Kvinnefotball

 • «Norske» Wolfsburg nær seriegull

  Med 3-0-seier over SSG Essen er det bare teorien som kan ta fra Ingrid Syrstad Engen og Kristine Mindes Wolfsburg tittelen i tysk fotball. De to spilte begge hele kampen da Wolfsburg oppskriftsmessig vant sin 18. kamp av 19 mulige denne sesongen. Seieren gjør at Wolfsburg leder tabellen elleve poeng foran serietoer Bayern München, som har fire kamper igjen. Lørdagens seier betyr at Wolfsburg må tape sine resterende kamper, mens Bayern må vinne sine resterende kamper for at gullet skal glippe for de norske landslagsspillerne. (NTB)

  Mye skal til for at Ingrid Syrstad Engen ikke tar seriegull med Wolfsburg.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Engen og Minde semifinaleklare

  Med Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde fra start vant Wolfsburg komfortabelt 3-0 over 2.-divisjonslaget Gütersloh i den tyske cupens kvartfinale.

  I semifinalen venter nok et 2.-divisjonslag i Arminia Bielefeld, som sensasjonelt slo ut Sand i kvartfinalen.

  Semifinalene spilles 10. og 11. juni, finalen 4. juli.

  Engen
  Foto: Peter Morrison/AP Photo
 • Biden truer med å droppe Fotball-VM

  Demokraten Joe Biden støtter USAs kvinnelandslag i fotball etter at de tapte et søksmål om likelønn. Biden truer med at om han blir president, blir det ikke Fotball-VM i USA i 2026 med offentlige midler, dersom forbundet ikke gir kvinnene lik lønn.

  Laster Twitter-innhold
 • USAs fotballstjerner tapte i retten

  Det amerikanske landslaget i kvinnefotball fikk avvist et lønnskrav i en føderal domstol i USA fredag.

  Spillerne valgte å saksøke sitt eget forbund for vel et år siden. De mente å ha krav på 615 millioner kroner og pekte på manglende likelønnsprinsipper.

  Dommeren var ikke på samme linje.

  – Vi er sjokkert og skuffet, sa en talsperson for spillerne da kjennelsen ble offentliggjort.

  Noen andre mindre punkter i kravet er ikke ferdigbehandlet. Dette vil skje til sommeren. Spillerne har også bestemt seg for å anke avgjørelsen rundt lønnskravet.

  USAs landslag
  Foto: NTB Scanpix
Tok revansj over Avaldsnes

Sportsnyheter

Imponert Lagerbäck etter Berges første ligamål: – Vi får håpe de tar det med seg til landslaget

Sander Berge leverte mål og målgivende for Sheffield United hjemme mot Tottenham. Nå håper landslagssjef Lars Lagerbäck de norske ungguttene tar med seg storspillet til landslaget.

Siste nytt

 • – Uforståelig for Fotball-Norge

  Fotballpresident Terje Svendsen er ikke fornøyd med svaret regjeringen har gitt på deres forespørsel om å starte opp med breddefotball for spillere over 20 år.

  Det blir nemlig ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august.

  – Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå, sier Svendsen til Fotball.no.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Nominert som månedens manager

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er blant fire kandidater som kan bli kåret til månedens manager i juni i Premier League.

  Nordmannen kjemper mot Frank Lampard (Chelsea), Steve Bruce (Newcastle) og Nuno Espírito Santo (Wolverhampton). Prisen deles ut kommende uke.

  ​​​​​​​Nominasjonene baserer seg på resultatene etter restarten 17. juni, samt kampene i mars før koronapandemien satte en midlertidig stopper for engelsk fotball

  I perioden har Solskjær ledet Manchester United til seire over byrival City, Sheffield United og Brighton, samt uavgjortresultater mot Everton og Tottenham.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Audun Braastad / Audun Braastad
 • Reiten nominert til årets spiller

  Guro Reiten har spilt på et stabilt høyt nivå for Chelsea i FAs Women's Super League denne sesongen. Nå har 25-åringen blitt nominert til årets spiller av det engelske fotballforbundet.

  Sesong ble avsluttet før den var ferdigspilt på grunn av koronautbruddet, men Chelsea ble kåret til seriemester basert på poengsnitt.

  Det betyr at Reiten kunne feire seriegull med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir som også spiller for den engelske hovedstadsklubben.

  Guro Reiten
  Foto: PAUL CHILDS

Sendeplan

Kl. Program Kanal