Hopp til innhold
Australian Open Djokovic
Foto: Andy Brownbill / AP

Tennis, Australian Open

 • Ukrainsk 16-åring beklager etter håndtrykk med russer: – Kommer ikke til å skje igjen

  Den ukrainske tennisspilleren Jeljzaveta Kotliar har fått kritikk for å ha tatt en russisk konkurrent i hånden i Australian Open. Nå legger 16-åringen seg flat.

  Kotliar møtte russiske Vlada Mintsjeva i 1. runde av juniorturneringen, og etter kampen ga ukraineren Mintsjeva et håndtrykk for å gratulere henne med avansementet.

  Valget har blitt møtt med misnøye fra Ukrainas tennisforbund, som i en uttalelse kaller det en «upassende feil». De understreker at ukrainske tennisspillere ikke skal ta russiske motstandere i hånden så lenge det pågår en krig i landet.

  – Hun er bare seksten år gammel og har lite erfaring i å delta i store turneringer. Hun gjorde som hun pleier å gjøre, og hun var ikke klar over at motstanderen representerte et land som har valgt å gå til angrep på hennes eget. Det var helt klart en feil, og hun er veldig lei for det. Hun forsikrer at det ikke kommer til å skje igjen, forteller Kotliars far til AFP.

  16-åringen får støtte fra Australian Open-sensasjonen Dajana Jastremska, som onsdag tok seg til semifinale.

  – Hun er ung og har ikke så mye erfaring. Det kan skje den beste. Jeg kan ikke dømme henne når jeg ikke vet hva som gikk gjennom hodet hennes. Jeg er sikker på at hun bare var litt forvirret, sa Jastremska. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: AP
 • Medvedev klar for semifinale i Australian Open

  Den russiske verdenstreeren Daniil Medvedev tok onsdag et nytt steg mot sin tredje Australian Open-finale med seier mot Hubert Hurkacz i kvartfinalen.

  Bataljen mellom Medvedev og Hurkacz ble utkjempet over fem sett. Førstnevnte knep seieren med settsifrene 7-6 (7-4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

  I semifinalen venter enten Carlos Alcaraz eller Alexander Zverev. De møter hverandre senere onsdag.

  Medvedev har tidligere spilt to finaler i den prestisjetunge Melbourne-turneringen. I 2021 måtte han gi tapt for serbiske Novak Djokovic, mens Rafael Nadal ble for sterk i 2022-finalen.

  Russeren har én Grand Slam-tittel i karrieren. Den kom i US Open i 2021.

  I den andre semifinalen i Melbourne møtes Djokovic og Jannik Sinner. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: AP
 • Ny Australian Open-bragd for ukrainer – første kvalifiseringsspiller til semifinale siden 1978

  Den ukrainske kvalifiseringsspilleren Dajana Jastremska fortsetter å herje på Australian Open-scenen. Onsdag slo hun ut tsjekkiske Linda Noskova i kvartfinalen.

  Jastremska gjorde kort prosess og vant med settsifrene 6-3, 6-4.

  På veien mot semifinale har 23-åringen i tur og orden slått 7.-seedede Marketa Vondrousova, Varvara Gracheva, Emma Navarro og to ganger turneringsvinner Viktoryja Azarenka.

  Jastremska er kun den andre kvalifiseringsspilleren i historien som når en semifinale i turneringen på kvinnesiden. Første gang det skjedde var i 1978.

  – Det er fint å skrive historie. Jeg er kjempeglad og veldig sliten. Jeg føler egentlig ikke at jeg spiller veldig godt, sa Jastremska etter seieren mot Noskova.

  I siste hinder før finalen venter enten kinesiske Zheng Qinwen eller russiske Anna Kalinskaja. Verdenstoer Aryna Sabalenka møter verdensfirer Coco Gauff i den andre semifinalen. (NTB)

  Dayana Yastremska
  Foto: AP
 • Ukrainsk overraskelse på vei mot Australian Open-eventyr

  Kvalifiseringsspilleren Dajana Jastremska er i ferd med å gjøre det helt store i Australian Open. Søndag slo hun ut Viktoryja Azarenka på veien til kvartfinale.

  23-åringen fra Ukraina har fått mange på tennisarenaen i Melbourne til å sperre opp øynene den siste uken. Etter sjokkseier med 6-1, 6-2 over 7.-seedede Marketa Vondrousova i 1. runde har hun i tur og orden slått ut Varvara Gracheva, Emma Navarro og Azarenka.

  Mandagens kamp endte 7-6 (8-6), 6-4 i Jastremskas favør. Azarenka har vunnet Australian Open to ganger tidligere, men kom til kort mot den 93.-rangerte ukraineren som måtte kvalifisere seg inn til storturneringen.

  – Jeg tror jeg må trekke pusten tusen ganger, for jeg tror hjertet mitt er i ferd med å hoppe ut av kroppen min, sa Jastremska da seieren var i boks.

  I kvartfinalen skal hun opp mot en annen useedet spiller, Linda Noskova fra Tsjekkia, som ligger på 50.-plass på WTA-rankingen. Noskova avanserte fra 4. runde da Jelina Svitolina måtte trekke seg fra kampen mot henne på grunn av ryggsmerter.

  – Det var selvfølgelig ikke slik jeg hadde planlagt å vinne i dag, sa Noskova, som samtidig ønsket Svitolina god bedring.

  Tsjekkeren har også imponert stort på hardcourten i Melbourne, blant annet ved å slå ut verdensener Iga Swiatek i 3. runde.

  Både Jastremska og Noskova spiller kvartfinale i en Grand Slam-turnering for første gang. (NTB)

  Dajana Jastremska
  Foto: AP
 • Alcaraz videre i Australian Open

  Verdenstoer Carlos Alcaraz fortsetter ferden i Australian Open etter seier mot italienske Lorenzo Sonego i annen runde av storturneringen i Melbourne.

  Den spanske 20-åringen triumferte med settsifrene 6-4, 6-7 (3-7), 6-3, 7-6 (7-3). I 3. runde venter enten Sumit Nagal (India) eller Shang Juncheng (Kina).

  Verdenstoer Alcaraz har vunnet to Grand Slam-turneringer så langt i karrieren. I 2022 ble Casper Ruud slått i US Open-finalen, før 20-åringen på mesterlig vant mot Wimbledon-spesialist Novak Djokovic i London-turneringen i fjor.

  Spanjolen deltok ikke i forrige utgave av Australian Open grunnet en muskelskade.

  Verdensener Novak Djokovic er også klar for 3. runde i turneringen. Det samme er Ruud, Andrej Rubljov, Jannik Sinner, Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev.

  Daniil Medvedev og Holger Rune har ikke spilt sin kamp i 2. runde.

  (NTB)

  Carlos Alcaraz
  Foto: AP

Siste nytt

 • Atalanta stoppet Bayer Leverkusens seiersrekke i europaligafinalen

  Nesten en hel sesong og 51 kamper har den tyske klubben gått ubeseiret, men finalen i europaligaen tok det slutt. Italienske Atalanta ble for sterke.

  Den store helten ble Ademola Lookman, Nigerianeren fant nettmaskene hele tre ganger i 3–0 seieren mot de nylige tyske seriemesterne. Dermed kunne Atalanta feire sin første tittel på 61 år.

  Atalanta er ikke bortskjemte med å innkassere trofeer. På klubbhuset er det kun et cupgull fra 1963 som førstelaget stolt kan vise frem. Nå suppleres den med hittil deres største seier i Bergamo-klubbens 116 år lange eksistens.

  Atalanta dominerte kampen fra første spark og utnyttet slapt forsvarsspill til å skaffe seg to måls ledelse før det var spilt en halv time.

  Atalantas europaligaseier gir laget plass i høstens mesterliga. Det åpner for at også lag nummer seks i Serie A, trolig Roma, får mesterligaplass.

  Europa League
  Foto: AP
 • Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen – slo Elverum 30-28

  Kolstad fikk sterk motstand av Elverum i første finale i håndballsluttspillet, men ledet hele kampen på vei mot seier 30-28 i Trondheim Spektrum.

  Det ligger mesterligaplass i potten i sluttspillfinalen, som avgjøres i best av tre kamper. Kolstad har grepet om CL-billetten etter første kamp.

  Magnus Abelvik Rød (8 mål) og keeper Torbjørn Bergerud (14 redninger) var toneangivende i onsdagens kamp.

  Rød har meldt seg uaktuell til OL etter at han brakk foten under EM i januar. På tribunen satt landslagssjef Jonas Wille og så Rød herje. Han scoret på sine åtte første avslutninger i kampen.

  – Jeg var langt nede mentalt i januar og har ikke spilt så mye den siste tiden, men i dag var det bra. Jeg fikk en god start og fikk til spillet mitt. Det er deilig å levere i en viktig match, sa Rød til TV 2.

  – Han er vanskelig å stoppe. En verdensklassespiller, sa Bergerud om lagkameraten.

  Med tomålsseier kan Kolstad avgjøre finalen lørdag. Da møtes lagene i Elverum, mens en eventuell 3. og avgjørende kamp spilles onsdag 29. mai i Trondheim. (NTB)

  Eliteserien i Håndball 2023/2024: Elverum - Kolstad
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ingvaldsen med årsbeste

  Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester.

  Løpet i Frankrike holdt til en annenplass.

  I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden.

  Nå venter både EM og OL i sommer.

  – Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.

  Håvard Bentdal Ingvaldsen under Nordenkampen i Bærum Idrettspark
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal