Hopp til innhold
Casper Ruud
Foto: VALERY HACHE / AFP

Tennis

Oppsummert

Her kommer stort og smått av nyheter om tennis.

  • Ruud forbløffet av stjernefrafall: – Den største overraskelsen

    Casper Ruud møtte pressen i forkant av tennisturneringen i OL i Paris. Nordmannen blir regnet som en medaljekandidat, og flere tøffe konkurrenter har meldt frafall. Blant dem er Jannik Sinner, Holger Rune og Andy Murray.

    Det er spesielt ett av frafallene han reagerer på.

    – Sinner er den største overraskelsen og en av favorittene for medalje. Det er kjipt for ham og man ønsker alle som må stå over en «speedy recovery», sier han på en pressekonferanse.

    Likevel innrømmer han at OL ikke er det aller største å vinne for en tennisspiller.

    – I min verden er Grand Slam det største vi har, men det er hvert fjerde år og det er noe gjevt over å ha OL-medalje. Jeg er her for å gjøre mitt beste og representere landet, sier den norske tennisstjerna.

    Ruud selv skal møte japanske Taro Daniel i første runde. Om ting går relativt knirkefritt de første rundene, vil Ruud møte Daniil Medvedev i kvartfinalen.

    Sommer OL i Paris 2024; pressekonferanse med Casper Ruud
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Ruud innleder OL-turneringen mot japaner – mulig kamp mellom Nadal og Djokovic i 2. runde

    Norges tennisprofil Casper Ruud møter Taro Daniel i 1. runde i singleturneringen i Paris. 25-åringen er blant de fremste favorittene til å ta OL-gull.

    Trekningen for singleturneringen ble unnagjort torsdag formiddag.

    Ruud er sjetteseedet i turneringen. Dermed slipper han noen av de store kanonene før en eventuell kvartfinale.

    I 2. runde kan det imidlertid bli et stjernemøte mellom Rafael Nadal og Novak Djokovic.

    Ruud deltar i år i sitt første OL. Han sto over lekene i Tokyo i 2021 for heller å sanke poeng på ATP-rankingen.

    Nordmannen har briljert på Roland-Garros-anlegget de siste årene. I 2022 og 2023 tok han seg til finale i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen, før det ble exit i semifinalen tidligere i år. Da trøblet nordmannen med magen.

    Onsdag ble det kjent at både verdensener Jannik Sinner og danske Holger Rune uteblir fra lekene. De trøbler med henholdsvis betennelse i halsen og en håndleddsskade. Det betyr at verdenstoer Djokovic er førsteseedet i Paris.

    Heller ikke Andy Murray deltar i singleturneringen. Den doble olympiske mesteren spiller kun double i den franske hovedstaden.

    (NTB)

    France Tennis French Open
    Foto: AFP
  • Tennisstjernen Murray trekker seg fra tennis

    Tennisstjernen Andy Murray (37) har annonsert at han skal legge opp etter OL. Nå har han også valgt å trekke seg fra den individuelle tennisturneringen. Murray vil kun spille parkampene. Han tok samme beslutning under Wimbledon tidligere denne måneden.

    Det skriver Sky Sports.

    Murray skal jakte sin fjerde olympiske medalje når han skal spille sammen med Dan Evans i parturneringen.

    Tennis Preview Olympics
    Foto: Mark Humphrey / AP
  • Verdensener i tennis Jannik Sinner trekker seg fra OL i Paris

    Den italienske tennisspilleren Jannik Sinner (22) har blitt nødt til å trekke seg fra OL i Paris på grunn av sykdom.

    Det skriver Sinner selv på X:

    «Etter en god treningsuke startet jeg å føle meg uvel. Jeg brukte et par dager på å trene og under et legebesøk fant vi ut at jeg hadde betennelse i mandlene, og ble sterkt frarådet fra å spille.»

    22-åringen skriver videre at det er en «stor skuffelse å miste lekene, som var én av mine hovedmål denne sesongen».

    Han avslutter med å ønske sine landsmenn lykke til i OL og skriver «Forza Italia».

    Italieneren var regnet som en av de fremste favorittene i singleturneringen ved siden av blant andre Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Casper Ruud.

    Verdensener Sinner har tatt tennisverden med storm de siste to årene. I starten av 2023 var italieneren nummer 15 på verdensrankingen, før en kruttsterk avslutning på året brakte ham helt opp på 4.-plass.

    22-åringen tok med seg momentumet inn i 2024, og i slutten av januar slo han Medvedev i finalen av Australian Open. Siden har det blitt titler i Rotterdam (ATP 500), Miami (Masters) og Halle (ATP 500). Bare Alcaraz (to ganger), Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev har klart å slå italieneren i 2024.

    Etter Roland-Garros i juni seilet Sinner opp som ny verdensener.

    NRK/NTB

    Jannik Sinner
    Foto: Reuters
  • Ruud-rival slipper operasjon

    Danskenes tennisyndling Holger Rune slipper å operere håndleddet, sier mor og manager Aneke Rune til Ekstra Bladet. Det gir håp om spill i OL for Casper Ruuds rival.

    Nye undersøkelser av hånden viser at det ikke er skade på noen leddbånd.

    – Skanningen viser likevel at det er en betennelse. Problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, skriver Aneke Rune i en tekstmelding til Ekstra Bladet.

    Hun forteller videre at ATP-turneringene i Nord-Amerika, inkludert US Open, ikke er i fare. OL-spill kan imidlertid være risikabelt, opplyser Runes mor.

    (NTB)

    Germany Tennis Hamburg
    Foto: Frank Molter / AP
  • Tennisstjernen Andy Murray legger opp etter OL

    Den 37 år gamle briten bekrefter selv at OL i Paris blir karrierens siste tennisturnering.

    – Å konkurrere for Storbritannia har vært de klart mest minnerike ukene i min karriere, skriver Murray på X.

    – Jeg er ekstremt stolt over å kunne gjøre det én siste gang, fortsetter han.

    Murray er en av de mest suksessrike tennisspillerne de siste 15 årene. Skotten tok OL-gull i både 2012 og 2016, i tillegg til at han har vunnet Wimbledon to ganger og US Open én gang.

    Karrierens siste turnering for 37-åringen begynner med 1. runde i herrenes OL-konkurranse lørdag eller søndag. OL-finalen på Roland Garros-banen i Paris spilles søndag 4. august.

    Murray har også planer om å delta i dobbelturneringen i Paris. Også den begynner til helgen, med OL-finale lørdag 3. august.

    Andy Murray på trening før OL i Paris
    Foto: Claudia Greco / Reuters
  • Dansk tennisstjerne tviler på OL-spill

    Holger Runes deltakelse i OL henger i en tynn tråd. Alle legene dansken har snakket med, sier at håndleddet må fikses.

    Det opplyser mor og manager Aneke Rune til danske Ritzau. Mandag ble bilder av tennisyndlingens venstre håndledd vurdert av tre leger.

    – Ingen kommer med like svar, men alle er enige om at håndleddet skal fikses og at det ikke må brukes. Spørsmålet er bare hvor lenge. Noen snakker om få uker, andre om fire-seks uker, og en mente operasjon måtte til, sier Aneke Rune.

    – Det er voldsomt deprimerende å høre på, legger hun til.

    Allerede i helgen sa Runes mor at det ikke så lovende ut foran OL. Først tirsdag, etter nye undersøkelser, blir en endelig avgjørelse tatt.

    Holger Rune måtte fredag trekke seg fra ATP-turneringen i Hamburg på grunn av trøbbel med kneet. Det er imidlertid håndleddet som er den største utfordringen.

    Etter planen skal den danske tennisyndlingen spille ATP 250-turneringen i kroatiske Umag denne uken. (NTB)

    Germany Tennis Hamburg
    Foto: Frank Molter / AP
  • Ruud klatrer én plass på ATP-rankingen tross Båstad-fiasko

    Norske Casper Ruud passerer Andrey Rublev og klatrer fra 9.- til 8.-plass på ATP-rankingen i tennis. Italienske Jannik Sinner forblir verdensener.

    Det kommer fram av den ferske oppdateringen mandag.

    Ruud slet stort på grusen i svenske Båstad, og nordmannen røk ut allerede i 2. runde mot brasilianeren Thiago Monteiro. Fjorårets vinner Rublev hadde imidlertid flere poeng å forsvare, og russeren faller dermed til 9.-plass.

    I toppen av ATP-rankingen troner Sinner fortsatt øverst. Han følges av Novak Djokovic og Carlos Alcaraz, mens Alexander Zverev, Daniil Medvedev og Alex de Minaur utgjør resten av topp seks.

    Fredag kveld ble det kjent at Ruud står over denne ukens turnering i østerrikske Kitzbühel. Dermed er OL i Paris neste på programmet for 25-åringen, som de seneste årene har levert svært solid på rødgrusen i den franske hovedstaden. (NTB)

    Tennis
    Foto: Adam Ihse/TT / NTB
  • Casper Ruud trekker seg fra turnering

    25 år gamle Casper Ruud trekker seg fra den kommende ATP-turneringen i Kitzbühel, som varer fra 22.- til 27. juli.

    Det melder turneringen selv på sin Instagram.

    Turneringen i Østerrike skulle vært Ruuds siste før OL i Paris.

    Ruud er for tiden opptatt med ATP250-turnering i svenske Båstad, hvor han spiller double på lag med Rafael Nadal. De spiller semifinale mot den brasilianske duoen Orlando Luz/Rafael Matos lørdag.

    Casper Ruud
    Foto: Alberto Pezzali / AP
  • Nadal slet seg videre i Båstad – 18 servebrudd i historisk lang kamp

    Den spanske tennislegenden Rafael Nadal (38) måtte virkelig jobbe for å ta seg forbi argentinske Mariano Navone i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Båstad.

    Spanjolen sikret semifinalebillettene med sifrene 6-7 (2-7), 7-5, 7-5. Kampen varte i fire timer og ett minutt, noe som er den lengste tresettskampen i ATP-historien, ifølge tennisjournalisten José Morgado.

    I semifinalen venter kroatiske Duje Ajdukovic, som er rangert som nummer 130 i verden.

    Kampen fikk en fartsfylt start, hvor spillerne brøt hverandre totalt seks ganger i det første settet. Til slutt sto det 6-6, og det måtte avgjøres i tiebreak. Navone var der klart best og vant 7-2.

    Det andre settet fortsatte på samme måte med fem brudd, men denne gangen var Nadal i dytten og vant 7-5.

    Dermed måtte avansementet avgjøres i et tredje sett, hvor det også ble sju brudd. Nadal viste rutine og servet til slutt inn seieren til 7-5.

    Tidligere hadde Nadal og Navone aldri møttes før. Nadal er rangert som nummer 261 i verden, mens Navone er helt oppe på 36.-plass på verdensrangeringen. (NTB)

    Rafa Nadal
    Foto: AP
  • Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

    Casper Ruud henrykket både publikum og makker Rafael Nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i ATP-turneringen i Båstad.

    «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

    Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

    Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
    Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN
  • Casper Ruud røk rett ut i Båstad

    Casper Ruud gjorde uvanlig mange feil i åttendelsfinalen i ATP250-turneringen i Båstad i Sverige. Det var hans første singelkamp i årets turnering.

    Ruud tapte 3-6 i første sett mot brasilianske Thiago Monteiro, rangert som nummer 85 i verden.

    Monteiro fortsatte storspillet også i andre sett og vant også da 6-3 i sett. Dermed er Ruud ute av singelturneringen allerede i runde to, mens 30 år gamle Monteiro er klar for kvartfinalen.

    I dobbeltturnering har han fortsatt sjanser til suksess, med lagkamerat Rafael Nadal. Etter å ha vunnet første kamp er det kvartfinalen som står for tur for double-makkerparet klokken 14.05 onsdag.

    Dette er i utgangspunktet Ruuds siste turnering før OL i Paris om knappe ti dager. Det kan likevel hende Ruud deltar i Austrian Open i Kitzbühel neste uke, men det er ennå ikke bekreftet.

    D5rxkbGWCdQ
    Foto: NTB
  • Ruud klar for Laver Cup

    Casper Ruud er tatt ut på det europeiske laget til Laver Cup i september. Der får han med seg stjerner som Carlos Alcaraz og Rafael Nadal.

    Det opplyser arrangøren av turneringen onsdag.

    Det norske tennisesset er glad for nok en sjanse på det europeiske laget.

    – Det er et privilegium å være en del av dette enestående laget og komme tilbake for en ny sjanse til tittelen i Berlin. Vi har noe ugjort, heter det fra Ruud.

    Verdenslaget vant Laver Cup de to siste sesongene.

    I tillegg til Ruud, Alcaraz og Nadal skal også Daniil Medvedev, Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas representere det europeiske laget. Björn Borg er lagkaptein. Turneringen spilles i Berlin fra 20.–22. september.

    Ruud er denne uken i aksjon i svenske Båstad. Der spiller han onsdag singlekamp mot brasilianske Thiago Monteiro, mens han senere skal i aksjon i double med Rafael Nadal. Den spansk-norske duoen tok seg mandag videre fra 1. runde.

    Tidligere i år vant Ruud ATP 500-turneringen i Barcelona. Han har i tillegg vært i tre finaler, deriblant i Masters-turneringen i Monte-Carlo. I juni tok han seg til semifinale i Roland-Garros, der han tapte for Zverev. (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Alberto Pezzali / AP
  • Ruud og Nadal herjet seg til seier i Sverige

    Casper Ruud og Rafael Nadal spiller denne uken sammen i tennisturneringen i svenske Båstad, og de fikk en best mulig start på turneringen.

    I deres første runde i doubleturneringen tok de seg videre etter å ha slått argentinske/meksikanske Anderozzi/Reyes-Varela komfortabelt 6-1 og 6-4.

    – Det er en ære å spille med en god venn og fantastisk spiller. Det var en god kamp og vi spilte veldig bra til å være første gang sammen, sier Nadal etter kampen.

    Ruud selv kom med et frekt stikk mot sin lagkamerat.

    – Det var en god kamp. Jeg er vant med regn sammenlignet med Nadal. Han begynner å bli gammel, så jeg er usikker på hvordan han håndterer disse avbrytelsene, sa Ruud og fikk publikum til å bryte ut i latter.

    For det ble en oppstykket oppgjør for stjerneduoen. Først ble kampen utsatt rundt en time på grunn av regnvær, før den igjen fikk to korte opphold i det andre settet.

    I forkant av turneringen sa Ruud til arrangøren at han ikke klarte å si nei da han fikk en henvendelse fra Nadal om å spille sammen.

    Begge skal også delta i singleturneringen. Nadal har fått en invitasjon til turneringen etter som han i utgangspunktet ikke er godt nok rangert.

    Nadal skal spille double sammen med Carlos Alcaraz i OL og bruker dermed Båstad som en del av oppvarmingen.

    Ruud vant single-turneringen i Båstad i 2021. I fjor tapte han finalen.

    Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
    Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN
  • Alcaraz løfter Wimbledon-trofeet for andre gang etter «finale-reprise»

    Det var nærmest som en reprise av fjorårets Wimbledon-finale da spanske Carlos Alcaraz (21) møtte serbiske Novak Djokovic (37) på gressmatta i London.

    Med celebre gjester som prinsesse Kate, Zendaya, Tom Cruise og Jack Grealish til stede, var det duket for tennisfest.

    Alcaraz, som nylig vant French Open, bød opp til dans og åpnet klart best. Djokovic ble brutt fire ganger i første og andre sett og slet med å holde tempoet til Alcaraz.

    – Det Alcaraz driver med i dag er tennis i særklasse, sa Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen.

    Spanjolen vant både første og andre sett 6–2. I tredjesett hentet derimot Djokovic seg inn.

    Men serberen slet med backhand-baller, og tapte dyrebare poeng. Alcaraz tryllet på den andre siden frem det lille ekstra når han trengte det.

    – Jeg tror ikke jeg har sett Alcaraz spille bedre gresstennis enn det han gjør i dag. Alt han prøver på går inn her i dag, sa Bentzen da spanjolen slo til med en knallhard forehand da det sto 4-4 i tredje sett.

    Spanjolen gikk opp til 5-4 ledelse, og det hele kunne bli avgjort. Men Alcaraz misset på fire matchballer og Djokovic spilte seg tilbake i kampen.

    Tredje sett gikk dermed til tiebreak, men til slutt kunne 21-åringen juble. Alcaraz vinner Wimbledon for andre år på rad med settsifrene, 6-2, 6-2, 7-6 (7-4).

    – Det er en drøm for meg å vinne dette trofeet. Jeg sa det i et intervju da jeg var 12 år. Jeg lever drømmen, og det er en fantastisk følelse. Dette er den vakreste turneringen, banen og trofeet, sa Alacaraz etter seieren.

    Det er den unge spanjolens andre Wimbledon-seier og hans fjerde Grand Slam tittel.

    – Han fortjente absolutt å vinne i dag, sa Djokovic etter tapet.

    Den serbiske veteranen kan trøste seg med at han har vunnet den prestisjetunge engelske turneringen sju ganger tidligere, i tillegg har Djokovic totalt 24 Grand Slam titler.

    Tidligere søndag ble norske Nicolai Budkov Kjær historisk da han vant juniorklassen i turneringen.

    Carlos Alcaraz med Wimbledon-trofeet
    Foto: AP
  • Nicolai Budkov Kjær ble historisk – vant juniorturneringen i Wimbledon

    Tennistalentet Nicolai Budkov Kjær (17) fra Oslo har blitt en del av Grand Slam-historien. Nordmannen vant søndag finalen i Wimbledon-turneringen for juniorer.

    Med settsifrene 6-3, 6–3 slo han nederlandske Mees Rottgering og kunne juble for sin første juniortittel i single i Grand Slam-sammenheng.

    Med finaleseieren går Kjær i fotsporene til noen av de største stjernene i tennishistorien. Både Roger Federer, Björn Borg og Stefan Edberg har gått til topps i juniorturneringen i Wimbledon.

    Kjær hadde bare tapt ett sett på vei mot finalen, og han ga sin nederlandske konkurrent en svært tøff start. Den norske 17-åringen tok tidlig kontroll og skaffet seg ledelsen 4–1.

    Rotete

    Han tok vare på sine egne server og vant settet 6–3. Rottgering slet mye i det første settet, men fikk en mye bedre start på nummer to.

    Begge brøt hverandre flere ganger før Rottgering kom seg opp i 3-1-ledelse. Kjær gjorde flere upressede feil på veien dit, men slo tilbake og sørget for et fjerde strake servebrudd mellom duellantene.

    Deretter greide nordmannen å ta mer kontroll på et svært rotete sett. Han brøt Rottgering til 4–3 og servet seg opp i 5–3. Nederlenderen hadde dermed presset på seg, men greide ikke å komme tilbake i oppgjøret.

    100 år

    17-åringen ble søndag den første norske spiller til å vinne Grand Slam-single på 100 år.

    Molla Bjurstedt vant flere Grand Slam-titler på 1910- og 20-tallet, men aldri Wimbledon. Hun skiftet underveis i karrieren statsborgerskap til USA.

    Kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i Roland-Garros sammen med Joel Schwärtzler. Samme sted ble det exit allerede i 1. runde i single. I London slo han hardt tilbake.

    Nicolai Budkov Kjær under Davis Cup
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Barbora Krejcikova triumferte i Wimbledon-finalen

    Tsjekkiske Barbora Krejcikova fikk en tøff kamp i finalen av Wimbledon mot italienske Jasmine Paolini, men seiret til slutt med sifrene 6-2, 2-6, 6-4.

    Krejcikova tok kommandoen fra start, sikret brudd i første game og hadde null problemer med å spille ut sin italienske motstander med 6-2 i første sett.

    I andre sett var rollene snudd og Paolini fikk skaffet brudd ved første mulighet. Italieneren brøt igjen da hun ordnet 6-2 og et tredje og avgjørende sett.

    Det tredje settet åpnet jevnt, men på stillingen 3-3 klarte Krejcikova å bryte sin italienske motstander. Dermed kunne hun sikre sin første triumf i Wimbledon og sin andre Grand Slam totalt.

    28 år gamle Paolini kom til sin første finale i Roland-Garros for en drøy måned siden, men der hadde italieneren aldri sjans i kamp mot verdensener Iga Swiatek. Mot Krejcikova i Wimbledon kom hun nærmere, men måtte igjen se seg slått i en finale.

    Krejcikova hadde på sin side allerede en Grand Slam-tittel fra tidligere, da hun seiret i Roland-Garros i 2021. I Wimbledon hadde tsjekkeren riktignok aldri kommet lenger enn til fjerde runde før årets turnering. (NTB)

    Wimbledon Barbora Krejcikova
    Foto: AP
  • Nicolai Budkov Kjær til finale i Wimbledon-turneringen for juniorer

    Tennistalentet Nicolai Budkov Kjær (17) er klar for finale i årets Wimbledon for juniorspillere. Semifinaletriumfen kom i strake sett mot japanske Naoya Honda.

    Nordmannen er andreseedet i turneringen og har spilt seg fram til finalekampen. Kjær hadde bare tapt ett sett før semifinalen mot Honda lørdag, og heller ikke der levnet han motstanderen særlig store muligheter.

    Med settsifrene 6-3, 6-2 tok Kjær seg videre til siste hinder i jakten på sin første juniortittel i single i en Grand Slam-turnering. I søndagens finale venter enten nederlandske Mees Rottgering eller franskmannen Theo Papamalamis.

    Gjennombruddet i kampen mot Honda kom da Kjær brøt til 4-3-ledelse. Han holdt deretter egen serve og brøt sin motstander igjen til 6-3-seier.

    Kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i Roland-Garros sammen med Joel Schwärtzler. Samme sted ble det exit allerede i 1. runde i single. (NTB)

    Nicolai Budkov Kjær under Davis Cup
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alcaraz klar for andre strake Wimbledon-finale – kan få reprise mot Djokovic

    Det spanske tennisesset Carlos Alcaraz er klar for å forsvare tittelen i Wimbledon etter at han slo Daniil Medvedev i fredagens semifinale.

    Spanjolen sikret finalebilletten med sifrene 6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4.

    I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom serbiske Novak Djokovic og italienske Lorenzo Musetti.

    Alcaraz har ikke hatt en enkel vei til finalen. I tredje runde måtte han ut i fem sett mot amerikanske Frances Tiafoe, før det ble fire sett mot franske Ugo Humbert søndag kveld.

    Fredagens semifinale gikk også til fire sett da tennisstjernene brøt hverandre to ganger hver til 6-6 og måtte ut i tie break. Der var Medvedev soleklart best og vant 7-1.

    Alcaraz utlignet imidlertid til 1-1 med 6-3 i andre sett, før han fullførte snuoperasjonene med 6-4-seier i tredje sett. Dermed kunne tenniskometen sikre sin andre strake WImbledon-finale da han vant 6-4 i det fjerde settet.

    Alcaraz vant fjorårets finale over Novak Djokovic. (NTB)

    Alcaraz
    Foto: Reuters
  • Medvedev vant storkampen mot verdensener Sinner

    Daniil Medvedev viste klasse da han vendte til seier mot verdensener Jannik Sinner i kvartfinalen av Wimbledon. Sistnevnte slet underveis i kampen.

    Russeren sikret avansementet med sifrene 6-7 (7-9), 6-4, 7-6 (7-4), 2-6, 6-3. I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom spanske Carlos Alcaraz og Tommy Paul fra USA.

    2PBxssBv-aw
    Foto: Paul Childs / Reuters

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal