Hopp til innhold

Sundby slakter laginnsatsen: – Det her er ræva

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby var «jævlig skuffet» på egne og norske vegne etter nedturen på 15-kilometeren. Nå vil han ta en prat på bakrommet for å finne ut hva som er feil.

Sundby

Martin Johnsrud Sundby havnet hele etter minutt og 37 sekunder bak vinneren Dario Cologna i mål.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

– Chris Jespersen ser ut til å ha gått et bra løp, for han har jo ikke konkurrert på to måneder. Men sjetteplass er liksom ikke bra nok, sier Johnsrud Sundby til NRK.no.

Dario Cologna

Ingen var i nærheten av å tukte Dario Cologna fredag. Sveitseren var i en klasse for seg på 15-kilometeren. I mål hadde sveitseren over halvannet minutt bedre tid enn Sundby.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Jespersen ble «kun» slått av fem mann på 15-kilometeren og ble med det Norges bestemann på en distansen. Eldar Rønning ble nummer 12 og Pål Golberg nummer 18, mens Norges største gullhåp Johnsrud Sundby endte på 13.- plass

– Hva skal jeg si? Vi er her for å dominere. Vi er ikke her for å presentere en sjetteplass.

– Mange er i bedre form enn oss. Vi må samles på bakrommet og evaluere det her, sa en tydelig irritert Sundby til NRK.

– Har ingen forklaring

Selv sier Chris Jespersen at han hadde mer å stille opp med i sitt første OL-løp.

– Jeg hadde et lite håp om bronsen da jeg gikk ut på sisterunden, men det gikk litt for fort for meg på slutten. Jeg hadde ikke det siste giret, erkjenner Jespersen.

Der Jespersen har gått uker uten trening etter sykdomsproblemene i etterkant av Tour de Ski, har Eldar Rønning brukt hele sesongen på å lade opp til favorittdistansen.

Likevel ble han slått av elleve mann på 15-kilometeren.

– For min egen del har jeg ingen forklaring på dette. Jeg hadde kjempeski, løpsopplegget var perfekt. Det var et bra gjennomført løp, men jeg fikk det på slutten og ble gått ifra, sukker Rønning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jespersen

Chris Jespersen ligger utslitt i målområdet etter sjetteplassen på 15-kilometeren.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Kroppen funker ikke

Sundby hadde ikke fått snakket med lagkompisene ennå da han slaktet laginnsatsen i intervjuene i målområdet. Derfor ønsket han heller ikke å si noe mer om hva han syntes om de øvrige norske løpernes prestasjoner.

Vidar Løfshus

Landslagssjef Vidar Løfshus avviser at vi fikk se en kollektiv kollaps av de norske gutta på 15-kilometeren.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Men Tour de Ski-vinneren la ikke skjul på frustrasjonen over egen løp.

– Det er helt jævlig. Kroppen funker ikke, sier Sundby skuffet.

I mål var han hele ett minutt og 37 sekunder bak vinneren Dario Cologna. Nordmannen lå lenge an til å kunne blande seg inn i bronsekampen, men tapte masse mot slutten av løpet.

– Jeg er på skuddhold en god stund, men så stokker det seg helt. Jeg er ikke i nærheten av å være i nærheten engang, sier Sundby om avstanden opp til medaljevinnerne.

Løfshus avviser kollektiv kollaps

Landslagssjef Vidar Løfshus erkjenner at de norske løperne samlet sett presterte langt dårligere på 15-kilometeren enn hva man kunne forvente.

– Det var altfor langt opp til de beste. Den bronsen burde vi vært med og kjempet om, sier Løfshus til NRK.no.

I stedet fikk landslagssjefen se svenskene stikke av med to medaljer - sølv til Johan Olsson og bronse til Daniel Richardsson.

Likevel vil ikke Løfshus si seg enig i Sundbys slakt av laginnsatsen.

– Nei, dette var ingen kollektiv kollaps. Men resultatet var for dårlig, sier Løfshus.

(artikkelen fortsetter under videoen)

NRKs ekspertkommentatorer Torgeir Bjørn og Jann Post analyserte dagens 15 kilometer og konkluderte med at det var en dårlig laginnsats under løpet.

NRKs ekspertkommentatorer Torgeir Bjørn og Jann Post analyserte dagens 15 kilometer og konkluderte - i likhet med Sundby - med at laginnsatsen var for dårlig.

– Vi er kun outsidere

Han er trygg på at Norge retter opp inntrykket når stafetten står for tur søndag.

– Vi er med i kampen om gullet der. Helt klart, sier landslagssjefen.

Det er ikke Sundby enig i.

– Sånn som vi har prestert til nå er vi best outsidere. Sverige har et knallsterkt lag med tre medaljører allerede, sier Sundby.

Lettere blir ikke utfordringen av at Sundby ikke helt forstår hvordan han kunne havne så langt bak de beste på 15-kilometeren.

– Det er meningsløst langt opp til Cologna. Det var nesten så man måtte vurdere om det var noe vits i å gå den siste runden i dag, sier Sundby.

Martin Johnsrud Sundby var veldig skuffet over laginnsatsen på 15 kilometeren. I tillegg mente han at han selv ikke presterte.

Martin Johnsrud Sundby var veldig skuffet over laginnsatsen på 15 kilometeren. I tillegg mente han at han selv «ikke var i nærheten av å være i nærheten» av å tukte Dario Cologna.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, 15 km klassisk for menn» i nytt vindu

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal