Hopp til innhold
Casper Ruud vs. Novak Djokovic
Foto: AFP

Tennis

Oppsummert

  • Casper Ruud møter serbiske Novak Djokovic i finalen i Roland Garros.
  • Djokovic vant det første settet etter et tiebreak og det andre settet 6-3. Det tredje settet vant han 7-5.
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Ruud klatrer på verdensrankingen

    Casper Ruuds kvartfinaleplass i Indian Wells løfter ham opp til 8.-plass på ATP-rankingen i tennis.

    Det er ett hakk opp fra nordmannens forrige plassering. 25-åringen fra Bærum samlet 155 rankingpoeng ved å ta seg to steg lenger i California enn i fjor.

    Det ble stopp i kvartfinalen mot amerikaneren Tommy Paul, som klatrer tre plasser og er nummer 14 på den ferske rankingen.

    Ruud (3560 poeng) ligger vel hundre poeng bak danskenes tennisyndling Holger Rune. Derfra skiller det over 1000 poeng opp til 6.-rankede Andrej Rublev.

    Neste turnering for Ruud og tenniseliten er nok en Masters 1000-turnering, Miami Open, som starter onsdag.

    (NTB)

    Casper Ruud i 2. runde av Indian Wells
    Foto: Jonathan Hui / Reuters
  • Djokovic trekker seg fra Miami Open

    Verdensener Novak Djokovic spiller ikke ATP 1000-turneringen i Miami neste uke. Serberen røk nylig på en kjempesmell i Indian Wells.

    – Dessverre spiller jeg ikke Miami Open i år. På dette tidspunktet i karrieren må jeg balansere privatlivet og mitt profesjonelle liv, skriver 36-åringen på X lørdag.

    Tirsdag røk Djokovic på et svært overraskende tap da han ikke greide å ta seg forbi italienske Luca Nardi i tredje runde av Indian Wells-turneringen.

    Nardi ble da den sjette spilleren utenfor topp 100 på ATP-rankingen som har beseiret en verdensener på Masters-nivå (ATP 1000) siden 1990.

    Den unge italieneren røk ut i kvalifiseringsfasen til turneringen, men fikk likevel plass på hovedtablået etter at en annen spiller trakk seg. (NTB)

    Tennis: BNP Paribas Open-Day 8
    Foto: Jayne Kamin-Oncea / Reuters
  • Ruud snudde til seier - til kvartfinale i storturnering

    37-årige Gaël Monfils ga Casper Ruud store problemer så lenge han orket, men nordmannen slet ham ut og vendte til seier i åttedelsfinalen i Indian Wells.

    Ruud vant med settsifrene 3-6, 7-6, 6-4 og er i kvartfinale i ATP Masters-turneringen Indian Wells for første gang. Turneringen i California blir ofte omtalt som «den femte Grand Slam».

    I kvartfinalen venter hjemmefavoritt Tommy Paul, som Ruud har slått fire ganger på rad etter å ha tapt deres første møte i 2017. (NTB)

    Casper Ruud i åttedelsfinale i Indian Wells
    Foto: Mark J. Terrill / AP
  • Ruud videre i Indian Wells

    Casper Ruud tok seg over første hinder i storturneringen i Indian Wells da han beseiret slovakiske Lukas Klein 6-4, 7-6.

    Selv om nordmannen vant begge settene, fikk Ruud hard kamp før avansementet - blant annet reddet nordmannen seg unna sju breakballer. Klein spilte tidvis meget god tennis, men feilene han gjorde på stillingen 5-4 til Ruud i første sett kostet han gamet - og nordmannen vant settet 6-4.

    Også i andre sett fulgte spillerne hverandre tett, og etter 6-6 i games måtte settet avgjøres i tiebreak. Der vant Ruud til slutt 7-4 og dermed kampen.

    ATP 1000-turneringen i Indian Wells samler alle de beste spillerne i verden. Ruuds motstander i tredje runde blir en ny useedet spiller, franske Arthur Fils (43 på ATP-rankingen). Han slo lørdag ut 23.-seedede Alejandro Davidovich Fokina i strake sett. (NTB)

    Casper Ruud i 2. runde av Indian Wells
    Foto: Jonathan Hui / Reuters
  • Ruud første motstander i storturnering er klar

    Norges tennisstjerne Casper Ruud møter Lukas Klein i den andre runden i Indian Wells-turneringen i USA. Kampen starter tidligst klokken 03.00 natt til søndag norsk tid.

    Ruud er seedet som nummer ni i turneringen og fikk walkover i den første runden.

    Slovakiske Klein er like gammel som Ruud, men har ikke hatt den samme utviklingen siden de møttes i en challengerturnering for seks år siden. Klein er rangert som nummer 141 i verden og har på det høyeste vært på 133.-plass.

    I den første runden i Indian Wells slo Klein amerikanske Nicolas Moreno de Alboran 7-6, 6-4.

    Turneringen i California er på Masters 1000-nivå og startet med 64-delsfinaler. Om Ruud vinner sin første kamp, er mest sannsynlige motstander i 16-delsfinalen 23.-seedede Alejandro Davidovich Fokina.

    Toppseedede Novak Djokovic kan bli motstander om Ruud tar seg til kvartfinale. (NTB)

    Casper Ruud i Mexican Open
    Foto: Henry Romero / Reuters
  • Russiske tennisspillere får delta i OL som nøytrale

    Det internasjonale tennisforbundet har bestemt at russiske og belarusiske spillere får være med som nøytrale utøvere under OL og Paralympics i Paris, melder NTB.

    Utøvere fra Russland og Belarus ble utestengt fra internasjonale konkurranser etter Russland invasjon av Ukraina i 2022

    Utøvere som aktivt støtter krigen i Ukraina, får ikke delta, ei heller de som er en del av de militære styrkene i Russland eller Belarus.

  • Ruud tilbake på topp ti

    Casper Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen etter suksess på tennisbanen de siste ukene. Han er inne blant de ti beste for første gang siden november.

    Ruud står med 9.-plass på den ferske rankingen etter å ha tatt seg til nok en finale i ATP 500-turneringen i mexicanske Acapulco.

    Nordmannen tapte finalen for Alex de Minaur, men klatrer likevel forbi australieren på rankingen. De Minaur faller til 10.-plassen, mens Ruud passerer både ham og Stefanos Tsitsipas.

    Sist gang Ruud var inne blant topp ti i verden, var 6. november i fjor. Da var han ranket på 7.-plass, og i perioden siden har han ligget stabilt som nummer 11 på ATPs ranking.

    Ruuds beste ranking i karrieren er 2.-plassen fra høsten 2022.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
  • Ny Ruud-seier i Acapulco – klar for kvartfinale

    Tennisesset Casper Ruud fortsetter den gode trenden på mexicansk hardcourt. Torsdag morgen norsk tid slo han Dusan Lajovic i ATP 500-turneringen i Acapulco.

    Nordmannen vant 6-4, 7-5. I kvartfinalen venter amerikaneren Ben Shelton, som slo Matteo Arnaldi før Ruud gikk på banen.

    Det var den fjerde triumfen til Ruud over den serbiske veteranen Lajovic (33). Ruud har kun tapt mot ham én gang.

    Ruud står med ti turneringsseirer i karrieren. Alle har kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen. (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
  • Saudiarabisk fond har fått tennisavtale

    Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) har inngått en femårsavtale med ATP, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis.

    Med det øker kongedømmets innflytelse på internasjonal sport.

    Avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerårig strategisk partnerskap». I en felles uttalelse melder fondet og ATP at partnerskapet innebærer en «betydelig delt forpliktelse til å fremme tennis globalt».

    Noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebærer at PIF blir offisiell navnesponsor for ATPs rankingliste. Fondet går også inn som partner for ATP-turneringene i Indian Wells, Miami, Madrid og Beijing, samt ATP-sluttspillet.

    Siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av PGA-rivalen LIV innen golf og oppkjøpet av Premier League-klubben Newcastle. Saudi-Arabia blir også arrangør av VM-sluttspillet i fotball i 2034.

    Landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (NTB)

    Tennisarena i Saudi-Arabia
    Foto: AP
  • Murray vil delta i OL før karrierestopp

    Den britiske tennisstjernen Andy Murray erkjenner at karrieren går mot slutten, men vil i hvert fall spille OL i Paris før han legger rackerten på hylla.

    Etter at Murray tok årets andre seier i en ATP 500-turnering i Dubai tirsdag, uttalte han at det er «få måneder» igjen av karrieren.

    I et intervju med BBC onsdag, forteller OL-gullvinneren fra 2012 og 2016 om håpet om å delta i sine siste olympiske leker til sommeren.

    – Forhåpentligvis kan jeg få muligheten til å konkurre i én til, sier Murray.

    36-åringen er ikke sikker på nøyaktig når karrieren er over, eller om OL blir hans siste turnering.

    – Når tidspunktet er riktig, vil jeg sannsynligvis si noe før jeg spiller min siste kamp eller turnering, sier skotten.

    Tennisturnering under OL i Paris spilles fra 27. juli til 4. august.

    Andy Murray
    Foto: Reuters
  • Casper Ruud videre i Acapulco

    Casper Ruud slo amerikanske Christopher Eubanks i første runde av ATP 500-turneringen i Acapulco natt til onsdag.

    Snarøya-gutten har levert gode takter i Mexico den siste tiden. Han tok seg til finalen av turneringen i Los Cabos forrige uke, men tapte for australske Jordan Thompson.

    Eubanks var rangert som nummer 34 på ATP-rangeringen før turneringen. Ruud var rangert som nummer elleve.

    Nordmannen tok det første settet 6-4, men sett nummer to ble jevnere. Det måtte nemlig avgjøres i et tiebreak. Eubanks tok tiebreaket 7-5, og utlignet med det til 1-1 i sett.

    Kampen ble avgjort da Ruud vant det tredje og avgjørende settet 6-3 etter 40 minutter med spill. Han vant dermed med settsifrene 6-4, 6-6 (5-7), 6-3 og er med det klar for åttendedelsfinale.

    Ruud vil forsøke å ta sin første ATP-tittel siden april i fjor. Den kom i Estoril i Portugal.

    Ruud møter vinneren av hjemmehåpet Rodrigo Pacheco Mendez og serbiske Dusan Lajovic i åttedelsfinalen.

    Det er den andre ATP-turneringen Ruud spiller i år ved siden av Australian Open, hvor han røk ut i 3. runde mot Cameron Norrie. Siden har han spilt Davis Cup for Norge og UTS-turnering på hjemmebane i Telenor Arena. (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: NTB
  • Casper Ruud tapte finalen i Mexico

    Casper Ruud måtte se seg slått av Jordan Thompson i finalen av Los Cabos-turneringen i Mexico. Mer enn ti måneder er gått siden nordmannens forrige tittel.

    Australieren plukket sin første ATP-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. Thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller.

    Senere lørdag måtte Ruud igjen tåle nederlag for Thompson. I tospann med William Blumberg røk Ruud ut i semifinalen i doubleturneringen mot Thompson og hans makker Max Purcell.

    Ruuds forrige ATP-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. Den endte imidlertid i tap for Andrej Rublev. Hans siste turneringsseier kom i Estoril 9. april.

    Før nattens oppgjør hadde Ruud og Thompson møttes tre ganger. Nordmannen vant de to første kampene, før Thompson danket Ruud ut i 1. runde av prestisjetunge Wimbledon i 2021.

    I september 2022 var 25 år gamle Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har han falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer tolv.

    Allerede til uken går Ruud i gang med ATP500-turneringen i Acapulco, også det på mexicansk jord.

    Casper Ruud
  • Casper Ruud klar for finale i Los Cabos-turneringen

    Casper Ruud er klar for sin første ATP-finale på sju måneder etter at han slo ut Stefanos Tsitsipas av ATP-turneringen i Mexico natt til lørdag.

    Ruud sikret karrierens 19. finalebillett med settsifrene 6-4, 7–6.

    I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom tyske Alexander Zverev og australske Jordan Thompson. De skulle møtes klokken 5 norsk tid lørdag morgen.

    (NTB)

  • Formsvak Alcaraz innrømmer: – Langt unna mitt beste nivå

    Den spanske tennisstjernen Carlos Alcaraz (20) har trøblet med formen i starten av 2024. Verdenstoeren erkjenner at han har mye å gå på.

    Spanjolens forrige turneringsseier kom i Wimbledon i fjor med en mesterlig finalekamp mot Novak Djokovic. Siden har han vært i semifinale i både US Open og ATP-finalen i Torino, i tillegg til finale i Masters-turneringen i Cincinnati. Det har imidlertid ikke endt med noen titler.

    Søndag forsvant han overraskende ut i semifinalen mot chileneren Nicolas Jarry i ATP 250-turneringen i Buenos Aires. Etter tapet var Alcaraz klar på at han er et stykke unna toppformen.

    – Det var tøft å tape, og det smerter virkelig. Det er mye å forbedre. Jeg spilte god tennis, men jeg er samtidig langt unna mitt beste nivå, sa spanjolen til nyhetsbyrået AFP.

    Alcaraz har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste par årene. Han ble tidenes yngste verdensener da han som 19-åring slo norske Casper Ruud i US Open-finalen i 2022.

    Siden har han og serbiske Djokovic vekslet mellom å inneha 1.-plassen på ATP-rankingen. Sistnevnte har imidlertid tronet øverst sammenhengende siden september i fjor. (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP
  • Ruuds finaledrøm knust i showturneringen i Oslo

    Casper Ruud slet ordentlig mot australske Alex de Minaur i semifinalen i UTS-turneringen i Telenor Arena. 25-åringen ble knust 0-3.

    Snarøya-mannen fikk ikke spillet til å stemme og hadde dårlig uttelling. De Minaur var skarpere og vant komfortabelt de to første omgangene.

    Ruud begeistret det norske publikumet med stødigere spill i den tredje omgangen. Likevel måtte han tåle nederlag mot australieren.

    Formatet i UTS er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. Den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen.

    Det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng.

    Andrej Rublev og Alexander Bublik møtes i den andre semifinalen.

    Ruud reiser videre til en ATP250-turnering i Los Cabos i Mexico etter UTS-turneringen. Deretter kommer større turneringer i både Mexico og USA. (NTB)

    Casper Ruud
  • Ruuds finaledrøm knust i showturneringen i Oslo – Rublev gikk til topps

    Casper Ruud slet ordentlig mot australske Alex de Minaur i semifinalen i UTS-turneringen i Telenor Arena. Andrej Rubljov vant finalen.

    Snarøya-mannen fikk ikke spillet til å stemme og hadde dårlig uttelling. De Minaur var skarpere og vant komfortabelt de to første omgangene.

    Ruud begeistret det norske publikumet med stødigere spill i den tredje omgangen. Likevel måtte han tåle nederlag mot australieren.

    Rubljov slo Alexander Bublik i den andre semifinalen. Russeren var også sterkest i finalen mot De Minaur og vant 3-1 totalt i finalen.

    Formatet i UTS er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. Den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen.

    Det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng.

    Ruud reiser videre til en ATP250-turnering i Los Cabos i Mexico etter UTS-turneringen. Deretter kommer større turneringer i både Mexico og USA. (NTB)

    Casper Ruud
  • Becker trekker seg som trener for Rune

    Den danske tennisstjernen Holger Rune har ikke lenger Boris Becker som trener. Det bekrefter sistnevnte tirsdag.

    – Jeg ønsker å opplyse om at jeg slutter som trener for Holger Rune med umiddelbar effekt, skriver Becker på X.

    Runes samarbeid med den Becker startet i fjor høst, og den tyske trenerlegenden forteller at det ble startet for å nå ATP-finalen på tampen av fjoråret.

    De forlenget samarbeidet ut 2024, men Becker har siden innsett at han måtte være mye mer tilgjengelig for Rune om de skulle lykkes.

    – På grunn av profesjonelle og private grunner, kan jeg ikke gi Holger det han trenger nå. Jeg ønsker ham bare det beste, og vil alltid være hans fan nummer én, skriver Becker.

    I forrige uke bekreftet også Rune at han brøt med sin andre trener, sveitsiske Severin Lüthi. Det samarbeidet holdt bare i en drøy måned.

    I tillegg forteller mor Aneke Rune til danske TV 2 at hun trekker som pressesjef for sønnen. Et av verdens største managementbyråer, IMG, tar over presseansvaret, mens moren fortsetter som manager.

    Holger Rune og Boris Becker
    Foto: Reuters
  • Djokovic og Nadal fronter ny oppvisningsturnering i Midtøsten

    Superstjernene Novak Djokovic og Rafael Nadal er blant tennisspillerne som stiller til start i en turnering i Saudi-Arabia senere i år.

    Med i oppvisningsturneringen som skal gå under navnet «6 Kings slam», er også spillere som den ferske Australian Open-vinneren Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev og Holger Rune. Det er kun sistnevnte som ikke har en Grand Slam-tittel til sitt navn hittil i karrieren. Dansken er imidlertid en stor profil og har bykset på rankingen de siste årene.

    Turneringen går av stabelen i Riyadh i oktober. Nadal ble nylig ambassadør for det saudiarabiske tennisforbundet, og dermed er det naturlig at den spanske stjernen stiller til start.

    Nadal har det siste året slitt tungt med skader, men er på vei tilbake. Han spilte en ATP-turnering i Brisbane tidlig i januar.

    Saudi-Arabia har de siste årene trappet kraftig opp i sin sportssatsing. Organisasjoner som Amnesty har kritisert landet for manglende menneskerettigheter.

    I fjor ble finalene for U21-spillere på ATP-touren avholdt i Saudi-Arabia.

    (©NTB)

    novak djokovic og rafael nadal
    Foto: AP
  • Stormen ødela for 4. runde på Pebble Beach – Hovland på 58.-plass

    Wyndham Clark er utnevnt til vinner av PGA-turneringen i Pebble Beach etter bare 54 spilte hull.

    Kraftig vind tvang arrangøren til å avlyse søndagens spill. Planen var å flytte den 4.-runden til mandag, men natt til søndag norsk tid kom meldingen om at det heller ikke blir noe spill da. Værmeldingene er omtrent like elendige for mandag i California.

    – Søndagens storm ved Monterey Peninsula er ventet å fortsette også mandag, het det fra arrangøren.

    Dermed ble Wyndham Clark utnevnt til vinner med svensken Ludvig Åberg slaget bak. Det var 30-åringens tredje seier på PGA-touren.

    Viktor Hovland fikk aldri opp sitt beste i turneringen og lå på 58.-plass da den var avsluttet med hele 14 slag opp til teten.

    (©NTB)

    Wyndham Clark
    Foto: AP

Siste nytt

  • Ber om at Alves løslates fra fengsel

    Den tidligere brasilianske fotballspilleren Dani Alves ba i et rettsmøte tirsdag om å bli løslatt fra fengsel i påvente av ankesak.

    41-åringen ble i slutten av februar dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en kvinne. I tillegg må han betale 150.000 euro i erstatning til offeret, dersom dommen blir stående. Det tilsvarer 1,7 millioner kroner.

    Alves har anket dommen.

    I påvente av ankesaken ba Alves' advokat, Inés Guardiola, om at brasilianeren blir løslatt i tirsdagens rettsmøte. Advokaten forsøkte å forhandle fram løslatelsen ved å gi fra seg den tidligere Barcelona-spillerens pass.

    Alves lovet også å holde seg i Barcelona, og benektet at han ønsker å forlate landet.

    – Jeg skal ikke rømme, jeg tror på rettferdighet, sa han ifølge Sport.

    Det er foreløpig ikke kjent når utfallet av rettsmøtet vil foreligge, men ifølge spanske medier vil det skje i løpet av de kommende dagene.

    Alves har snart sonet en fjerdedel av dommen, noe som gir han mulighet til å søke om prøveløslatelse.

    Spain Soccer Dani Alves Sexual Assault Trial
    Foto: D.Zorrakino / AP
  • To nigerianere på prøvespill i Rosenborg

    Chidiebere Nwobobo og Peter John Musa har fått innpass på Lerkendal for å trene med Rosenborg den kommende perioden.

    Det skriver klubben på sine nettsider.

    Begge de to nigerianerne er 20 år og født i 2003. De spiller til daglig i Enugu Rangers i den nasjonale ligaen i hjemlandet. Nwobobo er kantspiller, mens Musa spiller spiss.

    – Det er to interessante spillere som vi har fått muligheten til å se litt nærmere på. De skal trene med oss de kommende ukene, før vi gjør opp status for veien videre, sier sportslig leder Mikael Dorsin (bildet).

    Rosenborg serieåpner hjemme mot Sandefjord 1. april. (NTB)

    Mikael Dorsin
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal