Hopp til innhold

Nå vil Klaveness bryte ned isfronten mellom NFF og Hegerberg

Lise Klaveness er opptatt av å opprette dialog med Ada Hegerberg i sin nye stilling som elitedirektør i NFF. Men først må hun sette seg inn i den betente konflikten.

Lise Klaveness i NFF

NY JOBB: Lise Klavness er ny elitedirektør i Norges Fotballforbund.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg skal lede en eliteavdeling, og hun er en av de fremste elitespillerne vi har i Norge. Så det er selvfølgelig et mål å ha en god dialog med Ada Hegerberg, helt uavhengig av VM neste år, sier Lise Klaveness til NRK.

Mandag var 37-åringen på plass på sitt nye kontor på Ullevaal stadion og hilste for første gang på sine nye kolleger.

Juristen og den tidligere NRK-eksperten blir leder av NFFs eliteavdeling, mens tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i en ny stilling som sportssjef for A-landslaget herrer.

Semb

NY ROLLE: Tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i stillingen som sportssjef for A-landslaget herrer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fryktet konflikten ble langvarig

Klaveness har mye spennende å ta fatt på.

Én av oppgavene blir trolig å overbevise Lyon-stjernen Ada Hegerberg om at hun skal vende tilbake til det norske landslaget.

Samtidig som Klaveness er opptatt av å opprette en dialog med Hegerberg, understreker hun at hun ikke kjenner detaljene i konflikten.

– Det viktigste for meg er å snakke med Sjögren og de som har vært involvert i saken. Jeg kjenner ikke realitetene i den i det hele tatt. Jeg observerte den utenifra, sier Klaveness.

– Sjögren har all rett til å ta ut sitt lag, men jeg må forstå konflikten, og gjøre mine og våre vurderinger i etterkant av det, sier Klaveness.

Som NRK-ekspert uttalte Klaveness at konflikten kunne bli vanskelig å løse, og at hun fryktet en langvarig pause.

Nå kan hun selv bli sentral i den eventuelle dialogen videre.

16-delsfinalen i Champions League fotball kvinner: Avaldsnes - Lyon

LYON-STJERNE: Ada Hegerberg sier foreløpig nei til norsk landslagsspill.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Stolte og glade

Etter at Norge kvalifiserte seg for sommerens VM-sluttspill, har Hegerberg-debatten blusset opp igjen.

I et fersk intervju med SVT sier Hegerberg at ingenting har forandret seg etter at hun sa nei til landslaget etter et skuffende EM-sluttspill i fjor sommer.

Men nå er Lise Klavness opptatt av å ikke brenne alle broer til Hegerberg, og i tillegg få ned konfliktnivået.

– Samtidig så synes jeg det er viktig å formidle at vi er glade og stolte over de prestasjonene hun gjør ute i Europa. Når det blir en sånn konfliktsak så synes jeg det aspektet forsvinner litt.

– Men jeg ønsker å formidle at det er en spiller som er veldig viktig for våre fotballtalenter, og har en unik standing i Norge. Det så vi da hun spilte mot Avaldnes. Og det står på helt egne bein, sier Klaveness videre.

Sportsnyheter

Her koker det over for Lukaku - Martinez trekker seg etter belgisk sjokkexit

De er rangert som nummer to på Fifa-rankingen, men Belgia røk på hodet ut av gruppe F etter Marokkos bragd. Da sjokkexiten var et faktum, rant det over for stjernespissen Romelu Lukaku.

Siste nytt

 • Myhrvold og Harsem står over helgens verdenscup

  Mathilde Myhrvold og Kathrine Harsem mister helgens verdenscuprenn i Lillehammer. Myhrvold er forkjølet, mens Harsem har ryggpobblemer.

  Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag.

  Maren Wangsteen, Julie Bjervig og Johanne Hauge Harviken er erstattere i konkurransene på hjemmebane.

  Wangsteen skal i stedet for Harsem gå fredagens 10 kilometer i fri teknikk, mens Bjervig skal gå distanserennet på søndag. Harviken erstatter Myhrvold på lørdagens konkurranse.

  Mathilde Myhrvold
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tour de France dropper Champs-Elysees

  Tour de France skal ikke avsluttes i Paris for første gang på 119 år når rittet avsluttes i Nice i 2024-utgaven.

  Avgjørelsen ble presentert av arrangør ASO på en pressekonferanse torsdag.

  Rittet har blitt avsluttet i Paris siden 1905, men i 2024 må det gjøres endringer. Grunnen er at OLs åpningsseremoni skal avholdes på Champs-Élysées fem dager etter rittets slutt.

  Siste etappe av Tour de France har lenge blitt avsluttet nettopp på Champs-Élysées, men i 2024 skal sykkeleliten spurte om seieren i Nice.

  – Nice er en by som skinner og som er kjent over hele verden, sier rittsjef Christian Prudhomme.

  Rittet er tilbake i Paris i 2025. (NTB)

  Tour de France
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tredjeplass for de norske skiskytterkvinnene

  Norge var langt ifra noen favoritt på dagens stafett, men de norske kvinnene leverte meget sterkt i de finske skoger.

  Ingrid Landmark Tandrevold og tyske Denise Herrmann-Wick var utrolig jevne på den siste etappen. Så jevne at de faktisk skjøt synkront på den liggende skytinga.

  – Det er synkronskyting her nå, sa Ingrid Glomnes på NRKs radiosending.

  Også på den siste skytinga var det jevnt, men Tandrevold trengte kun ett ekstraskudd kontra Herrmann-Wick sine to.

  Tandrevold vant duellen på standplass, men fikk ikke en stor nok luke til Herrmann-Wick, som tok hun igjen. Dermed ble Norge nummer tre.

  – Jeg er veldig stolt. Veldig fornøyd med den jobben og den lagbyggingen vi har gjort, som gjør at vi kun skyter tre ekstraskudd og går oss opp på pallen. Det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Tandrevold til NRK.

  Ragnhild Femsteinevik var det mest usikre kortet på det norske laget. Men på sin tredjeetappe leverte hun varene. Ti treff og null bom var stor forbedring fra gårsdagens 68. plass på normaldistansen.

  – Det var veldig deilig i dag. Alle blinkene bare datt ned, så det var veldig bra. Disse jentene her er så gode. Vi har det skikkelig bra sammen, og vi presterer veldig bra. Det er deilig, sier Femsteinevik.

  Karoline Knotten gikk førsteetappen, og med unntak av to ekstraskudd gikk Knotten en meget god etappe og sendte Ida Lien ut i tet på den andre etappen.

  Også Lien leverte varene. Hun skjøt fullt hus på den første skytinga, men det store spørsmålstegnet var ståendeskytinga. Den fikset Lien med to ekstraskudd, og dermed kunne hun sende Femsteinevik ut i pallkamp på den tredje etappen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste