Nå vil Klaveness bryte ned isfronten mellom NFF og Hegerberg

Lise Klaveness er opptatt av å opprette dialog med Ada Hegerberg i sin nye stilling som elitedirektør i NFF. Men først må hun sette seg inn i den betente konflikten.

Lise Klaveness i NFF

NY JOBB: Lise Klavness er ny elitedirektør i Norges Fotballforbund.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg skal lede en eliteavdeling, og hun er en av de fremste elitespillerne vi har i Norge. Så det er selvfølgelig et mål å ha en god dialog med Ada Hegerberg, helt uavhengig av VM neste år, sier Lise Klaveness til NRK.

Mandag var 37-åringen på plass på sitt nye kontor på Ullevaal stadion og hilste for første gang på sine nye kolleger.

Juristen og den tidligere NRK-eksperten blir leder av NFFs eliteavdeling, mens tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i en ny stilling som sportssjef for A-landslaget herrer.

Semb

NY ROLLE: Tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i stillingen som sportssjef for A-landslaget herrer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fryktet konflikten ble langvarig

Klaveness har mye spennende å ta fatt på.

Én av oppgavene blir trolig å overbevise Lyon-stjernen Ada Hegerberg om at hun skal vende tilbake til det norske landslaget.

Samtidig som Klaveness er opptatt av å opprette en dialog med Hegerberg, understreker hun at hun ikke kjenner detaljene i konflikten.

– Det viktigste for meg er å snakke med Sjögren og de som har vært involvert i saken. Jeg kjenner ikke realitetene i den i det hele tatt. Jeg observerte den utenifra, sier Klaveness.

– Sjögren har all rett til å ta ut sitt lag, men jeg må forstå konflikten, og gjøre mine og våre vurderinger i etterkant av det, sier Klaveness.

Som NRK-ekspert uttalte Klaveness at konflikten kunne bli vanskelig å løse, og at hun fryktet en langvarig pause.

Nå kan hun selv bli sentral i den eventuelle dialogen videre.

16-delsfinalen i Champions League fotball kvinner: Avaldsnes - Lyon

LYON-STJERNE: Ada Hegerberg sier foreløpig nei til norsk landslagsspill.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Stolte og glade

Etter at Norge kvalifiserte seg for sommerens VM-sluttspill, har Hegerberg-debatten blusset opp igjen.

I et fersk intervju med SVT sier Hegerberg at ingenting har forandret seg etter at hun sa nei til landslaget etter et skuffende EM-sluttspill i fjor sommer.

Men nå er Lise Klavness opptatt av å ikke brenne alle broer til Hegerberg, og i tillegg få ned konfliktnivået.

– Samtidig så synes jeg det er viktig å formidle at vi er glade og stolte over de prestasjonene hun gjør ute i Europa. Når det blir en sånn konfliktsak så synes jeg det aspektet forsvinner litt.

– Men jeg ønsker å formidle at det er en spiller som er veldig viktig for våre fotballtalenter, og har en unik standing i Norge. Det så vi da hun spilte mot Avaldnes. Og det står på helt egne bein, sier Klaveness videre.

Siste nytt

 • Zucca: – VIF eller Frisk Asker

  Mats Zuccarello (31) røper overfor NTB at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

  – Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige.

  Mats Zuccarello
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal