NRK Meny
Normal

Stafettlaget er klart: Northug går

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Kaoset rundt hvem som skal gå herrestafetten for Norge er over. Laget er tatt ut, og Petter Northug (28) går ankeretappen.

Northug før stafetten

Petter Northug går stafetten for Norge søndag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Petter gjorde en test med Sjur (Røthe), Tord (Asle Gjerdalen) og Lars Berger i dag. Han følte han fikk den responsen fra kroppen han trengte - da er han klar for stafetten. De vi har tatt ut nå er vi trygge på er de beste, sier landslagssjef Vidar Løfshus til TV 2.

Landslagstreneren forteller at Northug fikk responsen han ønsket seg under dagens testløp.

– Jeg så selv da de gikk en runde og han skulle dra til med en spurt at han hadde full kontroll over de tre andre (Røthe, Gjerdalen og Berger). Han var klar for det han skal ut på i morgen, sier Løfthus.

– Betyr mye med Petter på laget

Landslagsledelsen har bestemt at det er Eldar Rønning (31), Chris Jespersen (30) og Martin Johnsrud Sundby (29) som sammen med Northug skal gå stafetten for Norge.

– Alle gutta vet hva det betyr å ha Petter på laget, det er alltid greit å få bekreftet at han er klar for å ta i sammen med resten av laget, sier Løfthus til NRK.

Ga seg selv en treer

Det har vært et trøblete OL for Northug. Det hele startet med at han havnet langt bak og ble nummer 17 på 30 kilometeren med skibytte, før han så røk ut i semifinalen på sprinten. Deretter kom meldingen om at Northug ikke ble tatt ut til 15 kilometeren.

Fredag sa Northug til NRK at han gir sin egen form terningkast tre, likevel sa landslagstrener Trond Nystad at 28-åringen selv fikk bestemme om han mener han er i form til å ta ankeretappen på søndagens herrestafett.

– Jeg tror de fleste nordmenn hadde tatt han ut med terningkast tre, men vi får se om Petter er fornøyd med det. Han skal trene lørdag og så får vi se, sa Nystad fredag.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby hadde en dårlig dag på 15-kilometeren, og nå mener han Norge er outsidere.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

– Vi er best outsidere

Northug er likevel ikke den eneste som har slitt i mesterskapet. Fredagens 15 kilometer – som Northug ikke fikk gå – ble en heller grå dag sett med norske øyne. Beste norske ble Chris Jespersen på 6. plass, minuttet bak gullvinner sveitsiske Dario Cologna (27).

– Jeg er på skuddhold en god stund, men så stokker det seg helt. Jeg er ikke i nærheten av å være i nærheten engang, sier Sundby sin 13. plass 1,37 minutter bak Cologna.

Han slaktet laginnsatsen, og det hele så ganske mørkt ut med tanke på stafetten.

– Sånn som vi har prestert til nå er vi best outsidere. Sverige har et knallsterkt lag med tre medaljører allerede, sier Sundby.

Under OL i Vancouver tok Martin Johnsrud Sundby, Odd-Bjørn Hjelmeset, skiskytter Lars Berger og Petter Northug sølv på herrestafetten. De ble slått av nasjonen Sundby ser på som favoritter – Sverige. Laget besto av Daniel Richardsson (31) og Johan Olsson (33), som tok henholdsvis bronse og sølv på fredagens 15-kilometer, samt Anders Södergren (36) og Marcus Hellner (28).

Svenskenes lag på stafetten i dette mesterskapet består av Lars Nelson (28), Daniel Richardsson, Johan Olsson og Marcus Hellner.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal