Hopp til innhold
France Tennis French Open
Foto: Michel Euler / AP

Tennis, Roland Garros

Oppsummert

 • Casper Ruud møter danske Holger Rune i kvartfinalen i Roland Garros.
 • Tidligst 20.45
 • Her er kronprins Haakon på Roland-Garros-finalen

  Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er to av mange kjente ansikter på tribunen under Rolland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Rafael Nadal.

  Kronprins Haakon, som nylig kom hjem fra en ekspedisjon på Grønland, har fått plass ved siden av Kong Felipe VI av Spania.

  Dagens kamp er den første med norsk deltakelse i singel for herrer i en Grand Slam-finale. Finalen vises på Max og Discovery + i Norge.

  Du kan også følge og høre kampen på NRK.no.

 • Zverev sleit truleg fleire leddband

  OL-meister Alexander Zverev må vere budd på ein langvarig tennispause etter ankelskaden han fekk i Roland-Garros-semifinalen mot Rafael Nadal.

  Tyskaren var uheldig i andre sett og trakka over då han prøvde å nå ein ball frå Nadal. Zverev hylte av smerte medan han rulla rundt på den raude grusen.

  Rett etter kampen var det ikkje klart kor alvorleg skaden var, men det var tydeleg at Zverevs ankel hadde fått seg ein real trykk.

  Laurdag skriv Zverev på Instagram at det ser ut som han har slite av fleire ytre leddband i høgrefoten. Det kan tyde på at han blir ute av spel i fleire månader.

  – Eg flyr til Tyskland på måndag for å bli undersøkt ytterlegare, og for å legge den beste planen for å bli frisk, skriv Zverev i et innlegg der han takkar for støtta frå hele verda.

  Wimbledon-turneringa, som startar 27. juni, ryk etter alt å dømme for tyskaren.

  Zverev kom til 4. runde i Wimbledon i fjor. Han har framleis til gode å vinne ein Grand Slam-tittel, men i fjor vant han både OL og ATP-tourfinalen i Torino.

  French Open
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Rune ønsker Ruud lykke til i semifinalen

  Danske Holger Rune og Casper Ruud havnet i ordkrig etter kvartfinalemøtet i Roland-Garros, der Ruud beskyldte Rune for å lyve om en hendelse i garderoben etter kampen. Torsdag kveld la dansken ut en historie på Instagram, der han blant annet ønsker konkurrenten lykke til i semifinalen.

  – Det er mye snakk om min og Caspers kamp i går. Jeg har hatt en bra turnering, og Casper skal spille sin første Grand Slam-semifinale. La ham forberede seg, og la meg nyte mine gode resultater og noen fridager. Lykke til i morgen, skriver Rune på Instagram og tagger Ruud.

  Etter onsdagens kvartifinale beskyldte Rune Ruud for å ha ropt i ansiktet på ham i garderoben. Dagen derpå svarte nordmannen på anklagene, og beskylte Rune for løgn.

  – Det er feil det han påstår. Det er virkelig ikke det som skedde. En stor løgn, og det er skuffende å bli fortalt løgner til, sa Ruud til Discovery torsdag.

  Holger Rune
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Tenåring klar for Roland-Garros-finale

  Amerikanske Coco Gauff (18) er klar for finalen i Roland-Garros etter å ha slått italienske Martina Trevisan 6-3, 6-1 i semifinalen. Gauff har tidligere gått til topps i juniorutgaven av Roland-Garros.

  I finalen møter hun polske Iga Swiatek, som er ubeseiret på 34 kamper. Vinner Swiatek, tangerer hun Venus Williams' rekord for antall seirer på rad.

  France Tennis French Open
  Foto: Michel Euler / AP

Siste nytt

 • Målløs Botheim debuterte mot Roma

  Erik Botheim fikk sin serie A-debut for Salernitana. Han eller lagkameratene klarte ikke å hindre Romas stjernegalleri som vant 1-0.

  Botheim startet på topp sammen med Federico Bonazzoli. 22-åringen var relativt usynlig gjennom kampen, men han klarte å tvinge fram et gult kort til Chris Smalling, som gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste advarsel.

  Botheim ble tatt av etter en drøy time.

  Bryan Cristante scoret kampens eneste mål. Hans avslutning fra kanten av 16-meteren tok innom et bein før den seilte i mål bak Salernitana-keeper Luigi Sepe.

  Julian Kristoffersen ble byttet inn med 17 minutter igjen av kampen. Emil Bohinen er det tredje norske innslaget på Salernitana, men midtbanespilleren har en kneskade som setter ham ut i spill trolig til september. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hovland avslutta med minus 2

  Viktor Hovland gjekk siste runde av PGA-turneringa i Nashville tre slag under par, og enda på minus ni samanlagt.

  Han fekk birdie på første hol, og fekk det også på hol 10, 11 og 15. Men bogeyar på hol 12 og det aller siste øydela ei god avslutning.

  Han innleia turneringa med ein runde på minus 3 torsdag, var litt meir rufsete og enda på par fredag, og fekk ein ny fin runde på minus 3 i går.

  Då han var ferdig, låg han på 22.-plass, men ikkje alle andre var ferdige med runden.

  Viktor Hovland
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste