Hopp til innhold

Ole Gunnar Solskjær har fått sparken i Manchester United

Ole Gunnar Solskjær (48) ferdig som manager i Manchester United. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

Etter nesten tre år som manager for Manchester United er eventyret over for Ole Gunnar Solskjær.

– Ole vil alltid være en legende i Manchester United, og det er med stor skuffelse at vi har kommet frem til denne avgjørelsen, skriver klubben i en pressemelding, som i stor grad hyller Ole Gunnar Solskjær for jobben han har gjort for klubben.

– Hans plass i klubbens historie vil alltid stå, ikke bare for hans historie som spiller, men som en fantastisk mann og en trener som ga oss mange fantastiske øyeblikk, skriver klubben i pressemeldingen, som står i sterk kontrast til den foregående Manchester United-sjef José Mourinho fikk da han ble sparket.

Din dom over Solskjær-exiten?

Nordmannen får sparken etter en periode med svake kamper og resultater.

Sluttpakken skal være på rundt 7,75 millioner pund, som tilsvarer over 80 millioner kroner, skriver lokalavisa Manchester Evening News.

– Han har stått overraskende lenge i det, lenger enn de fleste hadde forventet. Han har gjort en bedre jobb enn mange hadde trodd, men så visste man at det ikke kom til å vare i evigheter, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Et ydmykende 0-5-tap mot Liverpool ble på mange måter starten på slutten for Solskjær. Det hele toppet seg lørdag da laget tapte 4–1 på ydmykende vis for Watford.

– Trist for norsk fotball

Tidligere landslagskamerat Kjetil Rekdal mener de resultatene ble skjebnesvangre, men påpeker at problemene i Manchester United strekker seg lengre enn kun til Solskjær.

– Resultatene har ikke vært noe særlig siste tiden. De siste ti kampene er ikke godt nok for en toppklubb. Avstanden opp til Manchester City og Liverpool er blitt enorm. Men han har stått imot og prøvd. Han er den fjerde treneren etter Ferguson som prøver seg, og det har endt likt for alle. Jeg tror det er mer trøbbel enn manageren i Manchester United – sett utenfra, slår Rekdal fast.

OBOS-ligaen fotball 2021, HamKam - Raufoss

TRIST: Kjetil Rekdal mener sparkingen er trist for norsk fotball.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Han mener norsk fotball taper på at Solskjær får sparken.

– Jeg synes det er veldig trist for norsk fotball at vi mister en manager i en så stor klubb. Jeg hadde håpet at han skulle fått tid og fått det til, og åpnet dører for norske trenere i fremtiden, sier Rekdal.

– Amatørmessig

Flere trenere nevnes blant de aktuelle erstatterne for Ole Gunnar Solskjær. Blant dem er Frankrike-legende Zinédine Zidane, som er arbeidsledig etter at han forlot Real Madrid. Også Leicester-trener Brandon Rodgers og PSG-trener Mauricio Pochettino blir foreslått.

NRK-ekspert Torp mener Manchester United burde vært mer proaktive i trenerjakten tidligere, da nevnte Pochettino var ledig.

Carl-Erik Torp

KRITISK: Carl-Erik Torp er kritisk til Manchester Uniteds trenerjakt.

– Det er helt amatørmessig drevet. Det er vanskelig å håndtere managerspørsmålet, men det her er en situasjon de var klar over at kunne komme. Når de har hastemøte i går kveld, uten en løsning klar virker det tilfeldig og lite planlagt. Det er sjokkerende, sier Torp

Tidligere Manchester United-spiller og Solskjær-assistent Michael Carrick tar over laget midlertidig. Klubben opplyser at de vil jobbe videre for å finne en midlertidig trener ut sesongen.

Skuffende sesong

Solskjær tok over klubben etter at José Mourinho fikk sparken i desember 2018.

Han skulle egentlig bare være en midlertidig løsning, men etter en rekke med sterke resultater og tilsynelatende bedre stemning i klubben, fikk han jobben permanent i mars 2019.

Siden den gang ledet han klubben til en 6.-plass, 3.-plass og 2.-plass i ligaen, og en sommer med stor pengebruk ga fansen tro på at klubben igjen skulle konkurrere om tittelen.

Så langt har sesongen vært en gedigen skuffelse, og United-laget har svingt enormt i prestasjonene. Mye av skylden er blitt lagt på Solskjærs taktiske evner og disposisjoner.

ZKV9nB3NcGk

HVA NÅ? Ole Gunnar Solskjærs periode som United-sjef er over.

Foto: Rui Vieira / AP

Vant ikke ett trofé

Manchester United har ikke vunnet den engelske ligaen siden 2013, og supporterne er sulteforet på suksess.

United vant ikke et eneste trofé under Solskjær og står med fire år på rad uten en tittel. Det er den lengste perioden i klubben siden 1989.

Nå er en æra over. Kanskje var dette siste gang en nordmann satt i sjefsstolen til en av de aller, aller største klubbene i verden.

Likevel tror Rekdal at Solskjær kommer til å takle tilbakeslaget godt.

– Sist jeg snakket med han, sa jeg at det er i den vanskeligste perioden man lærer mest. Han tar seg sikkert en pause, så han får han hvilt og reflektert litt. Han har vært i yrket i 30 år, så han vet hvordan det funker.

Siste nytt

 • Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Ligaleder Liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre Mohamed Salah og Darwin Núñez, i kampen mot Luton onsdag kveld.

  Da Luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for Liverpool. Hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede Luton stadig 1–0.

  I den andre omgangen slo Liverpool fryktelig tilbake.

  Etter et vedvarende press, headet kaptein Virgil van Dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. To minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra Cody Gakpo.

  Luton jaktet sin første seier borte mot Liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. Istedenfor scoret både Luis Díaz og Harvey Elliott mot slutten av omgangen. Dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for Liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til Manchester City og Arsenal med én kamp mer spilt.

  Luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn Everton på den sikre 17.-plassen.

  Liverpool
  Foto: Reuters
 • Guttormsen står over VM innendørs

  Sondre Guttormsen står over VM innendørs i Glasgow. Det opplyser han selv på sin Instagram-konto.

  24-åringen var tenkt å delta i stavsprang, i mesterskapet som foregår fra 1.- til 3. mars.

  Han har slitt med skader i vinter, og i frykt for å gjøre vondt til verre står han nå over mesterskapet.

  Guttormsen tok gull i stavsprang i innendørs-EM i fjor og er historisk som første nordmann over 6,00 meter i stavsprang.

  Friidretts-VM 2023: Dag 5, Sondre Guttormsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Shaw skadet - kan miste resten av United-sesongen

  Manchester Uniteds venstreback Luke Shaw er igjen rammet av skade. Lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder The Athletic.

  Sent onsdag kveld bekreftet klubben selv at Shaw er ute i en periode, men de oppga ikke hvor lenge.

  Han måtte der byttes ut like før pause i Uniteds 2-1-seier over Luton sist helg.

  Skaden kan fort bety at sesongen er over for Shaw. I tillegg kan det koste ham en plass i Englands tropp til sommerens fotball-EM.

  28-åringen var usikker før søndagens kamp, men Manchester United-manager Erik ten Hag valgte likevel å bruke ham fra start. Nå mangler han en rendyrket venstreback i stallen.

  Tyrell Malacia har fortsatt til gode å spille denne sesongen. Nederlenderen har vært gjennom to kneoperasjoner, mens lånet av Sergio Reguilón ble avsluttet i januarvinduet.

  Uniteds neste kamp er hjemme mot Fulham lørdag. (NTB)

  Shaw
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal