Tennis, French Open

Oppsummert

 • Hør radiosendingen fra kl. 10.50: Vi følger Casper Ruud i tredjerunde av Roland Garros, også kjent som French Open. Motstander er verdenstreer Dominic Thiem.
 • Kampen spilles nå.
 • Kommentatorer: Carl Andreas Wold og Robert Andersson.
 • Djokovic vant Roland-Garros

  Verdensener Novak Djokovic kom under 0-2 i sett mot velspillende Stefanos Tsitsipas, men vendte til 3-2-seier i en minneverdig finale i Roland-Garros.

  Med settsifrene 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 sikret Djokovic sin 19. Grand Slam-tittel i karrieren, og han nektet samtidig grekeren Tsitsipas hans første noensinne.

  Den serbiske superstjernen var favoritt til å vinne turneringen etter å ha beseiret gruskongen Rafael Nadal i semifinalen. Men det så en periode ut til at han var preget av fredagens langvarige duell.

  French Open
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Djokovic detroniserte Nadal

  Novak Djokovic ble utklasset i starten av kampen, men slo voldsomt tilbake og sendte Rafael Nadal ut av Roland-Garros med seier i fire sett. Nadal har vunnet turneringen 13 av de 16 foregående årene, og fredagens semifinale ga ham det tredje tapet på rødgrusen i Paris siden 2005. Etter fire timer og 11 minutter kunne verdensener Djokovic juble.

  Nadal
  Foto: MARTIN BUREAU / AFP
 • Tsitsipas til sin første Grand Slam

  Stefanos Tsitsipas ga fra seg to setts ledelse, men slo Alexander Zverev i semifinalen i Roland-Garros. Han er første greker i en Grand Slam-finale i tennis.

  Tsitsipas herjet i de to første settene og så ut til å skulle seile til finale. Zverev slo tilbake og halte i land seieren i de to neste settene, men tyskeren greide ikke å fullføre vendingen. Etter tre timer og 37 minutter kunne 22-åringen fra Aten juble for seier 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6–3.

  Søndag jager han sin første Grand Slam-tittel. Motstander blir enten verdensener Novak Djokovic eller gruskongen Rafael Nadal som fra før har 20 Grand Slam- titler. Nå er han ute etter sin 14. tittel på rødgrusen i Paris.

  Stefanos Tsitsipas
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • Krejcikova klar for finale

  Tsjekkiske Barbora Krejčíková tok seg finalen i Paris også i double sammen med Katerina Siniakova. Krejcikova er også klar for lørdagens singlefinale.

  Barbora Krejčíková og Katerina Siniakova er annenseedet i turneringen og var nådeløse mot det polsk-amerikanske paret Magda Linette og Bernarda Pera. De vant enkelt med settsifrene 6-1, 6-2.

  Motstander i doublefinalen blir amerikanske Bethanie Mattek-Sands og polske Iga Swiatek, som er 14.-seedet. De slo Irina-Camelia Begu og Nadia Podoroska 6-3, 6-4. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP
 • To finaledebutanter i Frankrike

  Det blir russiske Anastasia Pavljutsjenkova mot tsjekkiske Barboa Krejcikova i kvinnenes finale i Roland-Garros-turneringen.

  Den 25 år gamle Krejcikova er i sin første Grand Slam-finale etter å ha slått greske Maria Sakkari med 7-5, 4-6, 9–7.

  Også lørdagens finalemotstander, Anastasia Pavljutsjenkova, er i sin første Grand Slam-finale. Hun slo slovenske Tamara Zidansek i strake sett i sin semifinale. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Michel Euler / AP
Casper Ruud flytter til Mallorca i Spania for å trene med verdensstjernen Rafael Nadal.
Samarbeidet gir raskt resultater og i løpet av noen måneder bryter nordmannen den
magiske topp-100-grensen. NRK-sporten har fått være med på 20-åringens reise mot toppen
i verdensidretten tennis.

Siste nytt

 • Ruud-tap for verdenstoeren

  Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

  Russerens servebrudd ble avgjørende i kampen der Ruuds server ikke var helt på det nivået man er vant til å se.

  De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet, der de begge vant hver sine servegame. I game nummer elleve fikk derimot russiske Medvedev sjansen til å bryte serven til Ruud.

  Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en sjanse til å redde inn gamet. Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Medvedev servet inn det siste gamet og vant det første settet 7-5. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • RBK svarer på Hareide-uttalelser

  Styreleder Ivar Koteng ber NRK gjengi hva Hareide har sagt før han svarer på spørsmål. NRK opplyser at Hareide har uttalt at han er for Pride-markeringer, men ikke i fotballen.

  – Stiller klubben seg bak dette?

  – Rosenborg har valgt å markere Pride ved flere tilfeller. Vi tror RBK har en viss påvirkningskraft slik at vi kan få større likeverd enn i dag, sier Koteng.

  – Er det uproblematisk at klubb og hovedtrener er uenige?

  – Jeg er ikke sikker på at han er helt uenig med oss. Jeg tror han tenker mest på spilleregler. Det er ikke problematisk at en trener og klubb har ulikt syn på forskjellige ting. Det er sånn det bør være i et demokrati, sier Koteng.

  – Hareide etterlyser et system hvis idretten først skal brukes til det. Alternativt at den (idretten) ikke skal det, og her har vi da et annet syn, legger han til.

  – Hva skiller Hareide og klubben mest?

  – Det er jo at vi velger å bruke RBKs posisjon til å markere Pride.

  Koteng
  Foto: Ole Martin Wold
 • Haugesund henter Strømmenspiller

  Den 21 år gamle midtbanespilleren Torje Naustdal tar steget fra Strømmen til Haugesund etter inneværende sesong.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider.

  Naustdal, som opprinnelig kommer fra Florø, kom til Strømmen før 2020-sesongen og gleder seg nå til nye eventyr.

  – Jeg skal selvsagt gjøre alt for å vise meg fortjent til tilliten de viser meg og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig, sier han.

  21-åringen skal gjennomføre den inneværende sesongen med Strømmen i 1. divisjon før han tar steget opp til Haugesund.

  1. divisjon fotball 2020: Strømmen - Sandnes Ulf
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal