Hopp til innhold
Direkte fra finalen i Wimbledon.

Tennis, Wimbledon

 • Djokovic vant Wimbledon-finalen over fresende Kyrgios

  Novak Djokovic slo australske Nick Kyrgios søndag og sikret sin 21. Grand Slam-tittel (4–6, 6–3, 6–4, 7–6). Kyrgios, som er kjent for sine hissige utbrudd i kampene, ropte hissig mot både publikum og dommer i finalen.

  Frustrasjonen begynte å ta overhånd for Kyrgios i det tredje settet. Ifølge australieren var det en kvinnelig tilskuer som snakket da han servet. Det plaget ham såpass at dommeren måtte ta i bruk telefonen for å få sikkerhetsvaktene til å stoppe tilskueren.

  – Det er hun i kjolen som ser ut til å ha drukket 700 drinker, utbrøt han.

  Finalistene fulgte hverandre opp til 4-4 i det tredje settet, men så ble Kyrgios brutt etter å ha ledet 40-0 i sitt servegame. Dermed tok Djokovic det tredje settet.

  Da tok frustrasjonen nok en gang overhånd for Kyrgios som begynte å kjefte mot sin egen boks på tribunen. Han reagerte på måten de «slappet av» da han ledet 40-0 og ikke viste nok støtte, selv om han ledet komfortabelt.

  Det fjerde og avgjørende settet gikk det til tiebreak. Kyrgios hadde vunnet begge tiebreakene i tidligere oppgjør mellom de to finalistene, men Djokovic ble for sterk og vant tiebreaket 7-3. Dermed vant han finalen 3-1 i sett og sikret sin sjuende Wimbledon-tittel.

  Wimbledon
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Kasakhstansk sjokkseier i Wimbledon – storfavoritt Jabeur feid av banen

  Jelena Rybakina overrasket alle og tok sin første Grand Slam-tittel ved å slå tunisiske Ons Jabeur 2-1 i sett i lørdagens finale i Wimbledon.

  Etter et tøft første sett i finalen mot Jabeur, slo Rybakina mesterlig tilbake i de to siste settene og vant kampen med sifrene 3-6, 6-2, 6-2.

  Jabeur, som lørdag var den første afrikaneren i en Grand Slam-finale siden 1959, brøt tre av Rybakinas servegame i det første settet og dro til slutt i land 6-3.

  Rybakina svarte imidlertid strålende i det andre settet og sikret et tredje sett med sifrene 6-2. Kasakhstaneren åpnet også det tredje og avgjørende settet på en overbevisende måte.

  Den russiskfødte 23-åringen holdt unna for favoritt Jabeur, og kunne til slutt strekke armene i været og feire sin første Grand Slam-tittel.

  Både Rybakina og Jabeur spilte lørdag sin første Grand Slam-finale. Førstnevnte hadde en kvartfinale fra fjorårets Wimbledon-utgave som det lengste hun hadde kommet i de gjeveste turneringene.

  Jabeur hadde på sin side hadde to kvartfinaler fra heholdsvis Wimbledon (2021) og Australian Open (2020) som sine beste resultater fra Grand Slam-turneringer. (NTB)

  Elena Rybakina
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Djokovic slo tilbake igjen – kan vinne fjerde strake Wimbledon-tittel

  Novak Djokovic spilte seg nok en gang ut av trøbbel og er klar for sin åttende finale i Wimbledon-turneringen. Han stoppet Cameron Norrie i en firesetter.

  Den serbiske verdenseneren vant fredagens semifinale med sifrene 2-6, 6-3, 6-2, 6-4. Søndag skal Djokovic opp mot Nick Kyrgios i jakten på sin fjerde strake Wimbledon-tittel og sjuende totalt.

  – Det kommer til å bli veldig følelsesladd for oss begge. Han har fått ladet opp og har ikke mye å tape. Forhåpentlig vil min erfaring hjelpe meg, sa Djokovic etter fredagens kamp.

  Wimbledon, Novak Djokovic slo Jannik Sinner 3-2 i sett i kvartfinalen.
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Rafael Nadal trekker seg fra semifinale i Wimbledon – walkover for Nick Kyrgios

  Det bekrefter Nadal torsdag kveld. Den spanske veteranen spilte seg onsdag frem til semifinalen hvor han skulle møte Nick Kyrgios. I seieren mot Taylor Fritz slet spanjolen med smerter underveis, men klarte å gjennomføre kampen. Etterpå avslørte han at han hadde pådratt seg en rift i magen underveis.

  – Jeg brukte hele dagen på å tenke på hva jeg skulle gjøre, men det gir ingen mening å fortsette. Skaden blir verre og verre, sa Nadal på en pressekonferanse.

  – Avgjørelsen er tatt fordi jeg ikke tror jeg kan vinne en slik kamp. Jeg kan ikke gjøre mine normale bevegelser når jeg server. I går ønsket jeg ikke å trekke meg midt i en kvartfinale, og jeg fant en måte å fullføre på. Det er jeg stolt over, men å trekke meg er det beste for meg og min framtid, la han til.

  Nadals avgjørelse gjør at Kyrgios automatisk går videre til finalen i Wimbledon. Der møter han enten Novak Djokovic eller Cameron Norrie.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Tunisier til historisk Grand Slam-finale – møter overraskelse

  Ons Jabeur fortsetter å sprenge grenser på tennisbanen. Torsdag spilte hun seg til sin første finalebillett i Wimbledon ved å slå Tatjana Maria i en tresetter.

  Det gjorde hun med sifrene 6-2, 3-6, 6-1. Med det er Jabeur fra Tunisia klar for en Grand Slam-finale som første kvinne fra den arabiske verden.

  Jabeur kjørte over Maria i første og tredje sett, men den tyske overraskelsen greide å skape spenning underveis da hun utlignet semifinalen til 1-1. Maria er bare nummer 103 på verdensrankingen.

  Der ligger Jabeur til sammenligning helt oppe på 2.-plass. Hun har i år hatt flere imponerende resultater.

  Inntil torsdag hadde ikke vært en afrikaner i en Grand Slam-finale siden Renee Schuurman i 1959 (Australian Open).

  I finalen møter hun kasakhstanske Jelena Rybakina, som vant i strake sett mot 2019-mester Simona Halep (Romania). Kampen endte 6-3, 6-3.

  Rybakina har heller aldri før spilt en Grand Slam-finale. Åttedelsfinalen i fjorårets Wimbledon-utgave var det lengste hun hadde kommet i de gjeveste turneringene (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste