Hopp til innhold

Toppserien 2023

 • Landslagskeeper forlenger med Brann

  Landslagskeeper Aurora Mikalsen (27) har signert ny kontrakt med Brann ut 2024. Det skriver klubben på sin nettside.

  – Jeg er veldig, veldig glad for at det endelig har kommet i land. Det har tatt litt tid, så at det er landet nå, er jeg veldig glad for, sier Mikalsen.

  Hun er klar på at hun ønsker å bli i bergensklubben.

  – Det er jo den beste klubben i Norge. Ingen andre er i nærheten, mener Mikalsen.

  Sportslig leder Aleksander Olsen mener Mikalsen er en viktig profil for klubben:

  – Hun har også vært solid i buret for både Brann og for Norge. Aurora er en veldig viktig brikke for Brann inn i det året vi er på vei inn i, også med tanke på at vi har litt å revansjere i eget seriespill fra i år, sier Olsen.

  Brann endte på fjerdeplass i årets sesong, etter å ha vunnet både Toppserien og cupen i fjor.

  Tidligere har Mikalsen spilt for både Manchester United og Tottenham.

  Norway Cup 2019. Man U damer trener på Ekeberg.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lyn snappet keepertalent fra Øhil

  Målvakten Una Langkås (20) melder overgang fra Øvrevoll Hosle til Lyn foran den kommende fotballsesongen.

  Langkås er dermed klar for toppseriespill etter 4,5 år i Øhil. Tross sin unge alder har hun fått 65 seniorkamper for klubben hun nå forlater.

  – Det føles veldig deilig å ha signert for Lyn. Ikke minst føles det riktig her og nå, og det blir spennende. Jeg tror Lyn vil passe meg veldig godt for min videre utvikling. Det virker som en spennende klubb, så jeg gleder meg, sier Langkås til Lyns nettsted.

  una langkås
  Foto: NTB
 • Espås klar for Vålerenga

  Tuva Espås skifter ut Røa med byrival og regjerende seriemester Vålerenga. 24-åringen har signert en kontrakt på tre år.

  Nyheten ble offentliggjort på Vålerengas nettsider tirsdag.

  – Vålerenga er en stor klubb med mye historie og viser til gode resultater hele tiden. Det var en helhetsvurdering gjorde at jeg ville komme hit, sier hun i pressemeldingen.

  Espås har spilt i Røa hele karrieren. Hun ble kåret til årets spiller i 1. divisjon da Oslo-laget rykket opp i 2021. Hun har totalt 75 kamper i Toppserien.

  Toppserien: Røa - Tuva Espås
 • Joakim Dragsten overtar Lyn

  Tidligere Hødd-trener Joakim Dragsten (33) blir hovedtrener for Lyns fotballkvinner i Toppserien fra neste sesong. Det opplyser Oslo-klubben i en pressemelding mandag. Dragsten har undertegnet en toårskontrakt.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få denne muligheten og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg er blitt imponert over ambisjonene klubben viser og er sikker på at det er muligheter her til å ta nye steg sammen, sier Dragsten.

  Han har vært hovedtrener i Hødd de siste to sesongene, men fikk nylig ikke forlenget kontrakten med klubben. Det skjedde etter at Sunnmørslaget rykket ned til 2. divisjon etter tap mot Lyns herrelag i kvalifiseringsfinalen tidligere i måneden.

  Joakim Dragsten
  Foto: NTB
 • Åsane-treneren slutter – går over i skolejobb

  Eirik Fjeldstad tok Åsane til Toppserien og holdt klubben oppe, men blir ikke med videre. Han har valgt å si opp kontrakten.

  Det kommer fram i en pressemelding fra Åsane. Fjelstad slutter etter fire sesonger som lagets trener.

  Nå gir han seg helt med fotballyrket og gjør comeback i skoleverket. Han blir avdelingsleder ved en av Bergens ungdomsskoler.

  – Det har ikke vært en lett avgjørelse. Jeg har måttet gå noen runder med meg selv, men trenerlivet tar på. Jeg har ikke hatt helg og ferie på mange år, og i en liten klubb som Åsane er det ekstremt mye jobb, forteller Fjeldstad til Bergensavisen.

  Åsane endte på 8.-plass og tok 25 poeng i Toppserien som opprykkslag. Fjeldstad sier til BA at han mener klubben ikke kan fortsette som den har gjort med dagens økonomiske rammer. (NTB)

  Tidligere Åsane-trener Eirik Fjeldstad
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal