Hopp til innhold

Toppserien 2023

  • Røa-talent klar for Brann

    18 år gamle Cassandra Ella Bogere har virkelig vist seg frem i Toppserien denne sesongen, og blir belønnet med en overgang til hardtsatsende Brann.

    Midtbanespilleren har skrevet under på en avtale med Brann ut året, med utgangspunkt i en permanent overgang etter sesongen. Hun kommer til Bergen etter sommerpausen i juli.

    – Grunnen til at jeg velger å komme til Brann er fordi jeg føler at det er en klubb jeg virkelig kommer til å utvikle meg i. Det er også utrolig kult å se hvordan Brann satser på kvinnesiden, sier Bogere til klubbens nettside.

    18-åringen har også tolv aldersbestemte landskamper for Norge.

    Cassandra Ella Bogere
    Foto: NTB
  • Landslagskeeper forlenger med Brann

    Landslagskeeper Aurora Mikalsen (27) har signert ny kontrakt med Brann ut 2024. Det skriver klubben på sin nettside.

    – Jeg er veldig, veldig glad for at det endelig har kommet i land. Det har tatt litt tid, så at det er landet nå, er jeg veldig glad for, sier Mikalsen.

    Hun er klar på at hun ønsker å bli i bergensklubben.

    – Det er jo den beste klubben i Norge. Ingen andre er i nærheten, mener Mikalsen.

    Sportslig leder Aleksander Olsen mener Mikalsen er en viktig profil for klubben:

    – Hun har også vært solid i buret for både Brann og for Norge. Aurora er en veldig viktig brikke for Brann inn i det året vi er på vei inn i, også med tanke på at vi har litt å revansjere i eget seriespill fra i år, sier Olsen.

    Brann endte på fjerdeplass i årets sesong, etter å ha vunnet både Toppserien og cupen i fjor.

    Tidligere har Mikalsen spilt for både Manchester United og Tottenham.

    Norway Cup 2019. Man U damer trener på Ekeberg.
    Foto: Berit Roald / NTB
  • Lyn snappet keepertalent fra Øhil

    Målvakten Una Langkås (20) melder overgang fra Øvrevoll Hosle til Lyn foran den kommende fotballsesongen.

    Langkås er dermed klar for toppseriespill etter 4,5 år i Øhil. Tross sin unge alder har hun fått 65 seniorkamper for klubben hun nå forlater.

    – Det føles veldig deilig å ha signert for Lyn. Ikke minst føles det riktig her og nå, og det blir spennende. Jeg tror Lyn vil passe meg veldig godt for min videre utvikling. Det virker som en spennende klubb, så jeg gleder meg, sier Langkås til Lyns nettsted.

    una langkås
    Foto: NTB
  • Espås klar for Vålerenga

    Tuva Espås skifter ut Røa med byrival og regjerende seriemester Vålerenga. 24-åringen har signert en kontrakt på tre år.

    Nyheten ble offentliggjort på Vålerengas nettsider tirsdag.

    – Vålerenga er en stor klubb med mye historie og viser til gode resultater hele tiden. Det var en helhetsvurdering gjorde at jeg ville komme hit, sier hun i pressemeldingen.

    Espås har spilt i Røa hele karrieren. Hun ble kåret til årets spiller i 1. divisjon da Oslo-laget rykket opp i 2021. Hun har totalt 75 kamper i Toppserien.

    Toppserien: Røa - Tuva Espås
  • Joakim Dragsten overtar Lyn

    Tidligere Hødd-trener Joakim Dragsten (33) blir hovedtrener for Lyns fotballkvinner i Toppserien fra neste sesong. Det opplyser Oslo-klubben i en pressemelding mandag. Dragsten har undertegnet en toårskontrakt.

    – Jeg er veldig fornøyd med å få denne muligheten og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg er blitt imponert over ambisjonene klubben viser og er sikker på at det er muligheter her til å ta nye steg sammen, sier Dragsten.

    Han har vært hovedtrener i Hødd de siste to sesongene, men fikk nylig ikke forlenget kontrakten med klubben. Det skjedde etter at Sunnmørslaget rykket ned til 2. divisjon etter tap mot Lyns herrelag i kvalifiseringsfinalen tidligere i måneden.

    Joakim Dragsten
    Foto: NTB

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal