Hopp til innhold

Ruud måtte trekke seg fra sin største kamp: – Det gjorde for vondt

Casper Ruud tok seg lenger enn han noensinne har gjort i Australian Open, men måtte gi tapt mot russeren Andrej Rubljov. Nordmannen måtte gi seg grunnet smerter i magen.

Casper Ruud

UTE: Casper Ruud måtte gi tapt etter å ha fått en strekk i magen.

Foto: WILLIAM WEST / AFP

– Jeg slet litt med en magemuskel søndag og åpenbart i dag. Det skapte trøbbel for meg i serven, men det gjorde for vondt. Det så nok alle, sier Ruud til NTB etter kampen.

Til NRK forteller Casper Ruuds fysiske trener Marcel da Cruz at det norske tennis-esset har fått en liten strekk i abdominis obliqus, som er den ytre skrå bukmuskelen.

– Han begynte å kjenne det etter Tommy Paul-kampen, så vi visste han nok kom til å kjenne den i denne kampen.

Dermed tangerte Casper Ruud bestenoteringen til faren Christian Ruud, som gikk like langt i Australian Open i 1997.

– Kjørte på med Ibux

– Det er serving som er verst. Vi trente ikke noe serv i går og vi har prøvd å spare han, og tatt litt Ibux og vi har hatt tape på magen. Men det var vondt for Casper i dag, og spesielt serv og backhand var problemslagene, og da er det vanskelig mot en så god spiller som Rubljov, sier Christian Ruud, som nå er treneren til sønnen, til Eurosport.

– Han er deppa, selvfølgelig. Han spiller sin største kamp og føler at kroppen ikke er 100 prosent. Jeg skjønner at han er skuffet og litt frustrert over at det skjedde, legger Christian Ruud til.

Hva som skjer videre med tanke på skaden er vanskelig å si, ifølge faren.

Casper Ruud

SKUFFET: Til tross for smerter i magen holdt Ruud på å ta det andre settet.

Foto: WILLIAM WEST / AFP

– Vi kjørte på med Ibux underveis, men det hjalp ikke. Det er nok en liten rift i en muskel, så vi får håpe det ikke tar altfor lang tid. Heldigvis er det ikke noe store greier som skjer de neste ukene, så sånn sett er det ikke helt krise.

Til NTB sier Casper Ruud at han egentlig skulle spille i Singapore på vei hjem, men at den turneringen nå trolig ryker grunnet smertene.

– Så blir det Rotterdam hvis jeg frisk, Acapulco og Miami før grussesongen starter, sier Ruud.

Holdt på å ta andre sett

I første sett gikk Ruud av banen etter å ha tapt 6-2.

Men kort før han ga opp var Ruud i posisjon til å vinne et sett, men han tapte sitt servegame. Det ga Andrej Rubljov 5-5 før russeren vant tiebreaket lett.

Ruud så ut til å ha vondt i store deler av andresettet.

I Australian Open spilles det egentlig minst tre sett før en kamp er avgjort, i motsetning til andre turneringer som ikke er Grand Slam-turneringer. Men Ruud måtte altså gi seg før oppgjøret egentlig var ferdig.

Andrey Rublev

GIKK VIDERE: Andrey Rublev slo ut Casper Ruud fra den fjerde runden i Australian Open.

Foto: WILLIAM WEST / AFP

Ruud kom til fjerde runde i en Grand Slam-turnering for første gang og får vel 2,2 millioner kroner i pengepremier for innsatsen.

Ruud er nummer 28 på verdensrankingen i tennis. Innsatsen i Australia vil gi ham mange poeng, men det er usikkert hvor mye han forbedrer sin posisjon i ATP-systemet ved neste ranking-offentliggjøring.

Spesiell utgave

Årets Austrailian Open har vært av det spesielle slaget. Etter ankomst i Australia, som har fått god kontroll på koronaviruset, ble alle spillere og andre personer rundt sendt i karantene på hotell.

Men det ble også mye oppstyr da hele 72 spillere måtte i isloasjon i 14 dager, etter de hadde vært på fly med personer som testet positivt for korona ved ankomst i Melbourne.

De spillerne som var i denne isolasjonen fikk ikke bevege seg utenfor hotellrommene, og kunne dermed heller ikke trene, slik de som kun var i karantene fikk.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal