Tennis

Oppsummert

 • Casper Ruud møter Tommy Paul fra USA i den andre runden av Roland Garros.
 • Ruud tapte mot stortalent

  Casper Ruud (21) tapte mot stortalentet Jannik Sinner (19) i den første runden av ATP 500-turneringa i Wien. Det blei eit jamt første sett, men Ruud tapte til slutt 7-2 i tie break. Italienaren som er rangert som nummer 43 i verda vann det andre settet 6-3.

  Tennis - Australian Open - Melbourne, Australia
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • Tennis-komet i karantene

  Den nybakte Roland-Garros-mesteren Iga Swiatek er i koronakarantene etter å ha mottatt en hedersbevisning av Polens president Andrzej Duda.

  Presidenten fikk påvist koronaviruset bare timer etter møtet.

  Hun sier at hun ikke har symptomer så langt.

  3XT-IdcSDG8
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Federer tror på comeback i januar

  Tennisikonet Roger Federer (39) er på god vei tilbake etter to kneoperasjoner. Han forventer å være på plass i Australian Open på nyåret.

  Han har ikke konkurrert siden Australian Open i januar, og nettopp Grand Slam-turneringen i Melbourne kan fort bli arenaen for sveitserens comeback.

  – Jeg er på rett spor. Gradvis kommer jeg tilbake, men jeg tar meg den tiden som trengs. Jeg stiller kun opp i en turnering om jeg er 100 prosent klar. I øyeblikket ser det ut til at jeg er tilbake i Australian Open, sier Federer til det sveitsiske magasinet Schweizer Illustrierte. (NTB)

  Roger Federer var best betalt i fjor.
  Foto: Rodger Bosch / AFP
 • Ny sjef i tennisforbundet

  Aslak Paulsen blir generalsekretær i Norges Tennisforbund på permanent basis. Han ble ansatt i jobben mandag. Det opplyser styret i Norges Tennisforbund i en pressemelding.

  Paulsen har siden april vært konstituert generalsekretær. Han kom inn da Alexander Kjær gikk av som følge av en personalsak.

  I tiden som fulgte etter Kjærs avgang kom det kritikk av pengebruk, organisasjonskultur og interne forhold i tennisforbundet, blant annet gjennom flere saker hos NRK.

 • Stjernesmell for Casper Ruud

  Casper Ruud var sjanselaus og tapte 6-2, 6-1 for tyske Yannick Hanfmann i åttedelsfinalen i tennisturneringa på Sardinia.

  Ruud er tredjerangert i turneringa. Hanfmann er useeda, og berre nummer 101 på verdsrankingen, der Ruud er nummer 25.

  – Casper sleit med at bana var litt trang. Han likar ofte å stå langt bak og styre spielet. Dessutan fekk han ikkje sett sitt vanlege trykk på forehanden, seier trenar og far Christian Ruud til NTB.

  Ruuds neste turnering går på hardcourt i Wien frå 26. oktober. Seinare avsluttar han sesongen i Paris.

  Casper Ruud
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Siste nytt

 • Haaland med mål i Dortmund-siger

  Erling Braut Haaland sluttar ikkje å skåre mål. Han måtte vente til overtid i meisterliga-kampen mot Zenit St. Petersburg. Det er Haaland sitt 12. mål på 10 meisterliga-kampar. Borussia Dortmund vann kampen 2-0. Jadon Sancho skåra gultrøyenes første på eit straffespark.

  Dortmund har no tre poeng etter to Meisterliga-kampar. I den andre kampen i gruppa spelte Club Brugge og Lazio 1-1. Dei ligg begge over Dortmund med fire poeng.

  Haaland
  Foto: Ina Fassbender / AFP
 • Utskjelt spelar redda PSG

  Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.

  Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Paris St Germain
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Kjellings Drammen rundspilt

  Kristian Kjellings Drammen har hatt en godkjent start på årets eliteserie, men ble tidvis rundspilt av Kolstad da lagene møttes i eliteserien onsdag kveld. Drammen slet med mange tekniske feil, scoret bare 21 mål, og Kolstad vant til slutt 27-21.

  Drammen ligger på en tredjeplass på tabellen bak Elverum og ØIF Arendal, mens Kolstad er nummer syv.

  Samtidig vant Halden 33-31 hjemme mot Haslum, og Nærbø slo Sandefjord 33-27.

  KaTg8OaQ1GQ
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal