Hopp til innhold

Landslagssjefen: – Fotball blir fullstendig meningsløst

Christian Eriksen falt plutselig om under kampen mot Finland. UEFA bekreftet lørdag kveld at tilstanden er stabil og at han er våken.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

VÅKEN: Christian Eriksen er våken etter at han kollapset på banen mot Finland.

Foto: Friedemann Vogel / Reuters

– Hva skal man si? Livet handler om meningsfylte relasjoner. Ja… Unnskyld… sier den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand før han må ta seg en pause.

Vi har en av våre egne som kjemper. Fotball blir fullstendig meningsløst nå, fortsetter han.

Den danske landslagssjefen var også preget på pressekonferansen etterpå. Han hyller sine danske elever for hvordan de reagerte på banen.

Det er kameratskap her i god gammeldags forstand. De kjenner hverandre på kryss og tvers, og de er bestevenner. Mange tenkte på familien til Christian med en gang, sier en gråtkvalt Hjulmand.

Det ble besluttet at kampen mot Finland, som ble først utsatt, skulle gjennomføres da spillerne fikk vite at Eriksen hadde det fint.

Hjnulmand forteller at de hadde valget om å spille i kveld eller i morgen klokken 12.

Danmark tapte kampen 1-0, men det er det ingen som tenker på nå. Finlands målscorer droppet også feiringen av respekt for Eriksen.

– Absolutt alle tanker er hos Christian og familien. Han er en av de beste spillerne som finnes der ute, og han er et enda bedre menneske, sier en tydelig preget Hjulmand på pressekonferansen etter kampen.

– Blir skikkelig rørt av dette

Det var da Eriksen skulle ta imot et innkast ved sidelinjen at han plutselig falt om.

Spillerne skjønte umiddelbart at det hadde skjedd noe alvorlig, og samtlige spillere ropte etter hjelp.

Legene kom stormende til og ga Eriksen livreddende førstehjelp på banen. De satte i gang med brystkompresjoner mens spillerne stod i ring rundt ham. Noen minutter senere ble Eriksen båret på båre ut fra banen, omkranset av lagkameratene.

Det var helt stille på stadion mens Eriksen ble behandlet.

NRK advarer mot sterke bilder. Videoen viser hvordan Eriksen falt om:

Det danske fotballforbundet meldte tidligere i kveld på Twitter at Eriksen er våken, og det skal gjøres ytterligere undersøkelser på Rigshospitalet.

– Når spillerne samles i garderoben, så snakker de sammen og tør å vise følelser. De beslutter at vi ikke gjør noe før Christian er bevisst og er ok. Vi kan velge å spille kampen ferdig eller spille i morgen klokken 12. Da var vi enige om at vi skulle fullføre i kveld. Jeg er skikkelig rørt av dette, sier Hjulmand.

– Der sitter det spillere som er fullstendig ferdige følelsesmessig. De sitter og holder rundt hverandre. Det er en traumatisk opplevelse, fortsetter det danske landslagssjefen.

Finnene stakk altså av med seieren under svært spesielle omstendigheter.

Målscorer Joel Pohjanpalo sendte sine varmeste tanker til Eriksen og hans familie.

– Vi har hørt at det går bra. Han ønsket at vi skulle spille videre, og vi bestemte oss sammen med det danske laget at vi skulle fortsette. Det er fantastisk å se supporterne roper navnet hans. Det er mine første tanke, sier Pohjanpalo.

I kampen mellom Belgia og Russland, som også spilles i kveld, feiret Lukaku kveldens første mål med å hylle sin danske lagkamerat i Inter.

«Chris, jeg elsker deg», sa han og så inn i kameraet:

Hareide lettet

Noen minutter etter at Eriksen hadde blitt fraktet bort, hyllet supporterne ham på tribunen.

Finnene ropte «Christian», mens danskene svarte med «Eriksen». I tillegg sang danskene sin nasjonalsang.

Åge Hareide, som i utgangspunktet var en del av NRKs sending, sender en hilsen til sin tidligere elev. Han er lettet over at det har gått fint.

– Jeg er utrolig lettet av å få beskjed at Christian er våken og stabil. Det er en fantastisk spillergruppe som er flinke til å ta vare på hverandre og alle rundt seg. Alt godt til Christian og hans familie, sier Hareide gjennom sønnen, Bendik Hareide, sin Twitter-konto.

Agenten hadde på dette tidspunktet kommet med oppløftende nyheter overfor nederlandske medier. Han uttalte at Eriksen pustet og er våken.

DBU-topp forklarer danskenes valg

Peter Møller, som er fotballdirektør i det danske fotballforbundet, var preget på direkten hos danske DR.

– Spillerne har snakket med ham, og han har det bra. Det er gode nyheter, og spillerne spiller kampen for Christian, sier Møller.

Finland
Foto: Friedemann Vogel / AFP

Hvorfor vil spillerne fortsette kampen? spurte reporteren.

– Fordi han har det bra. Det var viktig å vite det. Fotball er ikke så viktig, men de har fått vite at han har det bra. De har snakket med ham, og nå spiller de kampen for ham, sier Møller.

Støtteerklæringene strømmet inn på sosiale medier i kjølvannet av hendelsen:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste