Federer full av lovord om Ruud: – Casper kommer til å bli virkelig god

PARIS/OSLO (NRK): Roger Federer (37) hadde ikke de helt store problemene med å slå Casper Ruud (20), men etterpå var han likevel dypt imponert av den unge nordmannen.

d

STORKAMP: For Casper Ruud ble møtet med selveste Roger Federer som ventet tøft, men 20-åringen viste også flott spill på grusen i Paris.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det var vanskelig å finne svakheter i spillet hans, så jeg er lettet over å ha vunnet. Det var en fin kamp. Nå gleder jeg meg til en god dusj, sier Federer i seiersintervjuet etter å ha slått Casper Ruud i French Open.

For Federer var det bare en vanlig kamp, men for norsk tennis var det kanskje den største kampen noensinne. Federer er regnet som en av de beste tennisspillerne i historien, og er i dag rangert som nummer tre i verden.

Norges store tennishåp Casper Ruud møtte ham foran 10.000 tilskuere i den tredje runden av French Open.

Det var nok for mye å håpe på at 20-åringen skulle sjokkere i en slik kamp. Federer vant til slutt alle tre settene (6-3, 6-1, 7-6), men Ruud imponerte til tider stort.

Det mener til og med Federer selv. Etter kampen var han full av lovord om Ruud.

Spår topp 20 for Ruud

– Jeg kan se at Casper kommer til å bli virkelig god. Han kommer til å ta seg inn blant de 20 beste, og da er alt mulig. Han har god innstilling, konsentrasjon og mye energi. Dessuten er han en fighter, og han hadde fortjent å vinne det tredje settet, sa Federer.

Senere i samme intervju tilføyde han enda mer ros:

– Jeg tror han kommer til å gjøre det bra også på hardcourt. Han har en veldig hard forehand og er svært utholdende selv om han er så ung. Og så liker jeg at han spiller tennis uten å stønne høyt.

AFP_1H4076

Federer og Ruud takker hverandre for kampen.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

På pressekonferansen litt senere fortsatte Federer:

– Selv om han tapte, var dette en perfekt kamp for ham. Han var nødt til å finne svar på tennisen jeg spilte da han tapte ni game på rad, og det var ikke lett. Publikum ventet en god kamp, og han greide å gi meg problemer i tredje sett. Han holdt seg inne i kampen, sa sveitseren til NTB.

– Casper var veldig nær å vinne settet. Om han hadde gjort det, kunne det blitt et vendepunkt. Da ville jeg fått problemer resten av kampen, så jeg var veldig lettet over at jeg greide å avgjøre kampen i det settet.

Ruud: – Skulle gjerne vunnet

NRK møtte en sliten, men fornøyd noen timer senere Ruud fredag kveld. Da hadde han også spilt en kamp i double, som også endte med tap. Dermed er han helt ferdig i French Open.

– Denne dagen har vært mye på en gang. Det har vært morsomt, spennende... Det er litt vanskelig å si ett ord for det. Jeg har spilt mot selveste Federer. Men jeg skulle gjerne vunnet, det må jeg få si, men han var et par hakk for god og spilte for hurtig for meg, sier Ruud.

g

Ruud møtte pressen etter å ha spilt to lange tenniskamper i French Open.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han fikk bare to timers pause etter singlekampen mot Federer før han spilte igjen, da med sin serbiske makker Miomir Kecmanovic.

Der viste argentinerne Federico Delbonis og Guillermo Durán seg litt for sterke i en kamp som varte en time og 17 minutter og svingte veldig.

Ruud sier han har lært mye av møtet med Federer.

– Dette har vært en helt ny opplevelse for meg. Bare for eksempel banen rundt. Det var bredere og større bane, og det som var utenfor linjene var mye større enn det pleier. Det var en annen følelse enn de jeg pleier å spille på. Det er sånt som er noe å ta med seg videre, og hvordan det var å spille mot en så stor spiller med så mange fans på tribunen, sier han.

Han vil klatre på rankinglistene til tross for tapet mot Federer.

Hang godt med

Den norske 20-åringen servet kampen mot Federer i gang klokken 14.49 norsk tid. Federer vant de to første settene relativt greit.

Ruud var helt avhengig av en perfekt start på det tredje settet, og vant også første game. Han fikk dessuten Federer til å slå racketen i nettet etter en feil.

Ruud - Federer

POPULÆRT: Rundt 10.000 tilskuere fulgte matchen mellom Casper Ruud og Roger Federer.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Så økte Ruud til 2–0 i game, og han nektet å la Federer ta ham igjen. På 4–3 forsvarte nordmannen seg mot to breakballer og tok i stedet gamet.

Ruud fortsatte å imponere i det tredje settet. 6–5 stod det til nordmannen, etter at han tvang Federer til å slå ut i siste serve. Tie breaket ble også jevnt, før Federer til slutt smashet inn 10-8 og dermed 7–6 i settet.

Etter drøye to timer og ti minutter med tennis, kunne de to takke hverandre høflig, mens de smilte til hverandre.

Tjente store penger

På toppen av fredagens minnerike opplevelse kan Casper Ruud glede seg over at Roland-Garros-turneringen ble et lite økonomisk eventyr. For å spille seg fram til 16-delsfinale fikk Snarøya-gutten 143.000 euro, tilsvarende rundt halvannen million kroner.

Hadde han tatt seg til 4. runde ved å slå Federer, ville han vært garantert ytterligere 100.000 euro, eller en drøy million kroner.

Paris-inntektene kommer på toppen av det som har vært en lukrativ start på 2019 for 20-åringen. Totalt har han spilt inn snaut fire millioner kroner siden årsskiftet.

Karrieren sett under ett har inntektene fra premiepenger passert ti millioner kroner.

X00446

INNSATS: Casper Ruud hang helt med i de første gamene mot Roger Federer.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Siste nytt

 • Satte norsk rekord

  Ingeborg Vassbakk Løyning forbedret sin norske rekord på 100 m rygg i svømme-VM med 1.00,35 i semifinalen. Det holdt likevel bare til 15. beste tid av de to semifinaleheatene. Hun måtte svømt på 58,98 for å kunne tatt seg til finalen.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Nautnes klar for LSK

  Arna-Bjørnar-spiller Emilie Nautnes er klar for LSK. Den 20 år gamle angrepsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt. – Etter mange interessenter, mye tankevirksomhet og mange gode tilbud i inn- og utland, falt valget på LSK, sier agent Nils Christiansen.

  Vennskapskamp fotball, kvinner: Norge - Moss JR
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Rosenborg kan få svensk motstander

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller svenske AIK. Først må trønderne slå ut de hviterussiske mesterne BATE Borisov. Første kamp mot hviterusserne spilles onsdag.

  RBKs Anders Konradsen jubler for 1-0 i mesterligakvalifiseringen mot Linfield
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal