Hopp til innhold

Her skjønte Solskjær at det var over: – Fortalte det til spillerne i pausen

Ole Gunnar Solskjær (50) har takket nei til intervjuer etter exiten fra Manchester United. Nå åpner manageren endelig opp.

t1Qjr17lxrM

NEDERLAG: Solskjær etter det smertefulle tapet mot Watford – hans siste kamp som manager for Manchester United.

Foto: AFP

I november 2021 var det slutt for Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Da stormet det rundt nordmannen etter en rekke svake resultater, og kort tid etter et smertefullt 4-1-tap mot Watford forlot Solskjær klubben i hans hjerte.

Men allerede i pausen av kampen skjønte han det var over.

– Ingen hadde sagt det til meg, men jeg visste det i pausen. Vi så ikke ut som et Manchester United-lag, vi løp ikke for hverandre. I pausen fortalte jeg spillerne at det trolig var siste gang vi jobbet sammen og at de skulle spille med stolthet. Vi snudde nesten kampen, helt frem til Harry Maguire ble utvist, forteller Solskjær til The Athletic.

Dag Langerød, redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, forteller at noen av spillerne på dette tidspunktet hadde begynt å utfordre Solskjærs posisjon.

– Deler av spillergruppa var på et punkt hvor han per definisjon var ferdig. De hadde ikke noe tro på dette videre, på grunn av alt som hadde skjedd de siste månedene. Til slutt var det bare et spørsmål om tid og hvor lenge han skulle overleve, sier redaktøren.

8GPcIMCGbPs

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær fikk drømmejobben da han ble ansatt i Manchester United.

Foto: AP

Avslører tilbud fra Saudi-Arabia

50-åringen har knapt gjort et intervju siden han fikk sparken, men overfor nettstedet åpner han nå opp.

Nordmannen har gått arbeidsløs siden avskjeden med United, men i intervjuet avslører han at telefonen ikke har stått helt stille.

Solskjær savner trenerjobben, og forteller at blant annet klubber fra saudisk fotball forsøkt å lokke ham tilbake i managerstolen.

– Jeg har fått tilbud. Senest to fra Saudi-Arabia. Bestekameraten min, som også er agenten min, silte det ut. Hvis du har ledet Man United, setter du dine egne kriterier om hva du vil jobbe med, sier Solskjær.

Les også Solskjær bekrefter kontakt om landslagsjobben: – De har spurt

Ole Gunnar Solskjær

Mener Ronaldo-kjøpet var feil

Før 2021/22-sesongen hentet Solskjær tilbake superstjernen Cristiano Ronaldo til klubben. Den norske manageren sier at det signeringen føltes riktig på det tidspunktet, men:

– Det var svært vanskelig avgjørelse å takke nei til og jeg følte at vi måtte ta den, men det viste seg å være feil, sier Solskjær til The Athletic.

Champions League - Group F - Atalanta v Manchester United

STJERNESPILLER: Solskjær hentet Ronaldo tilbake til Manchester United.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Det startet bra med en Ronaldo-dobbel mot Newcastle, og Solskjær mener at portugiseren viste at han fremdeles var en av verdens beste målscorere. Ronaldo endte som klubbens toppscorer den sesongen, men for klubben ble det en tung periode.

– I en spillergruppe må alle dra i sammen retning. Når ting ikke gikk bra, kunne du se at egoene til enkelte spillere kom ut, forteller Solskjær uten å nevne navn.

Les også Haaland bommet og bommet – Guardiola ikke fornøyd

– Ronaldo ødela mye

Langerød forteller at han selv tok helt av da Ronaldo ble signert, og at han forstår godt hvor Solskjær valgte å bite på agnet.

Men så begynte ting å surne. Langerød forteller at Ronaldos personlighet og væremåte skapte splittelser i spillergruppa og sørget for at den til slutt gikk i oppløsning.

– Min mening er soleklart det, at Ronaldo ødela mye av den sesongen og mye av det videre. Selv om han selv scoret veldig mye mål den første sesongen, sier redaktøren.

Dag Langerød

REDAKTØR: Dag Langerød.

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Han tror Ronaldo-kjøpet hadde stor skyld i at det til slutt endte som det gjorde for Solskjær.

– Jeg tror det var veldig avgjørende. Jeg aner ikke hvordan sesongen ville gått uten Ronaldo, men man hadde fått på plass et par andre signeringer og man hadde forhåpninger om at ting skulle gå enda bedre. Når han kom inn og ting på en måte ble ødelagt, så kom det aldri til å lykkes, sier Langerød.

– Det er ikke sikkert han ville vært manager i Manchester United nå, men det vet vi aldri noe om. Den Ronaldo-signeringen ble veldig gæren. Ronaldo mener han kun har gjort det beste, men det ble gærent, rett og slett gærent, avslutter han.

Sportsvideoer
Spiller nå
Vålerenga-kapteinen nekter å kommentere nedrykket 00:46
Neste

Siste nytt

 • Emil Iversen går ikke prøve-VM i Trondheim

  Mandag offentliggjorde Norges Skiforbund hvilke løpere som får gå prøve-VM i Trondheim den kommende helgen. Emil Iversen er ikke med.

  Iversen er ikke blant de tolv løperne tatt ut til den distansen.

  – Vi ser frem til en spennende verdenscup og prøve-VM på hjemmebane i nye Granåsen Skianlegg i Trondheim med mange, gode norske løpere på start til helgen, sier landslagssjef Ulf Morten Aune i Skiforbundet.

  Han påpeker at det samtidig går Skandinavisk Cup i Finland, og at noen kvalifiserte løpere har valgt å reise dit.

  Totalt er 42 løpere, fordelt på 20 kvinner og 22 menn, tatt ut til den NRK-sendte helgen i Trondheim. Prøve-VM til det kommende verdensmesterskapet i Trondheim i 2025 starter med sprint fredag, etterfulgt av skiathlon og klassisk lørdag og søndag.

  Emil Iversen
  Foto: NTB
 • Fire forfall på ishockeylandslaget til kamper i Slovakia

  Landslagssjef i ishockey Tobias Johansson har fått fire forfall til landskampene mot Slovakia og Latvia i Bratislava denne uken.

  Johannes Johannesen, Daniel Bøen Rokseth, Markus Vikingstad og Eskil Wold har alle meldt forfall til samlingen og kampene onsdag mot Slovakia og torsdag mot Latvia.

  Emil Wasenden (Frisk Asker), Christian Kåsastul (Pustertal), Eskil Bakke Olsen (Karlskoga) og Vegard Faret (Lørenskog) er hentet inn som erstattere.

  Dette er den første A-landslagssamlingen etter at økonomiske problemer rammet Norges Ishockeyforbund. (NTB)

  Storhamars Eskild Bakke Olsen under den avgjørende NM-finalen i ishockey mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena
  Foto: NTB
 • Vålerenga signerte landslagsspiller fra rival

  Emma Godø kommer fra LSK Kvinner og har nå signert en kontrakt med rival Vålerenga. Kontrakten strekker seg i førsteomgang til sommeren 2025.

  23-åringen forteller at hun nå er glad for å bli en del av Vålerenga.

  – Det føles veldig bra å signere. Vålerenga er en toppklubb som har prestert bra de siste sesongene, og det skal bli kjekt å bli en del av denne gjengen, forteller 23-åringen og legger til:

  – Det er klubb med store ambisjoner som også har lagt en klar plan for min karriere og utvikling, denne kombinasjonen gjør at dette føles som det riktige stedet for meg.

  Godø har storspilt i Toppserien denne sesongen, og har vært fast i landslagstroppen de siste månedene.

  aeMUbgN_4mQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal