Hopp til innhold

Kvinnefotball

 • NFF vil ha mesterligafinale på Ullevaal

  Norges Fotballforbund har søkt om arrangere kvinnenes Champions Leauge-finale.

  Det bekrefter fotballpresident Lise Klaveness til TV2.

  Hun forteller at å få arrangere den største internasjonake klubbfinalen vil gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by.

  – Men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Klaveness til kanalen.

  Forbundet har søkt om å være finalearrangør for Europas største klubbturnering i 2026 eller 2027, og får full støtte fra Oslo kommune.

  – Jeg tenker at det er en stor folkfest for hele byen, og så synes jeg det er spesielt gøy at vi kan få et ekstra fokus på kvinnefotballen, sier byråd for kultur og næring Anita Leirvik North (H).

 • Signe Gaupset tar steget opp i langslaget

  Brann-talentet Signe Gaupset frå Molde er tatt ut på kvinnelandslaget i fotball for første gong. Gaupset har storspelt for Brann i meisterligaen. Aurora Mikalsen, Cecilie Fiskerstrand, Guro Reiten og Ada Hegerberg som alle er frå vårt fylke, er også tatt ut i troppen. Det er to kampar mot Kroatia i nasjonsligaen som ventar for dei norske kvinnene i tida som kjem.

  Signe Gaupset
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Legger opp

  TIL 2020-keeper Ingvild Thynes Villa legger keeperhanskene på hylla.

  Det melder klubben på sin hjemmeside.

  Villa kom til klubben før 2021-sesongen fra Åsane i Bergen, og har spilt over 100 kamper for 1. divisjonslaget.

  – Jeg har brukt spesielt den siste måneden på å tenke over om jeg skulle fortsette karrieren min eller ei. Etter litt avstand fra fotballhverdagen og en juleferie, så falt beslutningen til slutt på at det er riktig tidspunkt for meg å legge hanskene på hylla, sier Villa i en uttalelse til klubbens hjemmeside.

  28-åringen flyttet nordover for å ta fatt på en 100 % stilling ved Meteorologisk institutt, en jobb hun fortsetter i når hun nå legger keeperhanskene på hylla.

  TIL 2020 rosa drakter
  Foto: Erik Waagbø / NRK
 • Vålerenga-kapteinen gir seg

  Kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir (26) forlater Vålerenga når kontrakten går ut ved årsskiftet.

  Det skriver klubben på sine nettsider.

  Sigurdardóttir har vært i klubben siden 2020, og ble samme år kåret til årets spiller i Toppserien. Hun var også med på å vinne en kongepokal i 2021, og tok sølv i Toppserien 2022.

  26-åring tok over kapteinsrollen i sommer etter Stine Ballisager.

  – Det blir trist å forlate klubben, men alt må avsluttes på et tidspunkt, og nye utfordringer kommer. Klubben og Oslo har vært mitt hjem de siste fire årene, og jeg har møtt så mange fantastiske mennesker på veien, sier hun.

  Ingibjörg Sigurdardóttir
  Foto: Jil Yngland / NTB
Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

LSK Kvinner lekte seg til ny storseier

Tok revansj over Avaldsnes

Siste nytt

 • Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

  Casper Ruud henrykket både publikum og makker Rafael Nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i ATP-turneringen i Båstad.

  «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

  Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

  Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN
 • Carapaz tok Ecuadors første etappeseier i Tour de France – Evenepoel tok innpå Pogacar

  Rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet Richard Carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i Tour de France.

  Like før toppen i det nest siste fjellet støtet Tadej Pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til Jacob Vingegaard og Remco Evenepoel. Men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen.

  I den siste bakken var det Evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. Han tok inn 10 sekunder på Pogacar og 12 sekunder på Vingegaard. Like før mål spurtet Pogacar fra Vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder.

  Det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. Lagsjef i Uno-X, Thor Hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få Tobias Halland Johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk.

  – Det er frustrerende, jeg gjør vel samme feil som sist, sier Halland Johannessen til TV 2.

  Istedenfor hadde Uno-X Magnus Cort i et firemannsbrudd, mens Jonas Abrahamsen, Odd Christian Eiking og Johannes Kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen.

  – Det var brutalt og full gass fra start, sier Johannes Kulset til TV 2 etter etappen.

  Med 17 kilometer igjen støtet Simon Yates fra den utvidede utbrytergruppen. Richard Carapaz hentet etter hvert inn Yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen.

  I det bratteste partiet støtet Carapaz fra Yates og kjørte inn til etappeseier.

  Uno-X Mobility-rytter Magnus Cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. Johannes Kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Allan Saint-Maximin på lån til Fenerbahçe

  Den tidligere Premier League og Newcastle-stjernen Allan Saint-Maximin går på lån til den tyrkiske klubben Fenerbahçe ut neste sesong.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag.

  Saint-Maximin signerte for den saudiarabiske klubben Al-Alhi i fjor sommer, og er nå klar for europeisk klubbfotball igjen.

  Der får han José Mourinho som trener etter at han signerte for den tyrkiske klubben tidligere i sommer.

  MBMlneoLs14
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal