Hopp til innhold
Australian Open Djokovic
Foto: Andy Brownbill / AP

Tennis, Australian Open

 • Serbiske myndigheter: Djokovics koronapapirer var ekte

  Australian Open er over, men etterdønningene av Novak Djokovics tvangsutsendelse pågår fortsatt. Serbia avviser rykter om at tenniseneren drev dokumentjuks.

  Djokovic ble 16. januar kastet ut av Australia og sendt hjem til Serbia. Myndighetene fikk medhold da en domstol tok endelig stilling til superstjernens visumstopp. Avgjørelsen kom timer før starten på årets første Grand Slam-turnering.

  Siden har det vært mange spekulasjoner rundt dokumentasjonen Djokovic la fram ved ankomsten til Australia. Medier som britiske BBC og tyske Bild har pekt på uregelmessigheter i verdensenerens positive koronatest.

  Ryktene vil ha det til at datostempelet og testens bekreftelseskode var manipulert. Det avfeide serbiske påtalemyndigheter på det sterkeste onsdag.

  «Det er på det rene at Novak Djokovic ble testet flere ganger. Resultatene fra 16. og 22. desember var gyldige», står det i en uttalelse. Der ble det vist til en vurdering fra landets helsedepartement. (NTB)

  Novak Djokovic med munnbind
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Nadal snudde og ble historisk med sin 21. Grand Slam-tittel

  Rafael Nadal slo tilbake etter å ha tapt de to første settene mot Daniil Medvedev og sikret søndag sin andre seier i Australian Open. Kampen varte i over fem timer.

  – Det har vært en av de mest følelsesladde kamper i karrieren min, sier Nadal, som har slitt med skader det siste drøye året.

  – Jeg vet ikke hva jeg kan si. Det er er utrolig. For halvannen måned siden visste jeg ikke at jeg kunne spille på touren igjen. Men nå står jeg her med trofeet.

  Seieren er spanjolens 21. i en Grand Slam-turnering, og han har dermed én tittel mer enn Novak Djokovic og Roger Federer. Pete Sampras er nestemann på lista med sine 14 titler.

  Den første seieren kom på grusen i Roland-Garros i 2005. Han har siden vunnet ytterligere tolv ganger i Paris, mens han også har vunnet US Open fire ganger og Wimbledon to ganger. Den første seieren

  Medvedev vant det første settet komfortabelt 6-2, mens han avgjorde det andre settet i tiebreak. Deretter ble det seier 6-4, 6-4 og 7-5 for Nadal.

  Det ble dramatisk i siste sett. Nadal brøt tidlig og kunne serve til seier på stillingen 5-4. Da brøt russeren, men Nadal svarte umiddelbart og på andre mulighet servet han seieren inn uten å gi fra seg et eneste poeng.

  Det er første gang siden 2007 at Nadal vinner en kamp etter å ha ligget under med to sett, ifølge BBC.

  Nå hylles Nadal i sosiale medier. Norges tennisstjerne Casper Ruud har på Twitter lagt ut en melding kun bestående av en geite-emoji, et symbol som ofte brukes for å hylle noen som tidenes beste (GOAT - Greatest of all time).

  Rafael Nadal vinner Australian Open
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Kalla dommaren ein «liten katt»

  Det blir Daniil Medvedev som skal møte Rafael Nadal i finalen i Australian Open søndag. Russaren slo greske Stefanos Tsitsipas 7–6 (7/5), 4-6, 6-4, 6–1.

  Medvedev sleit i dei to første setta, men styrte kampen mot slutten.

  Medvedev vikla seg også inn i ein krangel med dommaren og kalla han ein «liten katt». Russaren meinte Tsitsipas fekk for mykje råd og tilrop frå far sin på tribunen under kampen. Det er ikkje lov, og Tsitsipas fekk også åtvaring for det.

  Daniil Medvedev
  Foto: AARON FRANCIS / AFP
 • Nadal på veg mot historisk triumf

  Rafael Nadal slo Matteo Berrettini 3–1 i sett fredag, og er klar for finalen i Australian Open.

  Der kan han vinne sin 21. Grand Slam-tittel og med det bli historisk. Det er ingen som har vunne så mange. Både Nadal, Roger Federer og Novak Djokovic har 20 titlar. Finalen vil bli Nadals sjette i Australian Open-historia, og hans 29. i Grand Slam-samanheng.

  Mot italienske Berrettini trengde den rutinerte spanjolen fire sett for å avansere. Etter at Nadal vann dei to første komfortabelt, var det den sjuande-rangerte italienaren som tok det tredje settet.

  I det fjerde settet viste igjen Nadal klasse og vann 6–3. Dermed vann han oppgjeret 6-3, 6-2, 3-6, 6–3.

  I finalen møter han enten Stefanos Tsitsipas eller Daniil Medvedev. Dei spelar seinare fredag.

  Rafael Nadal
  Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters
 • Grand Slam-håpet ute for useedede Cornet

  Useedede Alize Cornet (til høyre på bildet) hadde aldri før vært i en kvartfinale i en Grand Slam, men der ble det Australian Open-exit mot amerikanske Danielle Collins.

  Cornet er rangert som nummer 61 på verdensrankingen, men kom seg videre til kvartfinalen ved å slå tidligere verdensener Simona Halep. Mot amerikanske Collins sa det derimot stopp.

  Collins vant et jevnt første sett 7-5 og hadde ingen problemer med å vinne det andre settet og matchen med 6-1. Dermed har den 28 år gamle amerikaneren nådd en semifinale i en Grand Slam for første gang.

  I den andre kvartfinalen på kvinnesiden ble det tap for estiske Kaia Kanepi, som slo ut verdenstoer Aryna Sabalenka i fjerde runde. Hun hadde også sjuendeseedede Iga Swiatek fra Polen i kne, men måtte til slutt gi tapt. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Hamish Blair / AP

Siste nytt

 • Norge fekk nei frå Elitloppet

  Den norske trenarchampionen Frode Hamre reagerer kraftig på at det ikkje er nokon norsktrena hest med i årets Elitloppet i trav.

  – Både Cicero TG og Stoletheshow er gode nok til å vere med når ein ser på dei 16 som fekk plass. Eg synest det er skuffande at ein ikkje fann plass til ein norsk hest, ja rett og slett flaut for Solvalla, men, men det er dei som bestemmer, seier Hamre til Trav- og Galopp-nytt.

  Elitloppet blir køyrt søndag. Vinnaren av finalen får 5 millionar svenske kroner. det er venta cirka 40.000 tilskodarar på løpa i Stockholm laurdag og søndag.

  Den norskfødde hesten Cokstile (eigd og trena i Italia) er blant vinnarkandidatane.

  Nordmannen Dagfin Henriksen har base i Canada som travtrenar og kusk. Han har fått plass i løpet med hesten sin Perfetto. – Ein draum går i oppfylling, seier Henriksen til TGN om å delta i Elitloppet.

  Elitloppet
  Foto: MARCUS ERICSSON / TT / NTB
 • Golden State til NBA-finale

  Golden State Warriors er klar for sin sjette NBA-finale på åtte år.

  Det blei klart etter 120-110 over Dallas Mavericks i den femte semifinalekmapen i natt. Warriors vann dermed 4-1 i best av sju-serien.

  Klay Thompson scora 32 poeng i kampen i natt.

  Warriors blei meister i 2015, 2017 og 2018. Årets finalemotsandar blir enten Boston Celtics eller Miami Heat. Boston leier 3-2 før neste møte fredag kveld.

  Første finalekamp skal gå 2. juni i San Fransisco.

  Klay Thompson
  Foto: EZRA SHAW / AFP
 • Hovland under par i Texas

  Det norske golfesset Viktor Hovland ligg på ein delt 26.-plass etter den første runden av PGA-turneringa i Texas.

  Han ligg eitt slag under par, og det er tre slag opp til dei åtte som deler førsteplassen med fire slag under par. Seks av dei er amerikanarar.

  Det blei ein god start for Hovland som rulla inn for birdie allereie på det første holet, før det blei tre par på rad.

  På hol nummer fem gjekk han på ein bogey, men nordmannen slo tilbake på det åttande holet og sikra seg ein godkjent start på runden.

  Hovland spelte jamt og sørgde for par på de fleste hola mot slutten av runden. Han måtte likevel tole bogey på både hol 10 og 13. Han spelte derimot glimrande på dei siste hola og noterte seg for birdie på hol 17 og 18.

  Turneringa i Fort Worth i Texas, har rundt 80 millionar kroner i premiepengar. Vinnaren stikk av garde med 14 millionar.

  Viktor Hovland
  Foto: Carmen Mandato / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste