir knapt slutt før vi gjenforenes. Stabæk som klubb har betydd mye for meg og kommer sikkert til å bety enda mer for meg nå, når jeg gyver på en runde til.

    – Jeg har lyst til å bli i Stabæk og syntes jobben med Stabæk Fotball kvinner er svært spennende. Som Lise Klaveness sa på årets cupfinalesseminar; de som er med rundt kvinnenes A-lagsarbeid, blir med på nybrottsarbeid med alt som kommer til å skje nasjonalt og internasjonalt, sier Belsvik.

    Per Inge Jacobsen gir seg som hovedtrener etter årets sesong. Han går til stillingen som trener for det norske U23-landslaget.

    Eliteserien fotball 2020, Stabæk - Vålerenga (1-1)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Den norske landslagsspilleren Tuva Hansen klar for Bayern München

    Tuva Hansen forlater Brann og er klar for den tyske fotballstormakten Bayern München. Der gjenforenes hun med tidligere Brann-trener Alexander Straus.

    Det opplyser Bayern München på Twitter.

    – Jeg føler jeg har ventet til et passende tidspunkt og at jeg ikke måtte på liv og død til utlandet for enhver pris. Jeg ventet på tilbud fra en toppklubb. Jeg føler det er min tur til å gå videre, sier Hansen til NRK.

    Hansen har vært kaptein for Brann i suksessårene klubben har vært gjennom. De står med to strake seriegull og vant også NM i år. De greide akkurat ikke ta seg til mesterligaen da de tapte siste kvalifiseringsrunde.

    Hun innrømmer at det blir tøft å forlate de norske seriemesterne.

    – Det kommer til å bli helt forferdelig. Den gjengen, klubben og alt har betydd alt for meg. Så det blir veldig, veldig trist, sier Hansen.

    Dette skjer til tross for at hun signerte nylig en kontraktsforlengelse.

    – Tispunktet er vel kanskje ikke det beste, siden jeg signert i september. Det var ikke helt etter planen, men veldig kjekt likevel, sier den ferske Bayern-spilleren.

    25-åringen står med 23 landskamper siden debuten i 2017. Hun har fått sitt definitive gjennombrudd i Sandviken og nå Brann.

    Hansen blir fullverdig medlem av laget først 1. januar når overgangsvinduet åpner.

    Tuva Hansen
    Foto: Linnea Skare Oskarsen / NRK
Toppserien i fotball 2022: Vålerenga - Lyn

Siste nytt

  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

    Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

    Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

    Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

    – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

    Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

    Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

    (NTB)

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

    Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

    Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

    Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

    – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

    Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

    – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

    (NTB)

    1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal