Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Hareide, som er gjest i NRKs EM-sending mandag kveld, har gitt NRK tillatelse til å vise bildene av hans reaksjon.

Den tidligere danske landslagssjefen så oppgjøret mellom Danmark og Finland sammen med NRK i Trondheim. Han skulle kommentere kampen under NRKs direktesendte EM-sending.

Stemningen var god. Det stod 0-0 i det nordiske nabooppgjøret, og Dannmark hadde hatt noen sjanser.

Etter drøyt 42 minutters spill stoppet så alt opp. Eriksen segnet om ute ved den ene sidelinja i Parken. Hareide, som satt tilbakelent i sofaen, kvapp til. Han så vantro på skjermen.

– Hva skjedde nå?

– Hva f*** skjedde nå? utbrøt Hareide.

Den danske landslagstreneren Åge Hareide (midten) feirer sammen med Christian Eriksen (høyre), mens Simon Kjær (venstre) takker publikum etter kampen mellom Danmark og Kasakhstan. Bildet er tatt 11.11.2016

Åge Hareide sammen med Christian Eriksen under tiden hans som trener i Danmark.

– Nei, nei, nei

Eriksen lå tilsynelatende livløs på banen, mens redningsmannskap utførte livreddende førstehjelp på den danske landslagsspilleren. Engstelige lagkamerater dannet en beskyttende mur rundt ham.

– Han datt så rart, det var jo ingen som var i nærheten av ham. Han bare stupte, jo, sa Hareide, som reiste seg opp og gikk urolig rundt i hotellrommet.

Usikkerheten økte hos den tidligere landslagstreneren. Ikke uten grunn. Den erfarne treneren var dansk landslagssjef fra 2015 til 2020. I løpet av den perioden fikk han et spesielt godt forhold til nettopp Eriksen, som hyllet sunnmøringen da han sluttet som trener i Danmark.

Hareide har også ved mange anledninger rost egenskapene til sin tidligere elev.

– Han er nettopp blitt far igjen, sa en bekymret Hareide, mens dramatikken utspant seg på banen. På tribunene ga både finske og danske supportere sin støtte ved å taktfast rope navnet hans.

– Nei, nei, nei, ropte Hareide.

Danmark, Christian Eriksen

Engstelige spillere dannet en beskyttende mur rundt Eriksen etter kollapsen.

Måtte dra hjem

De sterke bildene gjorde inntrykk på alle som var vitne til dramaet. Hareide orket ikke å se mer av kampen og dro i stedet hjem for å samle tankene. I ettertid har han skildret det som skjedde etterpå i sin EM-spalte i danske B.T.

– Jeg løp hjem gjennom regnet til min leilighet i Trondheim. Jeg måtte vekk. Jeg måtte være alene. Jeg satt bare og stirret ut i regnet. Ingenting ga mening. Jeg kunne ikke se Christian Eriksen sånn. Jeg kunne ikke, skriver han.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

Eriksen har fått operert inn hjertestarter etter hjertestansen.

– Livet ble snudd på hodet på et øyeblikk på en av de mest forferdelige dagene jeg har opplevd.

– Trenger et varmere samfunn

Til alt hell går det etter forholdene bra med Christian Eriksen. Etter hjertestansen har han fått operert inn en hjertestarter. Fredag var han også på besøk i den danske EM-leiren i Helsingør etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset.

Hareide sier mandag kveld at han håper og tror at det kommer mye godt ut av den dramatatiske opplevelsen.

– Jeg håper det. Det var veldig fint med Lukaku sin gest, og de er jo lagkamerater i Inter. Jeg tror at man skal skille mellom konkurranse mellom menn på banen, og det å være fiender. Det er veldig viktig. Jeg tror kanskje vi trenger et varmere samfunn etter en pandemi der vi har vært innelåst rundt omkring. Jeg synes også det danske laget, i kraft av kaptein Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Kasper Hjulmand, var foregangsmenn. Det handler om å ta vare på hverandre, sier Hareide i dag.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

(NTB/NRK)

Casper Ruud Madrid
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)