Ruud
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tennis

Oppsummert

 • 21-åringen Casper Ruud vart fyrste nordmann nokonsinne som har vunne ein ATP-turnering då han vann Argentina Open
 • Ruud spelte finalen mot portugisaren Pedro Sousa, og vann 6-1, 6-4
 • Med det vert Ruud den høgst rangerte norske tennisspelaren i verda
 • Eikeri videre i Palermo Open

  Norske Ulrikke Eikeri og hennes partner Elixane Lechemia er videre til kvartfinale i Palermo Open etter seier 6-3, 6-2 i første runde.

  Duoen slo Elena Bogdan fra Romania og Reka-Luca Jani fra Ungarn enkelt i en kamp som ikke startet før 22.15 mandag kveld.

  Palermo Open er første turnering på øverste nivå for kvinner og menn siden all turneringsvirksomhet ble stoppet i mars.

  Norske Ulrikke Eikeri har gått videre i deoublesturneringen Palermo Open.
 • Trekker seg fra US Open

  Smittefrykt gjør at verdensener Ashleigh Barty dropper Grand Slam-turneringen i New York.

  – Jeg elsker begge turneringene, så det var en vanskelig avgjørelse. Men det er stadig stor risiko knyttet til covid-19, og jeg føler meg ikke komfortabel med å sette støtteapparatet mitt i den situasjonen, skriver australieren i en uttalelse.

  US Open skal etter planen starte 31. august, men koronasituasjonen i USA gjør at det fortsatt er usikkert om turneringen lar seg avvikle.

  96pm8bEFyB4
  Foto: Lee Jin-man / Lee Jin-man
 • Verdenstoer må droppe turnering

  Rumenske Simona Halep var blant trekkplastrene i Palermo Open neste helg, men må droppe turneringen på grunn av Italias karanteneregler.

  Alle som har vært i Romania må i karantene, og derfor får ikke Halep spille i Palermo.

  Simona Halep
  Foto: Karim Sahib / AFP
 • Tennis-restarten for menn utsett

  Tennisturneringa Citi Open i Washington skulle markert ATP-tennisens gjenopning etter korona-stenginga, men turneringa er utsett fordi pandemi-faren framleis er for sterk.

  Turneringa skulle ha starta 13. august. Første turneringa no blir i New York frå 22. august, same stad som US Open tek til 31. august.

  Kvinnenes restart på WTA-sesongen skal vere i Palermo i Italia allereie 3. august. Den turneringa står framleis på kalenderen.

  Tennis
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Mulig kampfiksing i engelsk tennis

  Den britiske organisasjonen «The Tennis Integrity Unit» mistenker at 24 private oppvisningskamper som ble spilt under koronanepidemien var iscenesatt. Bookmakere som så uvanlige veddemål før kampene meldte fra til politiet om mistanken.

Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.

Siste nytt

 • Espen Olsen ferdig i HamKam

  Espen Olsen er ferdig som trener for HamKam, som ligger helt sist i 1. divisjon etter sju runder. Han fortsetter som sportssjef.

  HamKam har plukket skuffende få poeng i sesongstarten, og står med fem tap og to uavgjorte kamper så langt. Det får nå konsekvenser for trenerteamet, opplyser klubben på sitt nettsted.

  Espen Olsen går av som hovedtrener og vil rendyrke sin rolle som sportssjef i en 100 prosent stilling. (NTB)

  z1pj9-0v0bo
  Foto: Fredrik Hagen
 • Storkamp i sesongopninga

  Chelsea, med Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten i stallen, sesongopnar med bortekamp mot Manchester United komande sesong. Trioen var med på å vinne serien førre sesong, og oppgåva med å forsvare tittelen startar etter planen 6. september.

  Denne runda får vi også ein norsk duell når Tottenham og Aurora Mikalsen møter London-rival West Ham og Cecilie Redisch Kvamme.

  For Amalie Eikeland og Kristine Leine i Reading ventar det ein heimekamp mot Arsenal i sesongens første kamp, medan Cecilie Fiskerstrand og hennar Brighton møter Birmingham. Noregs nyaste englandsproff, Ingrid Moe Wold, kan få sin debut for Everton, når dei møter Bristol City i sesongopninga.

  Fran Kirby og Maria Thorirsdottir
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Opnar ikkje for breiddeidretten

  Bent Høie fortalde på regjeringas pressekonferanse fredag at ein ikkje opnar for breiddeidretten i Noreg frå 1. september.

  – Vi opnar ikkje for kampar og konkurransar for vaksne i breiddeidretten frå 1. september. Vi kan ikkje ta sjansen på å miste kontrollen no, seier helseminister Bent Høie.

  Illustrasjonsbilde idrett
  Foto: Colourbox.com

Sendeplan

Kl. Program Kanal