Program for OL i Tokyo: Dette er godbitene du må få med deg

OL-ilden er forlengst tent, og de nærmeste dagene kommer det flere gode norske gullsjanser. Her får du full oversikt over de olympiske lekene i Tokyo.

OL

HØYDEPUNKTER: Flere norske og internasjonale stjerner skal i aksjon i Tokyo.

OL i Tokyo arrangeres fra 23. juli til 8. august. Det offisielle programmet finner du her. I denne saken tar vi i hovedsak for oss de norske høydepunktene.

NRK sender hver dag på radio under OL. Her finner du vårt sendeskjema. Discovery har rettighetene på TV.

Fredag 6. august: En dag med høy temperatur

Herrem

KNUST: Camilla Herrem var utrøstelig etter at Norge røk mot Russland i semifinalen i 2016.

Foto: Matthias Schrader / AP

For fem år siden ble det svært dramatisk da Norge tapte semifinalen i kvinnehåndball i Rio. Denne dagen er det semifinaler igjen.

Håvard Haukenes er Norges store håp i kappgang, men skal du få med deg hele løpet må du være våken hele natta. Hans løp starter allerede 22.30. På grunn av varmen er løpet flyttet fra Tokyo til Sapporo i nord.

Fotballturneringen for kvinner avsluttes med finale mellom Sverige og Canada. Det betyr at svenskene kan få revansje for finaletapet for Tyskland i Rio for fem år siden.

På OL-arenaen blir det leven når 4x100 meter-finalene løpes for både kvinner og menn. I friidretten er det finale på mennenes 5000-meter, men dessverre uten noen Ingebrigtsen i startfeltet.

For den kresne OL-seer kan vi nevne kanskje OLs rareste øvelse: moderne femkamp. Fredag skal kvinnene i aksjon, mens mennene konkurrerer lørdag.

 • 22.30(!): Friidrett: 50 km kappgang, menn (Håvard Haukenes)
 • 00.30: Golf, kvinner: 3. runde (med Tonje Daffinrud 02.23)
 • 04.00: Fotball, kvinner: Finale (Sverige - Canada)
 • Håndball, kvinner, semifinaler (Sverige-Frankrike 10.00 og Norge-ROC 14.00)
 • 14.00: Friidrett, 5000 meter, finale menn

Lørdag 7. august: Den store finaledagen

Innendørs EM i friidrett

GULL: Jakob Ingebrigtsen feirer gullet under innendørs-EM i vinter. Han er det store høydepunktet på OLs nest siste dag.

Foto: Christine Olsson/tt / NTB

Nest siste dag skiller seg ut som en skikkelig godbit. Kvinnene går ut på siste golfrunde like over midnatt, og deretter følger finalene tett som hagl. Mol og Sørum skal spille sin siste kamp i Tokyo, men har nok ikke like mye press som «Dreamteam», USAs basketballag på herresiden.

Håndballherrene har bronsekamp og finale og 13.40 skal Jakob Ingebrigtsen forhåpentligvis løpe finale på 1500 meter. Kanskje får han følge av broder Filip.

På friidrettsbanen skal det også arrangeres stafetter; aller siste OL-øvelse er 4x400 meter for kvinner og menn. I tillegg er det 10.000 meter for kvinner, der Karoline Bjerkeli Grøvdal er Norges store håp.

 • 00.30: Golf: kvinner, 4. runde (Tonje Daffinrud)
 • 03.00: Sandvolleyball: bronsekamp, menn
 • 04.30: Basketball: finale, menn
 • 04.30: Sandvolleyball: finale, menn
 • 10.00: Håndball: bronsekamp, menn
 • 12.45: Friidrett, 10.000 meter, kvinner, finale (Karoline Bjerkeli Grøvdal)
 • 13.30: Fotball: finale, menn, Brasil - Spania
 • 13.40: Friidrett: 1500 meter, finale, menn (Jakob Ingebrigtsen?)
 • 14.00: Håndball: finale, menn

Søndag 8. august: Siste OL-dag – maraton og finaler

Sommer-OL i Rio Håndball Norge - Russland 37 - 38

JUBEL: Nora Mørk jubler for scoring under OL i 2016. Søndag er det OL-finale og bronsekamp i Tokyo.

Foto: Vidar Ruud / NTB

OLs siste dag starter på slaget midnatt (norsk tid), når maraton-gale Japan skal følge kampen om gullmedaljen. Norge stiller med Sondre Nordstad Moen.

På siste dag skal Norges eneste banesyklist kjempe om medaljer. Anita Yvonne Stenberg kjemper for norsk medalje i omnium.

Norge tok OL-bronse i håndball i Rio, men håper nok å ta to steg opp på pallen i Tokyo. Også vannpolo, volleyball og basket skal avgjøres like før OL-ilden slukkes på Olympiastadion i Tokyo.

 • 00.00: Maraton, menn (Sondre Nordstad Moen)
 • 03.00: Banesykling, omnium, kvinner (Anita Yvonne Stenberg)
 • 04.00: Håndball: Bronsekamp, kvinner
 • 08.00: Håndball: Finale, kvinner
 • 13.00: Avslutningsseremoni

Siste nytt

 • Tap etter tabbekveld

  Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

  Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i serieligaens tredje kvalifiseringsrunde.

  Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til serieligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen. (NTB)

  UEFA Conference League: FC Prishtina - Bodø/Glimt
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Molde slo tilbake tre ganger

  Molde ble kjørt kraftig, men viste stayerevne i 3-3-kampen borte tyrkiske Trabzonspor i kvalifiseringen til serieligaen. Etzaz Hussain berget uavgjort.

  Gjestene fra Romsdal kunne fort å ha gått på en stjernesmell i Tyrkia, men nektet å gi opp foran 17.000 tilskuere. To mål fra Ola Brynhildsen og en sen utligning fra Etzaz Hussain ordnet et sterkt utgangspunkt.

  Med den målrike uavgjortkampen lever Europa-håpet for MFK. Om en uke møtes lagene på nytt i Molde. (NTB)

  Turkey Soccer Europa Conference League
  Foto: AP
 • Tung Hovland-åpning

  Viktor Hovland klarte ikke å følge opp sin glitrende OL-avslutning da han var tilbake på PGA-touren i Tennessee. Han gikk åpningsrunden på tre slag over par.

  Nordmannen ligger i skrivende stund på 63.-plass av 66 spillere i turneringen. Hovland noterte ikke en eneste birdie på runden, og veien opp til teten er lang.

  Nylig ble Hovland nummer 14 i OL-turneringen i Tokyo etter å ha gått sisterunden på sju under par.

  Jim Herman (USA) og Carlos Ortiz (Mexico) er i delt ledelse i Memphis i skrivende stund. De gikk den første runden på seks slag under par. (NTB)

  Tokyo Olympics Golf
  Foto: Andy Wong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal