Test deg selv: Klarer du sjakkoppgavene?

Hver dag under VM i hurtig- og lynsjakk skal vi gi deg to nye sjakknøtter. Klarer du å finne riktig løsning?

sjakkbrikker

Klarer du å flytte brikkene riktig?

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

VM i hurtig- og lynsjakk begynner torsdag 26. desember og varer til mandag 30. desember.

Magnus Carlsen og de fleste andre i verdenstoppen stiller til start. De ville neppe hatt store problemer med å løse oppgavene, men klarer du det?

Hver dag kommer vi til å legge ut to nye oppgaver. Det blir én lett og én vanskelig oppgave hver dag. Oppgavene blir vanskeligere for hver dag som går. Denne artikkelen oppdateres med to nye oppgaver hver morgen i løpet av VM. Scroll nedover for å velge oppgaver.

Her kan du følge sendingen og chatte med våre eksperter underveis i VM.

Oppgavene kommer også til å løses direkte på TV etter partiene hver dag.

Lykke til!

Bondeforvandling:

Velg oppgave

  Siste nytt

  • Johansen og Fulham klare for PL

   Fulham sikret plassen i Premier League, etter 2–1 seier i playoff-finalen mot Brentford. Kampen gikk til ekstraomganger, og det var ikke før i slutten av første ekstraomgang at Fulham fant nettmaskene.

   Joe Bryan måket til på frispark og satte inn 1–0, og fem minutter før ordinær tid satt Bryan sin andre scoring for kvelden. Brentford fikk en redusering på overtid, men den kom i seneste laget. Dermed sikret Fulham opprykket som er verdt milliarder.

   Brentford, som ikke har vært i den øverste divisjonen siden 1947, må ta til takke med nok en sesong i Championship. Stefan Johansen satt på benken hele kampen for Fulham.

   Championship Play-Off Final - Brentford v Fulham
   Foto: Matthew Childs / Reuters
  • Manchester City signerer ving

   Manchester City har signert den 20 år gamle vingen Ferran Torres fra Valencia. Spanjolen har signert en femårskontrakt med Manchester-klubben.

   – Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

   Ferran Torres
   Foto: Jose Jordan / AFP
  • Wigan-anke avslått, blir nedrykk

   Den engelske fotballklubben Wigan må belage seg på spill på nivå tre etter at anken mot poengstraffen for å settes under administrasjon ble avvist.

   Wigan ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i mesterskapsserien med klar margin, men klubben ble idømt 12 minuspoeng etter å ha blitt satt under administrasjon i begynnelsen av juni da de nye eierne fra Hongkong medga at de ikke greide å overholde klubbens økonomiske forpliktelser.

   Uten straffen ville Wigan endt på 13.-plass, men med straffen havnet klubben nest sist og rykker ned i League One. (NTB)

   Britain Soccer Wigan Finances
   Foto: Rui Vieira / AP

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal