Hopp til innhold

Test deg selv: Klarer du sjakkoppgavene?

Hver dag under VM i hurtig- og lynsjakk skal vi gi deg to nye sjakknøtter. Klarer du å finne riktig løsning?

sjakkbrikker

Klarer du å flytte brikkene riktig?

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

VM i hurtig- og lynsjakk begynner torsdag 26. desember og varer til mandag 30. desember.

Magnus Carlsen og de fleste andre i verdenstoppen stiller til start. De ville neppe hatt store problemer med å løse oppgavene, men klarer du det?

Hver dag kommer vi til å legge ut to nye oppgaver. Det blir én lett og én vanskelig oppgave hver dag. Oppgavene blir vanskeligere for hver dag som går. Denne artikkelen oppdateres med to nye oppgaver hver morgen i løpet av VM. Scroll nedover for å velge oppgaver.

Her kan du følge sendingen og chatte med våre eksperter underveis i VM.

Oppgavene kommer også til å løses direkte på TV etter partiene hver dag.

Lykke til!

Bondeforvandling:

Velg oppgave

  Siste nytt

  • Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

   Det bekrefter arrangøren for VM i Trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag.

   – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller Ski-VMs styreleder Bård Benum i en pressemelding.

   Skinstad, som har erfaring fra en rekke roller innen langrennssporten, gleder seg til å ta over ledelsen av Ski-VM 2025.

   – For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier han i pressemeldingen.

   Skinstad erstatter den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen, som i helgen informerte styreleder Bård Benum om at hun ønsket å fratre sin stilling.

   hkvIAJROpRM
   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

   Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

   Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

   Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

   RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

   De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

   The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

   I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

   Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
   Foto: Javad Parsa / NTB
  • Russarar får bokse igjen

   Det internasjonale bokseforbundet (IBA) kunngjer at russiske og belarusiske boksarar kan få byrje å gå boksekampar igjen.

   – IBA-styret stemde for å oppheve den tidlegare avgjerda si og la boksarar frå Russland og Belarus konkurrere på IBA-arrangement. IBA er overtydd om at politikk ikkje bør ha nokon innverknad på sport. Derfor bør alle utøvarar givast likt moglegheiter, skriv IBA i ei pressemelding.

   Russiske og belarusiske boksarar har vore utestengde frå alle IBA-arrangement sidan Russlands invasjon av Ukraina.

   Styreleiar i IBA er russaren Umar Kremlev, som vart attvalt i september.

   Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har fleire gonger uttrykt uro for måten IBA har vore styrt på av Kremlev. Det internasjonale bokseforbundet får mellom anna ikkje arrangere bokseturneringa under OL i Paris i 2024. Den jobben skal skjøttast av ein uavhengig IOC-utnemnd arbeidsgruppe.

   Umar Kremlev
   Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal
  Spilleliste med 64 klipp
  Sport
  Spiller nå
  Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
  Neste