Hopp til innhold

Skadet Ruud trakk seg fra Australian Open: – Det er litt uflaks

Casper Ruud (23) er ute av Australian Open før første kamp etter å ha tråkket over på trening. Skaden kom på verst mulig tidspunkt.

Davis Cup Norge-Ukraina

SKADET: Casper Ruud.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ruud tråkket over da han trente med Daniil Medvedev på søndag, to dager før han skulle møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp i sesongens første Grand Slam-turnering.

– Å prøve å bli klar på to dager, ble litt for optimistisk. Jeg håpet på at det kunne gå. Men jeg merker i dag at jeg ikke har mulighet til å være 100 prosent. Og for at jeg skal spille god tennis, må beina henge med, og de må funke som trommestikker. Og det klarer jeg ikke med de smertene og den korte tiden jeg har fått nå, sier Ruud til NTB.

Far og trener Christian Ruud sier til Eurosport at skaden ikke er veldig alvorlig, men at det er noe væskeansamling der det er smerter.

– Normalt sett skal det roe seg om tre-fire dager, sier legene. Det er maks uheldig. Hadde den kommet for en uke siden, hadde han vært klar til å spille, sier han til Eurosport.

– Skuffende

Casper Ruud i Melbourne

I MELBOURNE: Det var under trening i Melbourne søndag at skaden oppsto.

Foto: ANDY CHEUNG / AFP

Dermed er turneringen over for Ruud før den rakk å komme i gang. Nordmannen, som er rangert som den åttende beste spilleren i verden, hadde ambisjoner om kvartfinale i årets Australian Open.

I fjor kom han til fjerde runde, det beste han har gjort i en Grand Slam-turnering.

– Det er litt uflaks. Å få dette på en søndag før en Grand Slam er ikke det man ønsker, men heldigvis er det ikke for alvorlig. Men igjen, dessverre for ille til at jeg klarer å gå på banen i dag, fortsetter han.

– Det er først og fremst skuffende i dag. Det blir en dag man husker som mest skuffende, legger han til.

– Et stykke unna

Far og trener Christian Ruud forteller at det ventet til det siste med å ta avgjørelsen om å trekke seg.

– Jeg tror han skjønte det med en gang innslåingen var ferdig, men klarte ikke ta avgjørelsen, han ville ikke ta avgjørelsen. Han satt og tenkte på det sikkert i et par timer før han bestemte seg, sier han til Eurosport.

Pressekonferanse Casper Ruud

FAR OG TRENER: Christian Ruud.

Foto: Jil Yngland / NTB

– Fysioterapeuten har prøvd alt han kan gjøre med ising og kremer og ditten og datten, men til syvende og sist er det Casper sine bein, og han må ha følelsen på at han kan yte maksimalt, og det følte han at han ikke kunne gjøre i dag. Han var et stykke unna, sier han.

Christian Ruud forteller at sønnen var «ekstremt skuffet».

– Det er åpenbart skuffende å gå ut på denne måten og ikke få sjansen til å spille en eneste kamp, sier Casper Ruud selv.

Blir et par dager i Australia

Ruud fortalte på en pressekonferanse at allerede har gjennomført ultralydundersøkelse av skaden. Han er optimistisk for tiden framover.

– Det er ikke det verset overtråkket. Jeg har hatt et tidligere som var verre. Ankelen virker ikke for ustabil for øyeblikket. Det er en sene som trenger litt hvile. Det er bedre at det er en sene enn et leddbånd, det kan jeg si, sier han.

Casper Ruud planlegger nå å tilbringe et par dager til i Australia før reisen hjem for å unngå at foten hovner opp under flyturen. Så skal han følges opp medisinsk og trene seg opp i Norge.

– Jeg har et veldig godt team rundt meg som har hatt å gjøre med dette før. Så jeg stoler på at det kommer til å gå fint, sier han til NTB.

Argentina neste

Etter planen skal Ruud spille sine neste turneringer i Sør-Amerika om en liten måned.

– Jeg er sikker på at jeg er tilbake på banen før eller siden, og at jeg kan entre banen forhåpentligvis i Buenos Aires om et par uker (7.-13. februar), sier Ruud, som ser positivt på resten av sesongen.

– Jeg er ganske god til å se positivt på ting og se framover. Det er et langt år, og mange turneringer skal spilles. Og selv om dette er en av de største og jeg ikke engang får spille her, er det forhåpentligvis mye annet gøy i vente, sier den norske spilleren.

Far og trener Christian Ruud har også troen.

– Jeg håper legen har rett i at det er noe som ikke tar langt tid å bli kvitt, så ikke flere turneringer blir påvirket, sier han.

Siste nytt

 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen avgjorde kvartfinalen mot David Anton i Champions Chess-turneringen og er klar for tirsdagens semifinale.

  Carlsen vant kampen 2,5-0,5 etter at han vant begge sin partier med hvite brikker. I det siste partiet med svarte brikker endte det med remis mellom nordmannen og spanjolen.

  I semifinalen venter kineseren Ding Liren. Han slo Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan i sin kvartfinale med 2,5-1,5.

  – På papiret blir en semifinale mot Ding det absolutte tøffeste jeg kunne få i denne turneringen, sa Carlsen til TV 2.

  Aryan Tari var i en kvartfinale i en turnering av dette formatet for første gang etter godt spill i gruppespillet gjennom helgen.

  Men i kvartfinalen stoppet det opp for den unge nordmannen, og det ble tap 0,5-2,5 mot nederlenderen Anish Giri. Giri er ranket klart bedre enn nordmannen, og seieren var ventet.

  Det er semifinaler tirsdag, mens finalen avvikles over to dager onsdag og torsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK
 • Hertha slapp unna nedrykk

  Hertha Berlin skal halde fram i Bundesliga også neste sesong. Det er klart etter 2-0 borte mot Hamburg måndag, og 2-1 samanlagt.

  Hertha stilte med eit dårleg utgangspunkt til kampen i Hamburg etter 0-1 heime i første kamp.

  Men det utlikna Didryck Boyata etter berre fire minutt. Marvin Plattenhardt dobla etter 63 minutt, og heimelaget heldt unna.

  Fredrik Bjørkan fekk 15 minutt for Hertha på slutten. Laget fekk også Lucas Tousart utvist seks minutt på overtid, men det bryr dei seg neppe om i kveld.

  Rune Almenning Jarstein pelar også i Hertha, men er enno ikkje kampklar etter sjukdom og skade.

  Oliver Christensen, Hertha
  Foto: ANNEGRET HILSE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste