Hopp til innhold
Australian Open Djokovic
Foto: Andy Brownbill / AP

Tennis, Australian Open

 • Sabalenka vant Australian Open

  Belarusiske Aryna Sabalenka (24) vant Australian Open mot kasakhstanske Jelena Rybakina og tok sin første Grand Slam-tittel i karrieren.

  Sabalenka vant med sifrene 4-6, 6-3, 6–4 etter 2 timer og 28 minutters spill mot 22.-seedede Rybakina. Sabalenka var seedet som nummer fem i turneringen og hadde dermed favorittstemplet før lørdagens finale.

  24-åringen fikk god motstand og måtte se sitt første sett-tap for sesongen. Sabalenka slet i starten med serven. Hun hadde vunnet samtlige sett i kampene fram til finalen før hun tapte førstesettet der.

  Det andre settet var det en helt annen historie, og belaruseren fant rytmen. Dermed tvang hun kampen til et tredje sett.

  Det ble tøff motstand i det siste settet. Sabalenka brøt tidlig i settet og inntok førersetet. Rybakina nektet likevel å la seg slå og presset på kampen ut, men måtte til slutt gi tapt.

  (©NTB)

  ayana sabalenka
  Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP
 • Nytt favorittfall i Australian Open

  Jessica Pegula tapte mot Viktoria Azarenka i kvartfinalen av Australian Open. Den amerikanske jenta var seedet som nummer tre i turneringen.

  Pegula tapte i to strake sett mot Azarenka. Sifrene ble 6–4 og 6–1. Kampen varte i én time og 37 minutter.

  Etter mandagens Pegula-tap er det kun én tennisspiller igjen fra topp-ti-rangeringen i årets første Grand Slam-turnering. Det er femteseedede Aryna Sabalenka.

  – Det smerter å vinne over henne, fordi jeg vil alltid at hun skal gjøre det bra. Men jeg visste at jeg måtte spille min beste tennis. Hun har spilt så. Jeg visste allerede ved første poeng at jeg måtte gi alt, sa Azarenka etter kampen.

  – Det er fantastisk å igjen være i en semifinale i enda en Grand Slam, la hun til.

  Belarusiske Azarenka har vunnet turneringen to ganger tidligere i 2012 og 2013.

  I semifinalen møter Azarenka Jelena Rybakina fra Kasakhstan. Tidligere i turneringen vant Rybakina mot verdensener Iga Swiatek.

  (©NTB)

   Jessica Pegula
  Foto: Ng Han Guan / AP
 • Rybakina klar for semifinale i Melbourne

  Jelena Rybakina (23) fra Kasakhstan fortsetter ferden mot sin første Australian Open-finale. Tirsdag slo hun Jelena Ostapenko i kvartfinalen.

  Seieren endte med 6-2, 6–4 i kampen som varte 1 time og 19 minutter. Nå venter Jessica Pegula fra USA eller belarusiske Viktoria Azarenka for en duell om finaleplass.

  – Jeg er superglad for å være i semifinalen. Det var en fantastisk atmosfære, sa Rybakina.

  Kampen ble stanset på grunn av regn i det første settet og fortsatte under tak.

  Rybakina vant Wimbledon-turneringen i fjor. Det er hennes eneste Grand Slam-triumf. Hun er ranket som nummer 25 i verden, men kan vente seg et byks når turneringen er over.

  Tidligere i turneringen slo hun blant annet ut førsteseedet Iga Swiatek. Tredjeseedede Pegula er den høyest rangerte spilleren igjen i turneringen i Melbourne.

  (©NTB)

  aus. open
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Skadd Korda måtte gi seg i Australian Open

  Sebastian Korda kom godt i gang mot Karen Khatsjanov i Australian Open, men måtte kaste inn håndkleet i tennisturneringen på grunn av skade.

  Den 22 år gamle amerikaneren ga opp på grunn av smerter i høyre håndledd etter 1 time og 52 minutter i det tredje settet.

  – Jeg kunne nesten ikke holde racketen i noen av mine slag med forehanden. Volleyslag var nesten umulig for meg, så det var litt tøft, sa Korda etter kampen.

  Karen Khatsjanov er i semifinalen i sin andre strake Grand Slam-turnering. I Us Open i fjor sa det stopp mot Casper Ruud i semifinalen for russeren.

  Khatsjanov møter vinneren av Stefanos Tsitsipas og Jiri Lehecka i semifinalen.

  – Kampen var god fram til et viss tidspunkt. Han hadde litt smerter. Jeg skulle ønske jeg kunne fullført kampen, men jeg ønsker ham god bedring. Han spilte god tennis. Han har slått gode spillere, sa Khatsjanov til Eurosport.

  Tirsdag kom Korda under 2–5 i det første settet, men kjempet seg tilbake og tok settet til tiebreak. Der var Khatsjanov sterkest.

  Det andre settet endte 6–3 til russeren, og på stillingen 3–0 til Khatsjanov i sett nummer tre klarte ikke Korda mer.

  Korda er sønn av Petr Korda. Han vant Australian Open i 1998.

  (©NTB)

  kk
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Djokovic lekte med hjemmehåp – til kvartfinale i Melbourne

  Novak Djokovic var aldri truet da han sendte hjemmehåpet Alex de Minaur ut av Grand Slam-turneringen Australian Open med 3–0 i sett.

  Den serbiske stjernen vant med sifrene 6-2, 6-1, 6–2 foran en nær fullsatt Rod Laver Arena mandag kveld lokal tid. Kampen varte bare i to timer og seks minutter.

  De Minaur ble til tider spilt av banen av Djokovic, som møter russiske Andrej Rubljov i kvartfinalen i Melbourne.

  Djokovic har 21 Grand Slam-titler i løpet av karrieren, der ni av dem har kommet på hardcourten i den australske sørkystbyen. Han har kommet svært godt i gang i jakten på sin tiende og med det utligne Rafael Nadal som mestvinnende herrespiller i Grand Slam-sammenheng.

  Djokovic kom inn i turneringen med litt skadetrøbbel. Underveis har han også måttet få behandling i noen kamper, men han har tatt seg greit videre fra dem alle.

  Mandag ble De Minaur flere hakk for liten for Djokovic, som tok sin 83. seier i Australian Open gjennom karrieren. Serberen har bare tapt åtte kamper i turneringen siden hans første opptreden i 2005. Han tok sin første Australian Open-tittel i 2008.

  I fjor fikk han ikke spille som følge av at han er uvaksinert mot koronaviruset. Han ble kastet ut av landet etter en rettslig strid.

  De Minaur har aldri tatt seg lenger enn til fjerde runde i turneringen på hjemmebane.

  (©NTB)

  djokovic
  Foto: Aaron Favila / AP

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste