Hopp til innhold
Casper Ruud iført grønn t-skjorte og hvitt pannebånd, knytter neven.
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Tennis

 • Ruud faller på ATP-rankingen

  Casper Ruud har falt ned til tredjeplass på ATP-rankingen, og er nå bak spanjolene Rafael Nadal og Carlos Alcaraz.

  Fallet kommer etter at Ruud tidvis fikk kjørt seg kraftig i kvartfinalen mot japanske Yoshihito Nishioka i ATP 250-turneringen i Seoul. Han var førsteseedet i turneringen og storfavoritt til tittelen, men tapte med sifrene 2-6, 6-3, 2-6.

  23-åringen kan likevel se fram mot ATP-sluttspillet som avvikles i Torino mellom 13. og 20. november. Der møtes årets åtte beste spillere.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Rune trekker seg fra storkampen mot Alcaraz

  Det danske tennistalentet Holger Rune (19) har trukket seg fra ATP-turneringen Astana Open grunnet en skade i kneet.

  Det kommer frem i turneringsprogrammet, der den danske tennisspilleren ikke lenger er oppført.

  Rune skulle møtt verdenséner Carlos Alcaraz (19) i den første runden tirsdag – to dager etter finalenederlaget for sveitsiske Marc-Andrea Hüsler i ATP-turneringen i Sofia.

  Søndag uttalte han at han var i tvil om han ville kunne spille kampen mot tenåringskollegaen.

  – Jeg må ta en avgjørelse. Jeg kjente smerter i høyre kne i dag, så vi får se om jeg blir klar fysisk, sa han ifølge danske BT.

  Astana Open er en ATP 500-turnering. Belgiske David Goffin stepper inn for Rune.

  Bulgaria Denmark Tennis
  Foto: Pavel Danev / AP
 • Ruuds overmann til topps i Sør-Korea

  Japanske Yoshihito Nishioka slo overraskende canadiske Denis Shapovalov i finalen i ATP 250-turneringen i Sør-Korea og tok sin første ATP-tittel på fire år.

  27-åringen vant med sifrene 6-4, 7-6 (7-5) i den sørkoreanske hovedstaden Seoul søndag morgen norsk tid. Nishioka står nå med to ATP-triumfer etter at han tok sin første i kinesiske Shenzheni september 2018.

  Shapovalov var fjerdeseedet i turneringen og hadde ikke tapt ett eneste sett før finalen. Nishioka slo ut femteseedede Daniel Evans i 1. runde før landsmann Taro Daniel ble slått i annen runde. I kvartfinalen storspilte Nishioka da han slo den norske stjernen Casper Ruud 6-2, 3-6, 6-2.

  Ruud var førsteseedet i turneringen og storfavoritt til tittelen.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Ruud møter spanjol i Japan

  Casper Ruud åpner kommende ukes ATP-turnering i Japan mot spanske Jaume Munar.

  Nordmannen er toppseedet i turneringen og spiller trolig mot Munar mandag. Han har møtt den 59.-rankede spanjolen to ganger tidligere, begge på grus, og har vunnet begge oppgjørene.

  Ruud skuffet med kvartfinaletap mot Yoshihito Nishioka i Sør-Korea denne uken, og han er garantert revansjlysten inn mot neste Asia-turnering.

  Skulle han slå Munar, venter enten Pedro Martinez (Spania) eller Alexei Popyrin (Australia) i 2. runde.

  Ruud ligger for øyeblikket på 2.-plass på verdensrankingen, men mandag passeres han av den spanske veteranen Rafael Nadal.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Ruud slått ut i Sør-Korea

  Casper Ruud tapte kvartfinalen i tennistureringa i Seoul mot japanske Yoshihito Nishioka. Japanaren, som er rangert som nummer 56 i verda, vann 6-2, 3-6, 6-2.

  Nishioka braut Ruuds serve til 4-2 i første sett, og serva inn settsigeren.

  I det andre spela Ruud godt, og utlikna med settsiger i løpet av 39 minutt.

  Men i det siste blei den vesntrehendte japanaren for god, og knuste Ruud.

  Casper Ruud
  Foto: ANTHONY WALLACE / AFP
 • Ruud slet seg til kvartfinale

  Verdenstoer Casper Ruud måtte slite med å ta seg videre til kvartfinalen i ATP250-turneringen i Seoul. Han slo chileneren Nicholas Jarry med 2-1 i sett.

  Casper Ruud (23) er toppseedet i turneringen og hadde aldri møtt chileneren tidligere. Han vant med settsifrene 6-2, 3-6 og 6-3.

  Den 26 år gamle Jarry er ranket som nummer 111 på verdensrankingen.

  I fredagens kvartfinale møter Ruud japanske Yoshihito Nishioka som slo landsmannen Taro Daniel i strake sett i sin 2. rundekamp.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Motivert av Federers avskjedskamp

  Casper Ruud (23) kjenner seg heldig som fekk ta del i Roger Federers farvel som tennisproff. Opplevinga i Laver Cup vil han bruke som motivasjon.

  Sist veke var Snarøya-mannen på Europa-laget med ikon som Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic. Frå indre bane fekk han sjå ei legende ta farvel.

  Federer runda av karrieren i eit doubleoppgjer med erkerival Nadal som makker.

  – Det var helt utruleg å sjå to saman i Rogers siste kamp. For meg var det veldig gøy å vere rundt dei. Dei vitsa med kvarandre hele tida, seier Ruud.

  – Dei er eldre og i ei seinare fase av idrettslivet. Då er det inspirerande å sjå motivasjonen som held dei gåande. Eg var heldig og stolt av å få vere ein del av laget. Eg lærte mykje og tok med meg mykje av gleda frå opplevinga, legger han til.

  Ruud spelar denne veka i ei turnering i Sør-Korea, der han møter chilenske Nicolas Jarry i dag. Kampen er planlagt å starte klokka 12.00.

  Roger Federer og Casper Ruud
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Ruud møter chilener i Seoul

  Casper Ruud (23) skal bryne seg på Nicolas Jarry (26) fra Chile i ATP 250-turneringen i tennis i Sør-Korea.

  Kampen er lagt opp til å bli spilt torsdag. Jarry er rangert som nummer 111 på verdensrankingen og har aldri møtt Ruud før.

  Chileneren har 38.-plass som bestenotering på ATPs oversikt. I 2019 tok han sin eneste tittel i Båstad i Sverige. I 2021 vant Ruud den samme turneringen.

  Davis Cup tennis
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Asia neste for Ruud

  Tennisspiller Casper Ruud har lagt Laver Cup bak seg og skal jakte nye titler og rankingpoeng i Asia. Først ut er en turnering i sørkoreanske Seoul. Deretter venter Japan Open i Tokyo uken etter.

  – Jeg skal prøve å nyte det og prøve å spille bra. Jeg vet jeg må ha en bra høst for å sikre meg til Torino (ATP-sluttspillet med sesongens åtte beste spillere). Jeg vil prøve å ende året på en god ranking, så da må jeg gjøre det bra. Det blir viktig for meg å få til noen gode resultater nå, sier Ruud til NTB.

  Casper Ruud
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Verdenslaget avgjorde - ingen Ruud-kamp

  Frances Tiafoe fra USA sikret seier til verdenslaget i Laver Cup, etter å ha slått Stefanos Tsitsipas i det som endte med et såkalt «super-tiebreak» - første mann til 10 poeng.

  Dermed får ikke Casper Ruud muligheten til å avgjøre i den oppsatte sistekampen for Europa-laget i London. Verdenslaget vant totalt 13-8, og tok turneringsseieren for første gang.

  Laver Cup
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Verdenslaget tok ledelsen

  Felix Auger-Aliassime slo Novak Djokovic med 2-0 i sett i Laver Cup, og sendte med det verdensaget opp i 10-8-ledelse over europalaget. Casper Ruud er satt opp til å spille Europas siste kamp søndag, men om Frances Tiafoe slår Stefanos Tsitsipas i neste kamp, er verdenslaget sikret seieren i turneringen.

  Tennis
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Europa økte ledelsen i Laver Cup

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini vant doublekampen over Alex de Minaur og Jack Sock og økte Europas ledelse i Laver Cup til 6-4 i kamper over Verdenslaget.

  Fire kamper gjenstår søndag, og Casper Ruud er oppsatt i den fjerde av dem mot amerikaneren Taylor Fritz, melder NTB.

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Nadal trekker seg fra Laver Cup

  Først Roger Federer. Deretter Rafael Nadal. Europas lag i Laver Cup i tennis tynnes ut foran de to siste dagene.

  Det har en stund vært kjent at Roger Federer ville avslutte karrieren med doublekampen sammen med Rafael Nadal natt til lørdag norsk tid.

  Federer blir erstattet av Matteo Berrettini.

  Lørdag kom også beskjeden om at Rafael Nadal trekker seg og er på vei hjem til Spania. Der venter kona som skal føde parets første barn om ikke lenge.

  Nadal ville neppe ha stilt opp i årets Laver Cup om det ikke hadde vært for at Federer ville ha ham med i sin egen avskjedskamp.

  Nadal erstattes av briten Cameron Norrie.

  Casper Ruud er ikke satt opp på noen av lørdagens kamper. Ruud vant kampen han spilt fredag mot amerikaneren Jack Sock, skriver NTB.

  Laver Cup, Rafael Nadal
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Tårevåt avslutning for Federer

  Det ble en tårevåt avslutning da tennisspilleren Roger Federer var ferdig med sin doublekamp i London natt til lørdag. Dette var Federes siste konkurransekamp.

  Han og Rafael Nadal tapte dobbeltkampen i Laver Cup mot amerikanske Frances Tiafoe og Jack Sock.

  – Det har vært en fantastisk dag. Jeg er ikke lei meg, det er flott å være her. Det føles som en feiring. Det var akkurat det jeg håpet på, sa Federer etter det som ble hans konkurranse som profesjonell tennisspiller.

  Roger Federer tok til tårene etter kveldens siste kamp.
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Demonstrant sette fyr på seg sjølv på tennisbana

  Ein demonstrant sette seg ned på bana og sette fyr på sine eigne klær midt på tenisbana der Laver Cup blir spela i London, skriv Daily Mail.

  Demonstranten blei raskt teken hand om og ført vekk, etter at ein funksjonær hadde sløkt brannen med jakka si. Ingen personar kom til skade.

  Mannen hadde t-skjorte med påskrifta «End UK private jets».

  Hendinga skjedde under kampen mellom Stefano Tsitsipas og Diego Schwarzmann, og kampen kom straks i gang igjen etter at staden på bana blei vaska og tørka.

  Demonstrant på tennisbana
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Ruud opna Laver Cup med slitesiger

  Casper Ruud slo amerikanske Jack Sock med 2–1 i sett i den aller første kampen i årets Laver Cup i tennis i London. Han gav samstundes Europa leinga 1–0 over verdslaget.

  Ruud opna sterkt med å bryte Socks første serve, og var i føringa med 3–0. Han fekk meir motstand mot slutten av første sett, men drog i land sigeren med 6–4.

  I det andre følgde Ruud og Sock kvarandre til 5–5. Då braut Sock Ruuds servegame, og vann settet 7–5.

  Dermed gjekk kampen til tie-break etter dei spesielle reglane i denne turneringa. Der låg Ruud tidleg under med 0-3, men snudde med sju strake poeng og vann til slutt med 10–8.

  – I eit tie-break er det berre nokre få poeng som skil, og i dag var marginane på mi side, sa Casper Ruud i eit intervju med arrangøren etter sigeren.

  – Eg er veldig fornøgd med å hjelpe Team Europa til den beste starten vi kunne fått.

  Laver Cup blir arrangert for femte gong. Europa har vunne alle dei fire første.

  Casper Ruud
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Federer får avslutte med Nadal

  I dag kom stadfestinga av at Roger Federer får ønskjet sitt oppfylt:

  Han skal spele sin siste doublekamp saman med kameraten og den mangeårige rivalen Rafael Nadal når han avslutter karrieren i Laver Cup fredag.

  41-åringen med 103 turneringssigrar - 20 av dei Grand Slam - kunngjorde nyleg at dette blir hans aller siste turnering.

  Som rivalar har dei møtt kvarandre i 40 kampar. Nadal har vunne 24, Federer 16, sidan det første møtet i Miami for 18 år sidan.

  Nadal og Federer
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Federer håper å avslutte med Nadal

  Roger Federer (41) avsluttar til helga ei lang proffkarriere med tennisspel i Laver Cup i London. Han håper å få Rafael Nadal som lagkamerat i sitt siste toppoppgjer.

  Det fortel veteranen til det sveitsiske nyheitsbyrået SDA. Federers avskjedskamp går i double og skal spelast fredag kveld. Makkeren er ikkje klar, men han har eit klart ønske om kven det bør vere.

  – Kanskje kan eg spele double med Rafa. Det ville vore ein kjempedraum, seier han.

  Federer og Nadal har vore vener og rivalar gjennom svært mange år. Til saman står dei med 42 singletitlar i Grand Slam-samanheng. Nadal toppar lista med to triumfar meir enn Federer.

  Nyleg delte Federer nyheita om at han legg opp som toppspelar. Han set strek etter å ha vore mykje skadeplaga dei siste sesongane. Sveitsaren debuterte på ATP-touren så langt tilbake som i 1998.

  Laver Cup er ein lagkonkurranse der Europa møter «resten av verda». Casper Ruud deltek på Europa-laget.

  Nadal og Federer
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Norge videre i Davis Cup med 3-0 over India

  Casper Ruud og makker Viktor Durasovic vant doublekampen med 2-1 i sett, og dermed vant Norge Davis Cup-duellen over India i Lillehammer.

  I double møtte Casper Ruud og Viktor Durasovic det indiske paret Yuki Bhambri/Saketh Myneni.

  Det norske paret startet med å bryte inderne, men ble brutt direkte tilbake. Fra stillingen 2-2 gikk de norske spillerne opp til 5-2 og tok greit hjem det første settet med 6-3.

  I det andre settet ble det jevnere. De indiske spillerne begynte å bli varme i trøya. Doubleeksperrtene fikk settets eneste brudd, og India dro i land settet med 6-3.

  Det norske paret klarte å bryte først til 3-1 i avgjørende sett, så seg aldri tilbake og tok hjem settet og kampen 6-3. Spesielt Ruud viste hvorfor han er ranket som nummer to i verden, for han leverte volleyspill av høy klasse.

  Seieren betyr at Norge neste år får spille kvalifisering til hovedturneringens gruppespill.

  (NTB)

  Davis Cup tennis
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Alcaraz tapte første kamp som verdensener

  Carlos Alcaraz måtte se seg slått i sin første kamp som verdensener i tennis, og Spania må heve seg for å ta seg til cupspillet i Davis Cup i november.

  Mens Casper Ruud vant klart i sin Davis Cup-kamp fem dager etter US Open-finalen mot Alcaraz, måtte den spanske 19-åringen se seg slått av canadiske Felix Auger-Aliassime, som vant 6-7 (3-7), 6-4, 6-2.

  Roberto Bautista-Agut hadde vunnet den første singlekampen, og med seier ville Alcaraz ha sikret seieren for Spania. I stedet utlignet Auger-Aliassime før han også spilte double med Vasek Pospisil og sørget for at Canada vant 2-1.

  – Felix er et beist, fysisk og mentalt. Han er en av de beste i verden, sa Alcaraz, som er tidenes yngste verdensener.

  (NTB)

  Carlos Alcaraz
  Foto: PABLO MORANO / Reuters

Siste nytt

 • Orientering: Fosser berget pallplassen etter tidlige bommer

  Kasper Fosser gjorde et par tidlige feil, men avsluttet sterkt og tok tredjeplassen da verdenscupen i orientering ble avsluttet med langdistanse i Davos mandag.

  Med unøyaktig orientering inn mot et par poster tapte Fosser tid, og selv om han etter hvert løp seg både inn i løpet og oppover på resultatlisten, ble det for langt fram til den sveitsiske superveteranen Daniel Hubmann.

  40-åringen vant sin 32. verdenscupseier på hjemmebane. Svenske Max Peter Bejmer ble nummer to.

  – Det var fint at jeg avgjorde verdenscupen sammenlagt i går, sa Kasper Fosser etter målgang.

  Han tar med seg to enkeltseire i verdenscupen, ett VM-gull, gull i World Games og sammenlagtseier verdenscupen ut av 2022-sesongen.

  (NTB)

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP
 • Orientering: Benjaminsen på 2.-plass i siste verdenscupkonkurranse

  Andrine Benjaminsen ble nummer to på den avsluttende langdistansen i verdenscupen i orientering i Sveits mandag. Hun endte på 3.-plass sammenlagt.

  Benjaminsen løp i mål 1.34 minutter bak vinneren Simona Aebersold på hennes hjemmebane. Marie Olaussen ble nummer fire og var 5.30 minutter bak Aebersold.

  Benjaminsen sikret seg med annenplassen mandag 3.-plass sammenlagt. Ane Dyrkorn endte på 16.-plass på mandagens langdistanse, mens Victoria Hæstad Bjørnstad ble nummer 22. Emma Louise Arnesen kom seks plasser bak.

  Anne Ulvensøen var nummer 34 i mål, mens Ingrid Lundanes og Tone Bergerud Lye endte på henholdsvis 38.- og 42.-plass.

  (NTB)

  Andrine Benjaminsen
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • Politiet etterforskar hending på Åråsen

  Politiet vil starte etterforsking etter truslar og hatefulle ytringar frå ein supporter på Åråsen laurdag.

  – Eg kan bekrefte at det blir oppretta ein politisak etter ei hending på Åråsen laurdag, der ein supporter kom med alvorlege truslar og hatefulle ytringar mot dommar og spelar, seier politiførstebetjent Frank Muri til VG.

  Amahl Pellegrino var ein av spelarane som blei utsett for dette. Det snakka han ut om til Discovery etter kampen. Ulike gjenstandar blei også kasta ut på bana.

  Først nemnde han at det var rasistiske ytringar, men dette avkrefta han til Avisa Nordland dagen etter.

  – Eg sa ikkje at det var noko rasisme. Det er folk som har lagt ord i munnen min. Men det var enkelte ting som «homse», og alt det der. Det følte eg var leit. Det er slike ting som kan gjere det vanskelegare for homofile å kome ut, sa Pellegrino mellom anna til avisa.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste