Hopp til innhold
Sjakk skarpere
Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån

Sjakk - Legends of Chess

Oppsummert

 • Fra 21. juli arrangeres Chess24 Legends of Chess, den tredje av fire turneringer i Magnus Carlsen Chess Tour.
 • Tirsdag spilles den andre finalekampen. Magnus Carlsen leder 1-0 mot Jan Nepomnjajtsjij.
 • Still dine spørsmål i chaten til høyre.
Sjakksnakk med Odin.
 • Carlsen til finale etter drama

  Magnus Carlsen sikret seg finaleplass i Grand Final i sin egen sjakktour med seier over kinesiske Ding Liren i onsdagens semifinale. Oppgjøret endte i et svært dramatisk lynsjakkparti, hvor Carlsen først vant med hvitt før et stort Ding-overtak ble snudd til Carlsen-seier med svarte brikker. Nå venter Hikaru Nakamura i finalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Knusende seier til Carlsen

  Magnus Carlsen fikk en drømmestart på dag to av finalekampen i "Legends of Chess". Nordmannen brukte kun 27 trekk på å feie russiske Jan Nepomnjajtsjij av brettet. Med minimum 1.5 poeng på de tre gjenværende partiene vil Carlsen sikre seg nok en turneringsseier.

 • Carlsen kan avgjøre finalen i dag

  I dag spilles den andre finalekampen mellom Magnus Carlsen og russiske Jan Nepomnjajtsjij. Carlsen vant etter omspill i går med sifrene 4-2 og har med det tatt et grep om tittelen. Med seier i dagens kamp vil Magnus Carlsen avgjøre finalen og stikke av med seieren i "Legends of Chess". Det første av totalt fire hurtigsjakkpartier starter 16.00.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Carlsen må ut i omspill

  Magnus Carlsen ledet 1.5-0.5 etter halvspilt finalekamp mot Jan Nepomnjajtsjij. Russeren slo imidlertid tilbake og utlignet til 1.5-1.5. Etter en lynrask remis i det fjerde partiet er det nå klart at den første finalekampen skal avgjøres i omspill. De skal spille best av to partier lynsjakk. Dersom også det ender likt vil det bli kåret en vinner i et såkalt Armageddon parti.

Siste nytt

 • Ruud møter Nishioka i Shanghai

  Japanske Yoshihito Nishioka blir Casper Ruuds motstander i 2. runde i ATP1000-turneringen i tennis i Shanghai.

  Nishioka slo tyske Daniel Altmaier med 4-6, 6-3 og 7-6.

  Ruud har møtt Nishioka to ganger. Nordmannen slo ham i strake sett i ATP1000-turneringen i Madrid i 2021, men tapte 1-2 i kvartfinalen i Seoul i fjor.

  Ruud er seedet som nummer åtte i Shanghai-turneringen.

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters
 • Får ekstra renn i Kitzbühel

  Verdenscuphelgen i Kitsbühel får et ekstra utforrenn. Det skjer etter at den nye lagkombinasjon-grenen ble utsatt til neste år.

  Det melder flere medier, blant annet sveitsiske Heute og østerrikske Kronen Zeitung.

  Lagkombinasjonen skulle etter planen avholdes for første gang denne sesongen. Også for kvinnene blir lagkombinasjonen erstattet med et ekstra renn, for dem i Crans Montana.

  FIS (Det internasjonale skiforbundet) skriver på sine nettsider at lagkombinasjonen ble diskutert i lang tid på et komitémøte i september, men at de landet på at de trengte mer tid på å analysere og jobbe med detaljerte regler for øvelsen.

  De skriver videre at det fortsatt er planen å implementere øvelsen i store arrangementer i fremtiden.

  Verdenscuprenn i Kitzbühel
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skadd Nusa ikke med mot Bodø/Glimt

  Antonio Nusa (18) sliter fortsatt med en skade og var ikke med i Brugge-troppen som drar til Bodø for Conferenceliga-møtet mot Bodø/Glimt.

  Bruggetrener Ronny Deila hadde ikke med hans navn i troppen. Det melder Eurosport, som viser til uttaket på Brugges nettsider.

  De norske stjerneskuddet debuterte på landslaget med scoring og målgivende pasning i kampen mot Jordan tidlig i september. Han har derimot slitt med ryggplager og derfor ikke spilt de fire siste kampene til Brugge.

  – Det er et spørsmålstegn ved Nusa om hvor han er i løypa. Han trener, men får han ingen kamper før samlingen, blir det vanskelig, sa Ståle Solbakken da han presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Spania senere i oktober.

  Bodø/Glimt innledet gruppespillet i Conferenceligaen med 0-0 borte mot Lugano. Brugge spilte 1-1 hjemme mot Besiktas i gruppe D. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste