Hopp til innhold

Skadet Ruud trakk seg fra Australian Open: – Det er litt uflaks

Casper Ruud (23) er ute av Australian Open før første kamp etter å ha tråkket over på trening. Skaden kom på verst mulig tidspunkt.

Davis Cup Norge-Ukraina

SKADET: Casper Ruud.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ruud tråkket over da han trente med Daniil Medvedev på søndag, to dager før han skulle møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp i sesongens første Grand Slam-turnering.

– Å prøve å bli klar på to dager, ble litt for optimistisk. Jeg håpet på at det kunne gå. Men jeg merker i dag at jeg ikke har mulighet til å være 100 prosent. Og for at jeg skal spille god tennis, må beina henge med, og de må funke som trommestikker. Og det klarer jeg ikke med de smertene og den korte tiden jeg har fått nå, sier Ruud til NTB.

Far og trener Christian Ruud sier til Eurosport at skaden ikke er veldig alvorlig, men at det er noe væskeansamling der det er smerter.

– Normalt sett skal det roe seg om tre-fire dager, sier legene. Det er maks uheldig. Hadde den kommet for en uke siden, hadde han vært klar til å spille, sier han til Eurosport.

– Skuffende

Casper Ruud i Melbourne

I MELBOURNE: Det var under trening i Melbourne søndag at skaden oppsto.

Foto: ANDY CHEUNG / AFP

Dermed er turneringen over for Ruud før den rakk å komme i gang. Nordmannen, som er rangert som den åttende beste spilleren i verden, hadde ambisjoner om kvartfinale i årets Australian Open.

I fjor kom han til fjerde runde, det beste han har gjort i en Grand Slam-turnering.

– Det er litt uflaks. Å få dette på en søndag før en Grand Slam er ikke det man ønsker, men heldigvis er det ikke for alvorlig. Men igjen, dessverre for ille til at jeg klarer å gå på banen i dag, fortsetter han.

– Det er først og fremst skuffende i dag. Det blir en dag man husker som mest skuffende, legger han til.

– Et stykke unna

Far og trener Christian Ruud forteller at det ventet til det siste med å ta avgjørelsen om å trekke seg.

– Jeg tror han skjønte det med en gang innslåingen var ferdig, men klarte ikke ta avgjørelsen, han ville ikke ta avgjørelsen. Han satt og tenkte på det sikkert i et par timer før han bestemte seg, sier han til Eurosport.

Pressekonferanse Casper Ruud

FAR OG TRENER: Christian Ruud.

Foto: Jil Yngland / NTB

– Fysioterapeuten har prøvd alt han kan gjøre med ising og kremer og ditten og datten, men til syvende og sist er det Casper sine bein, og han må ha følelsen på at han kan yte maksimalt, og det følte han at han ikke kunne gjøre i dag. Han var et stykke unna, sier han.

Christian Ruud forteller at sønnen var «ekstremt skuffet».

– Det er åpenbart skuffende å gå ut på denne måten og ikke få sjansen til å spille en eneste kamp, sier Casper Ruud selv.

Blir et par dager i Australia

Ruud fortalte på en pressekonferanse at allerede har gjennomført ultralydundersøkelse av skaden. Han er optimistisk for tiden framover.

– Det er ikke det verset overtråkket. Jeg har hatt et tidligere som var verre. Ankelen virker ikke for ustabil for øyeblikket. Det er en sene som trenger litt hvile. Det er bedre at det er en sene enn et leddbånd, det kan jeg si, sier han.

Casper Ruud planlegger nå å tilbringe et par dager til i Australia før reisen hjem for å unngå at foten hovner opp under flyturen. Så skal han følges opp medisinsk og trene seg opp i Norge.

– Jeg har et veldig godt team rundt meg som har hatt å gjøre med dette før. Så jeg stoler på at det kommer til å gå fint, sier han til NTB.

Argentina neste

Etter planen skal Ruud spille sine neste turneringer i Sør-Amerika om en liten måned.

– Jeg er sikker på at jeg er tilbake på banen før eller siden, og at jeg kan entre banen forhåpentligvis i Buenos Aires om et par uker (7.-13. februar), sier Ruud, som ser positivt på resten av sesongen.

– Jeg er ganske god til å se positivt på ting og se framover. Det er et langt år, og mange turneringer skal spilles. Og selv om dette er en av de største og jeg ikke engang får spille her, er det forhåpentligvis mye annet gøy i vente, sier den norske spilleren.

Far og trener Christian Ruud har også troen.

– Jeg håper legen har rett i at det er noe som ikke tar langt tid å bli kvitt, så ikke flere turneringer blir påvirket, sier han.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal