Hopp til innhold
Casper Ruud
Foto: VALERY HACHE / AFP

Tennis

Oppsummert

Her kommer stort og smått av nyheter fra tennisverden.

 • Klimaaktivister avbrøt kamper i storturneringen i Roma

  Masters1000-turneringen i Roma fikk to kamper stoppet etter at klimaaktivister tok seg inn på grusen.

  Det var aktivister fra gruppen Ultima Generazione (siste generasjon) som tok seg inn på Pietrangeli-banen der Madison Keys spilte mot Sorana Cirstea i kvinnenes 16-delsfinale.

  Iført oransje vester kastet de en ukjent væske og konfetti på banen. De ble raskt fjernet av sikkerhetspersonell. Kampen ble stoppet i en halvtime.

  Nesten samtidig, på bane 12, dukket det opp folk fra den samme gruppen under en doublekamp.

  Ifølge en talsperson for turneringen hadde også en person forsøkt å lime føttene sine til bakken på tribunen.

  I mars ble tre aktivister fra Ultima Generazione pågrepet for å forstyrre Roma maraton. Gruppen krever blant annet at den italienske staten oppretter et erstatningsfond på 20 milliarder euro for «alle mennesker som lider skade på grunn av klimaendringer». (NTB)

  Tennis
  Foto: AP
 • Djokovic med sjokktap i Roma

  Tennisstjernen Novak Djokovic er ute av storturneringen i Roma allerede i tredje runde. Alejandro Tabilo slo verdenseneren i strake sett.

  Djokovic har vunnet turneringen seks ganger, men i årets utgave ble det tidlig hjemreise. Serberen var sjanseløs og tapte 2-6, 3-6 for 32.-rangerte Tabilo. Den Canada-fødte chileneren står med én tittel på ATP-touren. Den kom i newzealandske Auckland i januar.

  Søndag fikk han et møte med tennisens ener, og i Roma spilte han Djokovic av banen. Han brukte bare 68 minutter på å sende serberen hjem.

  Tabilo har bare én gang før tatt seg til fjerde runde i en Masters1000-turnering. Han møter Karen Khatsjanov i neste fase. (NTB)

  Novak Djokovic og Alejandro Tabilo i Italian Open
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

  Det snudde fort for Casper Ruud i Roma. Etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen.

  Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6.

  De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to.

  Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen.

  – Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa TV 2s ekspert Christer Francke.

  I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen.

  Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger.

  Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller.

  Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai. (NTB)

  Casper Ruud i Roma
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Ruud-rival mister storturneringen i Roma

  Carlos Alcaraz har en skade i armen og står over Masters1000-turneringen i italienske Roma til uken.

  Det opplyser den 20 år gamle verdenstreeren på X.

  – Jeg trenger hvile for å komme meg og kunne spille 100 prosent smertefritt, skriver han.

  Alcaraz er en av Casper Ruuds største konkurrenter på ATP-touren. Nordmannen røk for Felix Auger-Aliassime i Madrid tidligere denne uken.

  Ruuds plan framover er å spille i Roma før en mindre turnering i Sveits. Sesongens store mål nærmer seg: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i slutten av måneden. (NTB)

  Alcaraz
  Foto: AP
 • Ruuds råkjør kan endre planene: – Må vurdere

  Tennisstjerne Casper Ruuds imponerende rekke med seirer den siste tiden har gjort at han må se an kampbelastningen fram mot Roland-Garros.

  Ruud har allerede spilt 38 kamper på ATP-touren denne sesongen. 31 av dem har endt med seier. I Barcelona sist uke tok han hjem sin hittil største tittel, og blant eksperter regnes han som kanskje den aller råeste på grusen før Grand Slam-turneringen Roland-Garros i slutten av mai.

  Etter Madrid kommer storturneringen i Roma før en mindre en i Genève (ATP250). Den siste kan bli aktuell å droppe, ifølge far og trener Christian Ruud:

  – Vi tar én turnering av gangen. Blir det mye i Madrid eller Roma, må man vurdere, sier treneren.

  Tirsdag skal Casper Ruud spille åttedelsfinalen i Madrid mot canadiske Félix Auger-Aliassime. (NTB)

  Casper Ruud Madrid
  Foto: Ana Beltran / Reuters
 • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

  Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

  Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

  Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

  Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

  I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

  Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

  Rafael Nadal
  Foto: OSCAR DEL POZO / AFP
 • Ruud møter serber i Madrid

  Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

  Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

  Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

  Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

  Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

  Miomir Kecmanovic
  Foto: Denis Balibouse / Reuters
 • Djokovic dropper Madrid Open – en rival mindre for Ruud

  Novak Djokovic (36) stiller ikke i Madrid Open. Det kan gi Casper Ruud lettere vei mot suksess i storturneringen i tennis.

  Djokovic har ikke spilt siden verdenseneren tapte for Ruud i semifinalen i Monte-Carlo Masters for litt over en uke siden.

  Serberen var ikke en del av mandagens trekning for ATP Masters1000-turneringen i Madrid. Der har han tidligere vunnet tittelen tre ganger (senest i 2016).

  Ruud er femteseedet og går rett til 2. runde. Der møter han vinneren av oppgjøret mellom Zhang Zhizhen fra Kina (49 i verden) og serbiske Miomir Kecmanovic (66). (NTB)

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Casper Ruud med karrierens største seier

  Casper Ruud fikk revansj mot greske Stefanos Tsitsipas og kunne juble for karrierens største tittel i Barcelona. Nordmannen gikk hele veien uten å tape et sett.

  Nordmannen hadde aldri før vunnet en turnering på ATP500-nivå. Han står i alt med elleve titler, og de ti første kom på 250-nivået. Søndag kunne han til slutt juble for seier med settsifrene 7-5, 6-3. Med triumfen kommer også en premiesjekk på om lag 5,7 millioner kroner.

  Spain Tennis Barcelona Open
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Casper Ruud til finale i Barcelona

  For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

  I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

  Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

  Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

  I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

  – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

  Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

  Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

  De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

  Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

  Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

  Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

  Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

  Casper Ruud i Barcelona
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Ruud utklasset i Monte-Carlo – Tsitsipas tok til tårene

  Casper Ruud kom til kort i finalen av Masters-turneringen i Monte-Carlo. Stefanos Tsitsipas vant kampen 6–1, 6–4.

  – Det har vært veldig vanskelig å komme tilbake til å vinne turneringer. Det føles fantastisk, sier Tsitsipas i et TV 2-sendt intervju.

  Grekeren tok til tårene etter triumfen. Han takket familien, vennene, støtteapparatet og alle som hadde hjulpet ham.

  – Du er en fantastisk spiller, spesielt på grus her i Monte-Carlo. Gratulerer til teamet ditt og deg, sier Ruud i talen under seremonien, samtidig som han takker Fyrst Albert II av Monaco.

  «Skjebnen belønner de fryktløse», skrev vinneren på et kamera etter kampen. Det var fokus kvelden før. Og han gikk ut i 100.

  For Ruud var sjanseløs i det første settet og tapte hele 1–6 mot den jevngamle grekeren. Nordmannen hevet spillet betraktelig i det andre settet. Da stod kampen og vippet.

  Ruud fikk tre muligheter til å bryte på stillingen 3–3, men klarte ikke å vippe kampen over i sitt spor. På stillingen 5–4 brøt Tsitsipas Ruud – og avgjorde matchen.

  – Beklager at jeg ikke kunne gi dere en god forestilling i dag, sa Ruud med adresse til tilskuerne.

  Det er tredje gang Tsitsipas vinner i Monte-Carlo. Tsitsipas vant også i 2021 og 2022.

  Ruud tok seg til finalen etter å ha slått verdensener Novak Djokovic i semifinalen. Snarøya-gutten har vært i seks finaler på Masters-nivå eller høyere, men har ennå til gode å vinne.

  PS! Casper Ruud klatrer fra 10.- til 6.-plass på verdensrankingen etter Masters-turneringen i Monte-Carlo. Tirsdag spiller han ATP 500-turnering i Barcelona, der det er ventet at Rafael Nadal gjør comeback etter skade.

  ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters
  Foto: Denis Balibouse / Reuters
 • Ruud må ta dette gamet

  – Nå må han holde serven. Nå er det vinn eller forsvinn, sier TV 2-ekspert Christer Francke.

  Tsitsipas returnerer veldig godt. Han tar første poeng.

  Ruud sliter nå. Backhanden går i nettet. 0–30.

  Viktig poeng! 15–30 for Ruud. Fremme på nett og setter den sikkert.

  SMASH! 30–30!

  – Han treffer klokkerent, sier Francke.

  Matchball for Tsitsipas. Ruud misser og slår for langt.

  Grekeren avgjøre på Ruuds serve.

 • Tsitsipas' serve – lynraskt opp til 5–4

  – Du spiller bra nå. Fortsett!

  Christian Ruud liker det han ser fra sønnen, selv om han misser det første poeng i gamet.

  Tsitsipas setter 30–0 på egen serve.

  Nå går det raskt fra begge. Gresk ledelse: 40–0.

  Tsitsipas like rask i eget servegame som Ruud var i sitt. Nå kan det nærme seg en avgjørelse. Blir det sett tre eller blir det Tsitsipas som vinner gang nummer tre i Monte-Carlo?

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Ruud fullstendig dominernde: 4–4

  Ruud setter serven i T-krysset. Tsitsipas finner ikke riktig svar. 15–0.

  Og så slår Tsitsipas den for langt i lengderetning. 30–0.

  Serve-ess: 40–0.

  – Et fantastisk serve-game av Casper, sier TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

  Han tar settet helt problemfritt.

 • Ruud misset tre bruddsjanser – Tsitsipas opp til 4–3

  Grekeren tar første poeng etter en ny serve-volley-kombinasjon på serven.

  Det blir 30–0 etter to forsvarslobber fra Ruud, som Tsitsipas til slutt banker inn.

  Ruud reduserer til 15–40. Gir seg selv en liten mulgihet. Viktig at han ikke gjør det for enkelt for grekeren.

  30–40. Kan Ruud få til noe?

  Oj, oj, oj. Der utligner han til 40–40 og stresser Tsitsipas.

  Og nå da? Ruud med bruddmulighet etter å ha ligget under 0–40. Han herjer nå.

  Nei, det er tilbake til deuce. Tsitsipas står imot Ruud i en lengre ballveksling. 40–40.

  Fordel Tsitsipas etter en forehand, men Ruud smeller inn påfølgende retur. 40–40. Langt game.

  Grekeren misser mange førsteserver nå. Og det utnytter Ruud. Ny bruddmulighet.

  Der er Tsitsipas fremme på nett igjen og avverger norsk ledelse. 40–40.

  Ruud må slå en ball mellom beina. Det ser ut som han skal miste poenget, men en ryggende Tsitsipas misser totalt på smashen. Tredje bruddmulighet for Ruud i dette maratongamet.

  Tsitsipas setter nok en gang den viktige ballen som gjør at han unngår brudd imot. 40–40. Deuce.

  Gresk ledelse. Den varer ikke lenge. Ruud svarer. Deuce, 40–40.

  Backhanden svikter litt og ballen sklir utover sidelinjen for Ruud. Ny mulighet for Tsitsipas.

  Den tar grekeren. Ruud hadde mange muligheter og kjempet seg tilbake fra å ligge under 0–40. Klarer han å holde trykket oppe på sin egen serve? Ekstremt jevnspilt i andre sett.

  Casper Ruud
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Tsitsipas med bruddmulighet – Ruud reddet gamet

  Casper Ruud ser ut til å være sikker som banken når han selv server i andre sett. Han tar raskt ledelsen 40–0.

  Spørsmålet er om han klarer å løfte spillet til dette nivet på grekerens serve?

  Nå står det 40–15.

  Tsitsipas sender Ruud i feil retning og viser frem forehanden sin. Reduserer til 40–30.

  – Hvordan i alle dager får han den til å lande innenfor også? Den der er vill, sier TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø etter at Tsitsipas utligner til 40–40.

  Grekeren med breakball, men Ruud redder seg inn med en frekkas. Har ikke råd til å bli brutt nå.

  Ruud henter seg inn igjen. Det står 3–3.

 • Tsitsipas leker på egen serve – opp til 3–2

  – Det kommer et lite stykke magi, sier TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

  Stefanos Tsitsipas setter en nydelig stoppball og tar det første poenget.

  Stillingen er nå 30–15 til grekeren.

  To raske poeng avgjøre gamet i favør Tsitsipas, som nå leder det andre settet 3–2.

 • Ruud dominerer på egen serve: 2–2

  Stefanos Tsitsipas tar det første poenget, men så setter Ruud en mektig forehand. 15–15.

  Nordmannen opp i 30–15. Nå ser han fokusert ut.

  40–15.

  Raske poeng fra Ruud. Kommer frem på nett og Tsitsipas kommer seg ikke over nettet.

  Nå dominerer 25-åringen fra Snarøya. Hamrer inn forehand-slag og utligner etter et raskt game.

Siste nytt

 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal