Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Hareide, som er gjest i NRKs EM-sending mandag kveld, har gitt NRK tillatelse til å vise bildene av hans reaksjon.

Den tidligere danske landslagssjefen så oppgjøret mellom Danmark og Finland sammen med NRK i Trondheim. Han skulle kommentere kampen under NRKs direktesendte EM-sending.

Stemningen var god. Det stod 0-0 i det nordiske nabooppgjøret, og Dannmark hadde hatt noen sjanser.

Etter drøyt 42 minutters spill stoppet så alt opp. Eriksen segnet om ute ved den ene sidelinja i Parken. Hareide, som satt tilbakelent i sofaen, kvapp til. Han så vantro på skjermen.

– Hva skjedde nå?

– Hva f*** skjedde nå? utbrøt Hareide.

Den danske landslagstreneren Åge Hareide (midten) feirer sammen med Christian Eriksen (høyre), mens Simon Kjær (venstre) takker publikum etter kampen mellom Danmark og Kasakhstan. Bildet er tatt 11.11.2016

Åge Hareide sammen med Christian Eriksen under tiden hans som trener i Danmark.

Foto: Îlafur Steinar Gestsson / NTB

– Nei, nei, nei

Eriksen lå tilsynelatende livløs på banen, mens redningsmannskap utførte livreddende førstehjelp på den danske landslagsspilleren. Engstelige lagkamerater dannet en beskyttende mur rundt ham.

– Han datt så rart, det var jo ingen som var i nærheten av ham. Han bare stupte, jo, sa Hareide, som reiste seg opp og gikk urolig rundt i hotellrommet.

Usikkerheten økte hos den tidligere landslagstreneren. Ikke uten grunn. Den erfarne treneren var dansk landslagssjef fra 2015 til 2020. I løpet av den perioden fikk han et spesielt godt forhold til nettopp Eriksen, som hyllet sunnmøringen da han sluttet som trener i Danmark.

Hareide har også ved mange anledninger rost egenskapene til sin tidligere elev.

– Han er nettopp blitt far igjen, sa en bekymret Hareide, mens dramatikken utspant seg på banen. På tribunene ga både finske og danske supportere sin støtte ved å taktfast rope navnet hans.

– Nei, nei, nei, ropte Hareide.

Danmark, Christian Eriksen

Engstelige spillere dannet en beskyttende mur rundt Eriksen etter kollapsen.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / AFP

Måtte dra hjem

De sterke bildene gjorde inntrykk på alle som var vitne til dramaet. Hareide orket ikke å se mer av kampen og dro i stedet hjem for å samle tankene. I ettertid har han skildret det som skjedde etterpå i sin EM-spalte i danske B.T.

– Jeg løp hjem gjennom regnet til min leilighet i Trondheim. Jeg måtte vekk. Jeg måtte være alene. Jeg satt bare og stirret ut i regnet. Ingenting ga mening. Jeg kunne ikke se Christian Eriksen sånn. Jeg kunne ikke, skriver han.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

Eriksen har fått operert inn hjertestarter etter hjertestansen.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

– Livet ble snudd på hodet på et øyeblikk på en av de mest forferdelige dagene jeg har opplevd.

– Trenger et varmere samfunn

Til alt hell går det etter forholdene bra med Christian Eriksen. Etter hjertestansen har han fått operert inn en hjertestarter. Fredag var han også på besøk i den danske EM-leiren i Helsingør etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset.

Hareide sier mandag kveld at han håper og tror at det kommer mye godt ut av den dramatatiske opplevelsen.

– Jeg håper det. Det var veldig fint med Lukaku sin gest, og de er jo lagkamerater i Inter. Jeg tror at man skal skille mellom konkurranse mellom menn på banen, og det å være fiender. Det er veldig viktig. Jeg tror kanskje vi trenger et varmere samfunn etter en pandemi der vi har vært innelåst rundt omkring. Jeg synes også det danske laget, i kraft av kaptein Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Kasper Hjulmand, var foregangsmenn. Det handler om å ta vare på hverandre, sier Hareide i dag.

Siste nytt

 • Hovland med god start

  Viktor Hovland virker bestemt på å rette opp inntrykket før han forlater OL. Golfstjernen fikk tidlig tre birdier på 4. og siste runde søndag.

  23-åringen startet sisterunden på delt 32.-plass og hele sju slag bak bronseplassen. Søndagens åpning tyder på at Hovland vil vise seg fra sin beste side i OL-avslutningen.

  Hovland er i øyeblikket på delt 14.-plass. Totalt er han åtte slag under par.

  Kristian Krogh Johannessen har hittil hatt en svært ujevn runde. På de åtte første hullene står han med tre birdier og fire bogeyer. 26-åringen er i øyeblikket ett slag over par og ligger på delt 55.-plass.

  De beste i sammendraget har ikke startet enda.

  f
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ny Real Madrid-spiller smittet

  I løpet av de siste åtte dagene har tre Real Madrid-spillere blitt koronasmittet. Lørdag bekrefter Real at Álvaro Odriozola har testet positivt.

  25-åringen er dermed den tredje spilleren på åtte dager til å bli smittet, etter at Karim Benzema fikk påvist koronavirus forrige fredag, og nysigneringen David Alaba ble smittet onsdag.

  Odriozola spilte 90 minutter i treningskampen mot Rangers i Glasgow forrige uke, men vil nå isolere seg som følge av smitten. Det skriver klubben i en kort uttalelse på sine hjemmesider.

  – Real Madrid kan bekrefte at Odriozola har testet positivt for covid-19, heter det kort og godt fra storklubben. Han var på banen i 16 kamper sist sesong og startet ni La Liga-kamper. (NTB)

  Odriozola
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Ruuds finale stanset av uvær

  Casper Ruud stormet mot sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker, men regnet stanset finalen i Kitzbühel. Arrangøren håper å få fullført lørdag kveld.

  Regnet har roet seg noe ned, og det kan dermed gå mot en skikkelig sen kamp for det norske tennisesset og spanske Pedro Martinez.

  Etter en lengre pause mellom første og andre sett, ble spillet stanset kort tid ut i andresettet da regnværet igjen skapte problemer.

  Arrangøren varslet først at kampen skulle spilles ferdig 22, før dette ble flyttet fram til 21.05. Mens banen ble gjort i stand, fortsatte regnet å falle fra himmelen.

  På banen var Ruud i en egen klasse. Nordmannen vant førstesettet 6-1. I andresettet sto det 2-1 til Martinez etter at begge spillerne hadde vunnet sine servegame før regnet stanset spillet.

  Casper Ruud
  Foto: Stefan Adeldberger / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal