Hopp til innhold

Landslagssjefen: – Fotball blir fullstendig meningsløst

Christian Eriksen falt plutselig om under kampen mot Finland. UEFA bekreftet lørdag kveld at tilstanden er stabil og at han er våken.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

VÅKEN: Christian Eriksen er våken etter at han kollapset på banen mot Finland.

Foto: Friedemann Vogel / Reuters

– Hva skal man si? Livet handler om meningsfylte relasjoner. Ja… Unnskyld… sier den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand før han må ta seg en pause.

Vi har en av våre egne som kjemper. Fotball blir fullstendig meningsløst nå, fortsetter han.

Den danske landslagssjefen var også preget på pressekonferansen etterpå. Han hyller sine danske elever for hvordan de reagerte på banen.

Det er kameratskap her i god gammeldags forstand. De kjenner hverandre på kryss og tvers, og de er bestevenner. Mange tenkte på familien til Christian med en gang, sier en gråtkvalt Hjulmand.

Det ble besluttet at kampen mot Finland, som ble først utsatt, skulle gjennomføres da spillerne fikk vite at Eriksen hadde det fint.

Hjnulmand forteller at de hadde valget om å spille i kveld eller i morgen klokken 12.

Danmark tapte kampen 1-0, men det er det ingen som tenker på nå. Finlands målscorer droppet også feiringen av respekt for Eriksen.

– Absolutt alle tanker er hos Christian og familien. Han er en av de beste spillerne som finnes der ute, og han er et enda bedre menneske, sier en tydelig preget Hjulmand på pressekonferansen etter kampen.

– Blir skikkelig rørt av dette

Det var da Eriksen skulle ta imot et innkast ved sidelinjen at han plutselig falt om.

Spillerne skjønte umiddelbart at det hadde skjedd noe alvorlig, og samtlige spillere ropte etter hjelp.

Legene kom stormende til og ga Eriksen livreddende førstehjelp på banen. De satte i gang med brystkompresjoner mens spillerne stod i ring rundt ham. Noen minutter senere ble Eriksen båret på båre ut fra banen, omkranset av lagkameratene.

Det var helt stille på stadion mens Eriksen ble behandlet.

NRK advarer mot sterke bilder. Videoen viser hvordan Eriksen falt om:

Det danske fotballforbundet meldte tidligere i kveld på Twitter at Eriksen er våken, og det skal gjøres ytterligere undersøkelser på Rigshospitalet.

– Når spillerne samles i garderoben, så snakker de sammen og tør å vise følelser. De beslutter at vi ikke gjør noe før Christian er bevisst og er ok. Vi kan velge å spille kampen ferdig eller spille i morgen klokken 12. Da var vi enige om at vi skulle fullføre i kveld. Jeg er skikkelig rørt av dette, sier Hjulmand.

– Der sitter det spillere som er fullstendig ferdige følelsesmessig. De sitter og holder rundt hverandre. Det er en traumatisk opplevelse, fortsetter det danske landslagssjefen.

Finnene stakk altså av med seieren under svært spesielle omstendigheter.

Målscorer Joel Pohjanpalo sendte sine varmeste tanker til Eriksen og hans familie.

– Vi har hørt at det går bra. Han ønsket at vi skulle spille videre, og vi bestemte oss sammen med det danske laget at vi skulle fortsette. Det er fantastisk å se supporterne roper navnet hans. Det er mine første tanke, sier Pohjanpalo.

I kampen mellom Belgia og Russland, som også spilles i kveld, feiret Lukaku kveldens første mål med å hylle sin danske lagkamerat i Inter.

«Chris, jeg elsker deg», sa han og så inn i kameraet:

Hareide lettet

Noen minutter etter at Eriksen hadde blitt fraktet bort, hyllet supporterne ham på tribunen.

Finnene ropte «Christian», mens danskene svarte med «Eriksen». I tillegg sang danskene sin nasjonalsang.

Åge Hareide, som i utgangspunktet var en del av NRKs sending, sender en hilsen til sin tidligere elev. Han er lettet over at det har gått fint.

– Jeg er utrolig lettet av å få beskjed at Christian er våken og stabil. Det er en fantastisk spillergruppe som er flinke til å ta vare på hverandre og alle rundt seg. Alt godt til Christian og hans familie, sier Hareide gjennom sønnen, Bendik Hareide, sin Twitter-konto.

Agenten hadde på dette tidspunktet kommet med oppløftende nyheter overfor nederlandske medier. Han uttalte at Eriksen pustet og er våken.

DBU-topp forklarer danskenes valg

Peter Møller, som er fotballdirektør i det danske fotballforbundet, var preget på direkten hos danske DR.

– Spillerne har snakket med ham, og han har det bra. Det er gode nyheter, og spillerne spiller kampen for Christian, sier Møller.

Finland
Foto: Friedemann Vogel / AFP

Hvorfor vil spillerne fortsette kampen? spurte reporteren.

– Fordi han har det bra. Det var viktig å vite det. Fotball er ikke så viktig, men de har fått vite at han har det bra. De har snakket med ham, og nå spiller de kampen for ham, sier Møller.

Støtteerklæringene strømmet inn på sosiale medier i kjølvannet av hendelsen:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal