Hopp til innhold

Utsetter Djokovic-utvisning fra Australia

Immigrasjonsminister Alex Hawkes advokater har gått med på å ikke deportere Novak Djokovic fra Australia inntil videre. Det melder både nyhetsbyrået Reuters og australske medier.

Novak Djokovic

FIKK VISUMET INNDRATT IGJEN: Men siste ord er ikke sagt for Novak Djokovic.

Foto: WILLIAM WEST / AFP

Fredag fikk den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic inndratt visumet sitt på nytt. Dermed var det trolig at han ble kastet ut av Australia.

Den australske dommeren som nylig blokkerte utvisningen til Djokovic, har imidlertid innkalt til en hastehøring. Rettsmøtet startet vel tre timer etter at Australia immigrasjonsminister Alex Hawke meddelte at han hadde inndratt Djokovics visum.

Det siste derfra er at tenniseneren ikke bli varetektsfengslet i kveld, eller fjernet fra landet før rettsforhandlingene er over, ifølge australske medier.

– Hvert minutt er verdifullt for vår klient, sa Djokovics advokater og oppfordret om at en avgjørelse burde komme senest søndag kveld australsk tid.

Uten visum har ikke Djokovic mulighet til å spille Grand Slam-turneringen Australian Open, som starter mandag.

Novak Djokovic hitting a return against Canada's Denis Shapovalov during their group A men's singles tennis match on day one of the 2021 ATP Cup in Melbourne

Djokovic hadde drømt om en 21. Grand Slam-tittel.

Foto: DAVID GRAY / AFP

– Brukte min makt

Etter flere dager med venting bekreftet Australias immigrasjonsminister Alex Hawke fredag at Djokovics visum var inndratt.

Han risikerer å bli utestengt fra landet i tre år.

– I dag brukte jeg min makt til å kansellere visumet som innehas av Novak Djokovic på grunnlag av helse og god orden. Det var i den allmenne interesse å gjøre det, sier Hawke, ifølge den australske avisen 7News Australia.

Hawke hevder at avgjørelsen er tatt på bakgrunn av informasjon fra innenriksdepartementet, den australske grensestyrken og Djokovic.

Hawke brukte en «personlig kanselleringsrett» til å fjerne visumet igjen.

Det var ventet at Djokovic og hans advokater ville protestere mot avgjørelsen.

Nyheten kom bare tre dager før Australian Open-starten. Han er foreløpig ikke fjernet fra deltakerlisten. Hittil har ikke turneringsledelsen reagert på fredagens nyhet.

Kansellert for andre gang

Det er andre gang på kort tid at Djokovic får oppholdstillatelsen kansellert. Mandag bestemte en dommer at Djokovic likevel skulle få lov til å være i Australia etter at han fikk inndratt visumet forrige uke.

Serberens håp ble ytterligere forsterket av at han torsdag fikk motstander i den første runden av Australian Open.

Bare noen timer før avgjørelsen ble kjent, trente også tennisspilleren i Melbourne, ifølge Reuters.

Ikke vaksinert

Djokovic er ikke vaksinert mot korona, men hadde viruset i desember. Dermed fikk han medisinsk fritak fra å være vaksinert i forbindelse med deltakelse i Australian Open 17. januar.

Australia Open Djokovic Explainer

Immigrasjonsminister Alex Hawke.

Foto: Mick Tsikas / AP

Da serberen og hans team ankom Melbourne onsdag sist uke, viste det seg at han hadde søkt om feil visum. Dermed satte myndighetene verdenseneren på karantenehotell, der han har vært i påvente av en rettslig avgjørelse.

Den kom mandag, og han fikk medhold.

Usikker fremtid

Dermed så det ut til at han ville få delta i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen.

– Til tross for alt som har skjedd, vil jeg bli og prøve å konkurrere i Australian Open. Jeg fløy hit for å spille på et av de viktigste arrangementene vi har foran den fantastiske fansen, skrev verdens beste tennisspiller på Twitter.

Men immigrasjonsminister Alex Hawke tok altså en «egen» avgjørelse om å trekke visumet og sende ham ut av landet.

Han viser til at regjeringen er «forpliktet til å beskytte Australias grenser».

Hawke får også full støtte fra statsminister Scott Morrison.

– Australiere har måttet ofre mye gjennom pandemien. De er i sin fulle rett til å forvente at resultatene av dette blir beskyttet. Det har ministeren gjort med dagens avgjørelse, sier han.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Mol og Sørum tapte finalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tapte mot svenske Jonatan Hellvig og David Åhman i finalen i verdenstourturneringen i Mexico søndag.

  Det var duket for en spennende finale i mexicanske Tepic søndag kveld. Mol og Sørum tapte for den unge svenske duoen i semifinalen i EM i München i fjor, og gjentar tapet i årets finale.

  Nordmennene klarte aldri å nå opp til svenskene, og tapte i det første settet 21–16.

  Heller ikke i det andre settet klarte nordmennene å vippe kampen i sin favør. Til slutt ble det tap 21–15.

  Dermed ender den norske duoen med en sølvplassering i turneringen.

  Åhman (21) og Hellvig (21) har tatt sandvolleyballverden med storm det siste året og vil trolig fortsette å være en tøff konkurrent for den norske toppduoen i flere år fram i tid.

  Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere og har vunnet en rekke turneringer på verdenstouren. De vant årets første Elite16-turnering i Doha i starten av februar. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Ronaldo-dobbel i målshow

  Cristiano Ronaldo og Portugal fortsetter å vise god scoringsform i EM-kvalifiseringen. Søndag ble Luxembourg knust 6-0 på bortebane.

  Portugal har møtt de to av de dårligste lagene i pulja så langt (Liechtenstein og Luxembourg), men målteften er det ingenting å si på.

  Ronaldo scoret to mål i begge kampene som endte med solide seirer i favør portugiserne, og de har ikke sluppet inn mål. Roberto Martínez fått en flott start som portugisisk landslagssjef. Han var ferdig i Belgia etter et skuffende VM i Qatar like før jul. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste