Sjakk skarpere
Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån

Sjakk - Legends of Chess

Oppsummert

 • Fra 21. juli arrangeres Chess24 Legends of Chess, den tredje av fire turneringer i Magnus Carlsen Chess Tour.
 • Tirsdag spilles den andre finalekampen. Magnus Carlsen leder 1-0 mot Jan Nepomnjajtsjij.
 • Still dine spørsmål i chaten til høyre.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster nettmøte, vennligst vent...
 • Carlsen til finale etter drama

  Magnus Carlsen sikret seg finaleplass i Grand Final i sin egen sjakktour med seier over kinesiske Ding Liren i onsdagens semifinale. Oppgjøret endte i et svært dramatisk lynsjakkparti, hvor Carlsen først vant med hvitt før et stort Ding-overtak ble snudd til Carlsen-seier med svarte brikker. Nå venter Hikaru Nakamura i finalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Knusende seier til Carlsen

  Magnus Carlsen fikk en drømmestart på dag to av finalekampen i "Legends of Chess". Nordmannen brukte kun 27 trekk på å feie russiske Jan Nepomnjajtsjij av brettet. Med minimum 1.5 poeng på de tre gjenværende partiene vil Carlsen sikre seg nok en turneringsseier.

 • Carlsen kan avgjøre finalen i dag

  I dag spilles den andre finalekampen mellom Magnus Carlsen og russiske Jan Nepomnjajtsjij. Carlsen vant etter omspill i går med sifrene 4-2 og har med det tatt et grep om tittelen. Med seier i dagens kamp vil Magnus Carlsen avgjøre finalen og stikke av med seieren i "Legends of Chess". Det første av totalt fire hurtigsjakkpartier starter 16.00.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Carlsen må ut i omspill

  Magnus Carlsen ledet 1.5-0.5 etter halvspilt finalekamp mot Jan Nepomnjajtsjij. Russeren slo imidlertid tilbake og utlignet til 1.5-1.5. Etter en lynrask remis i det fjerde partiet er det nå klart at den første finalekampen skal avgjøres i omspill. De skal spille best av to partier lynsjakk. Dersom også det ender likt vil det bli kåret en vinner i et såkalt Armageddon parti.

Sjakk-VM

Siste nytt

 • Bryhn ble skytternes mester

  Ole Kristian Bryhn har aldri vært skytterkonge, men torsdag ble han kåret til skytternes mester på Årvoll i Oslo.

  – Dette var helt sykt. Jeg følte jeg hadde god kontroll på omgangen. Jeg var litt skjev, men det holdt, sa Bryhn til NRK.

  Beste kvinne ble Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang. Hun hadde 245 poeng foran finalen og prikket inn 100 poeng med ni sentrumsblinker.

  qAD_DaZGRqA
  Foto: Erik Johansen
 • Özil nekter å forlate Arsenal

  Arsenals Mesut Özil er klar på at absolutt ingen skal få lov til å presse ham ut av klubben.

  31-åringen fikk ingen spilletid da Premier League kom i gang igjen etter koronapausen.

  – Min mening er klar. Jeg blir her til kontrakten min utløper, og jeg skal gi alt for klubben, sier han i et intervju med The Athletic.

  T1LD3KlkmXw
  Foto: Jon Olav Nesvold
 • Roglic viste konkurrentene ryggen

  Sloveneren Primoz Roglic vant torsdagens 2. etappe av etapperittet Criterium de Dauphine og overtok også sammenlagtledelsen. Nærmest fulgte franske Thibaut Pinot, som også ligger på en andreplass i sammendraget, 12 sekunder bak Roglic.

  EtmQcHk8Rn4
  Foto: Cornelius Poppe

Sendeplan

Kl. Program Kanal