Hopp til innhold

Skadet Ruud trakk seg fra Australian Open: – Det er litt uflaks

Casper Ruud (23) er ute av Australian Open før første kamp etter å ha tråkket over på trening. Skaden kom på verst mulig tidspunkt.

Davis Cup Norge-Ukraina

SKADET: Casper Ruud.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ruud tråkket over da han trente med Daniil Medvedev på søndag, to dager før han skulle møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp i sesongens første Grand Slam-turnering.

– Å prøve å bli klar på to dager, ble litt for optimistisk. Jeg håpet på at det kunne gå. Men jeg merker i dag at jeg ikke har mulighet til å være 100 prosent. Og for at jeg skal spille god tennis, må beina henge med, og de må funke som trommestikker. Og det klarer jeg ikke med de smertene og den korte tiden jeg har fått nå, sier Ruud til NTB.

Far og trener Christian Ruud sier til Eurosport at skaden ikke er veldig alvorlig, men at det er noe væskeansamling der det er smerter.

– Normalt sett skal det roe seg om tre-fire dager, sier legene. Det er maks uheldig. Hadde den kommet for en uke siden, hadde han vært klar til å spille, sier han til Eurosport.

– Skuffende

Casper Ruud i Melbourne

I MELBOURNE: Det var under trening i Melbourne søndag at skaden oppsto.

Foto: ANDY CHEUNG / AFP

Dermed er turneringen over for Ruud før den rakk å komme i gang. Nordmannen, som er rangert som den åttende beste spilleren i verden, hadde ambisjoner om kvartfinale i årets Australian Open.

I fjor kom han til fjerde runde, det beste han har gjort i en Grand Slam-turnering.

– Det er litt uflaks. Å få dette på en søndag før en Grand Slam er ikke det man ønsker, men heldigvis er det ikke for alvorlig. Men igjen, dessverre for ille til at jeg klarer å gå på banen i dag, fortsetter han.

– Det er først og fremst skuffende i dag. Det blir en dag man husker som mest skuffende, legger han til.

– Et stykke unna

Far og trener Christian Ruud forteller at det ventet til det siste med å ta avgjørelsen om å trekke seg.

– Jeg tror han skjønte det med en gang innslåingen var ferdig, men klarte ikke ta avgjørelsen, han ville ikke ta avgjørelsen. Han satt og tenkte på det sikkert i et par timer før han bestemte seg, sier han til Eurosport.

Pressekonferanse Casper Ruud

FAR OG TRENER: Christian Ruud.

Foto: Jil Yngland / NTB

– Fysioterapeuten har prøvd alt han kan gjøre med ising og kremer og ditten og datten, men til syvende og sist er det Casper sine bein, og han må ha følelsen på at han kan yte maksimalt, og det følte han at han ikke kunne gjøre i dag. Han var et stykke unna, sier han.

Christian Ruud forteller at sønnen var «ekstremt skuffet».

– Det er åpenbart skuffende å gå ut på denne måten og ikke få sjansen til å spille en eneste kamp, sier Casper Ruud selv.

Blir et par dager i Australia

Ruud fortalte på en pressekonferanse at allerede har gjennomført ultralydundersøkelse av skaden. Han er optimistisk for tiden framover.

– Det er ikke det verset overtråkket. Jeg har hatt et tidligere som var verre. Ankelen virker ikke for ustabil for øyeblikket. Det er en sene som trenger litt hvile. Det er bedre at det er en sene enn et leddbånd, det kan jeg si, sier han.

Casper Ruud planlegger nå å tilbringe et par dager til i Australia før reisen hjem for å unngå at foten hovner opp under flyturen. Så skal han følges opp medisinsk og trene seg opp i Norge.

– Jeg har et veldig godt team rundt meg som har hatt å gjøre med dette før. Så jeg stoler på at det kommer til å gå fint, sier han til NTB.

Argentina neste

Etter planen skal Ruud spille sine neste turneringer i Sør-Amerika om en liten måned.

– Jeg er sikker på at jeg er tilbake på banen før eller siden, og at jeg kan entre banen forhåpentligvis i Buenos Aires om et par uker (7.-13. februar), sier Ruud, som ser positivt på resten av sesongen.

– Jeg er ganske god til å se positivt på ting og se framover. Det er et langt år, og mange turneringer skal spilles. Og selv om dette er en av de største og jeg ikke engang får spille her, er det forhåpentligvis mye annet gøy i vente, sier den norske spilleren.

Far og trener Christian Ruud har også troen.

– Jeg håper legen har rett i at det er noe som ikke tar langt tid å bli kvitt, så ikke flere turneringer blir påvirket, sier han.

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste