Nå vil Klaveness bryte ned isfronten mellom NFF og Hegerberg

Lise Klaveness er opptatt av å opprette dialog med Ada Hegerberg i sin nye stilling som elitedirektør i NFF. Men først må hun sette seg inn i den betente konflikten.

Lise Klaveness i NFF

NY JOBB: Lise Klavness er ny elitedirektør i Norges Fotballforbund.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg skal lede en eliteavdeling, og hun er en av de fremste elitespillerne vi har i Norge. Så det er selvfølgelig et mål å ha en god dialog med Ada Hegerberg, helt uavhengig av VM neste år, sier Lise Klaveness til NRK.

Mandag var 37-åringen på plass på sitt nye kontor på Ullevaal stadion og hilste for første gang på sine nye kolleger.

Juristen og den tidligere NRK-eksperten blir leder av NFFs eliteavdeling, mens tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i en ny stilling som sportssjef for A-landslaget herrer.

Semb

NY ROLLE: Tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i stillingen som sportssjef for A-landslaget herrer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fryktet konflikten ble langvarig

Klaveness har mye spennende å ta fatt på.

Én av oppgavene blir trolig å overbevise Lyon-stjernen Ada Hegerberg om at hun skal vende tilbake til det norske landslaget.

Samtidig som Klaveness er opptatt av å opprette en dialog med Hegerberg, understreker hun at hun ikke kjenner detaljene i konflikten.

– Det viktigste for meg er å snakke med Sjögren og de som har vært involvert i saken. Jeg kjenner ikke realitetene i den i det hele tatt. Jeg observerte den utenifra, sier Klaveness.

– Sjögren har all rett til å ta ut sitt lag, men jeg må forstå konflikten, og gjøre mine og våre vurderinger i etterkant av det, sier Klaveness.

Som NRK-ekspert uttalte Klaveness at konflikten kunne bli vanskelig å løse, og at hun fryktet en langvarig pause.

Nå kan hun selv bli sentral i den eventuelle dialogen videre.

16-delsfinalen i Champions League fotball kvinner: Avaldsnes - Lyon

LYON-STJERNE: Ada Hegerberg sier foreløpig nei til norsk landslagsspill.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Stolte og glade

Etter at Norge kvalifiserte seg for sommerens VM-sluttspill, har Hegerberg-debatten blusset opp igjen.

I et fersk intervju med SVT sier Hegerberg at ingenting har forandret seg etter at hun sa nei til landslaget etter et skuffende EM-sluttspill i fjor sommer.

Men nå er Lise Klavness opptatt av å ikke brenne alle broer til Hegerberg, og i tillegg få ned konfliktnivået.

– Samtidig så synes jeg det er viktig å formidle at vi er glade og stolte over de prestasjonene hun gjør ute i Europa. Når det blir en sånn konfliktsak så synes jeg det aspektet forsvinner litt.

– Men jeg ønsker å formidle at det er en spiller som er veldig viktig for våre fotballtalenter, og har en unik standing i Norge. Det så vi da hun spilte mot Avaldnes. Og det står på helt egne bein, sier Klaveness videre.

Siste nytt

 • Hovland skrev norsk golfhistorie

  Viktor Hovland er som første norske herrespiller i historien inne blant de 100 beste på verdensrankingen i golf. Det ble klart da den oppdaterte listen ble publisert mandag. Der er 22-åringen på 89.-plass. Dermed klatrer han 12 plasser fra forrige ukes 101.-plass. Til sammenligning var han nummer 1157 ved utgangen av 2018. Neste milpæl for Hovland blir å spille seg inn blant de 50 beste. Klarer han det, er han sikret plass til noe nær alle de store turneringene i golfsirkuset. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal