Hopp til innhold

Dommertabbe da heroisk Ruud tapte mot «grusprinsen»

Det ble dramatisk da Casper Ruud røk ut av Rolland-Garros. En klar dommerfeil var en av detaljene som skilte det norske stortalentet og den østerrikske «grusprinsen» Dominic Thiem.

Casper Ruud

UENIGE: Casper Ruud prøvde å overbevise dommeren om at ballen hadde vært ute. Det hadde ballen vært, men dommeren lot seg ikke overbevise.

Foto: Eurosport

3-0 og settsifrene 6-4, 6-3 og 6-1 antyder at Thiem hadde en grei ferd på vei mot fjerde runde. Men bak tallene skjuler det seg en tidvis heroisk innsats og mye god tennis av en norsk 21-åring, særlig i de to første settene.

Dessverre hadde Ruud dårlig uttelling på de mange breakballene han klarte å spille seg til i første og andre sett.

– Generelt er Thiem bare litt bedre enn Casper på det meste. Han er en spiller vi ser veldig opp til, og vi håper Casper skal være på det nivået om ikke lenge. Selv om det ble tap i tre strake sett, blir det mye bra dueller, sier trenerpappa Christian Ruud til Eurosport.

Dommerfeil

Ved én anledning ble Ruud også rammet av en klar dommerfeil. I det første gamet i andre sett prøvde Ruud å påkeke at en ball fra Thiem hadde vært ute. Etter å ha inspisert ballens treffsted, dømte dommeren den inne.

Bilder fra Europsport viser imidlertid at Ruud hadde rett og følgelig at dommeren tok feil.

Det endte med at Thiem brøt Ruuds serv i det aktuelle gamet, etter at Ruud først hadde reddet fem breakballer.

– Den var ganske klart ute. Det er litt rart at de har hawk-eye tilgjengelig, men at de bare kan vise det på tv. Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke kan bruke det, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen, ifølge TV 2.

FRgTvYz3q8A

KJEMPET: Casper Ruud ga alt han hadde, men det holdt ikke mot en bedre motstander.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Hylles av Thiem

Til syvende og sist kan man likevel ikke si at dommerfeilen ble avgjørende. For Thiem koblet etter hvert grepet og lot ikke Ruud komme til en eneste breakball i det tredje settet.

Etter to timer og 15 minutter var kampen over.

– Jeg er veldig fornøyd, det var en fantastisk kamp og jeg gjorde ingen feil. Og jeg synes Casper er en fantastisk spiller, han spiller attraktivt og det var mange gode ballvekslinger. En god kamp av oss begge, sier Thiem.

Han var forberedt på tøff motstand fra den unge nordmannen.

– Han har mye selvtillit, han har spilt semifinale i Roma og Hamburg og har vært en av de beste på grus i år. Han har en god innstilling fra begynnelse til slutt, så jeg prøvde å ikke gi ham sjanser, heller ikke i tredje sett. Og han kjempet hardt til siste ball, oppsummerer Thiem

Verst tenkelig motstand

Selv om Casper Ruud selv har sin største styrke på grus, var det på ingen måte uventet at han ville få det tøft mot Dominic Thiem. Østerrikeren kalles nemlig «grusprinsen», og spås å kunne vær den som overtar som kongen på grus når spanske Rafael Nadal (34) før eller senere pakker bort racketene sine.

27-åringen startet sin profesjonelle karriere i 2011, og har siden starten spilt inn nesten 27 millioner euro i premiepenger.

Han kom inn det åpne franske mesterskapet ranket som nummer tre i verden, blant annet etter seier i US Open. Dermed var østerrikeren klar favoritt før møtet med Ruud, som er ranket som nummer 25 i verden.

Kort sagt var Dominic Thiem en av de aller verste motstanderne det norske stortalentet kunne støte på så tidlig i turneringen.

Dette var tredje gang Casper Ruud spilte seg til tredje runde i en av de fire Grand Slam-turneringene i tennis, og andre år på rad i den ene av dem som går på grus, Roland-Garros. Ruuds eneste ATP-seier så langt i karrieren har også kommet på dette underlaget.

Ruud tar uansett med seg 1,4 millioner og en ny erfaring hjem.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal