Hopp til innhold

Nå vil Klaveness bryte ned isfronten mellom NFF og Hegerberg

Lise Klaveness er opptatt av å opprette dialog med Ada Hegerberg i sin nye stilling som elitedirektør i NFF. Men først må hun sette seg inn i den betente konflikten.

Lise Klaveness i NFF

NY JOBB: Lise Klavness er ny elitedirektør i Norges Fotballforbund.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg skal lede en eliteavdeling, og hun er en av de fremste elitespillerne vi har i Norge. Så det er selvfølgelig et mål å ha en god dialog med Ada Hegerberg, helt uavhengig av VM neste år, sier Lise Klaveness til NRK.

Mandag var 37-åringen på plass på sitt nye kontor på Ullevaal stadion og hilste for første gang på sine nye kolleger.

Juristen og den tidligere NRK-eksperten blir leder av NFFs eliteavdeling, mens tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i en ny stilling som sportssjef for A-landslaget herrer.

Semb

NY ROLLE: Tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb går over i stillingen som sportssjef for A-landslaget herrer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fryktet konflikten ble langvarig

Klaveness har mye spennende å ta fatt på.

Én av oppgavene blir trolig å overbevise Lyon-stjernen Ada Hegerberg om at hun skal vende tilbake til det norske landslaget.

Samtidig som Klaveness er opptatt av å opprette en dialog med Hegerberg, understreker hun at hun ikke kjenner detaljene i konflikten.

– Det viktigste for meg er å snakke med Sjögren og de som har vært involvert i saken. Jeg kjenner ikke realitetene i den i det hele tatt. Jeg observerte den utenifra, sier Klaveness.

– Sjögren har all rett til å ta ut sitt lag, men jeg må forstå konflikten, og gjøre mine og våre vurderinger i etterkant av det, sier Klaveness.

Som NRK-ekspert uttalte Klaveness at konflikten kunne bli vanskelig å løse, og at hun fryktet en langvarig pause.

Nå kan hun selv bli sentral i den eventuelle dialogen videre.

16-delsfinalen i Champions League fotball kvinner: Avaldsnes - Lyon

LYON-STJERNE: Ada Hegerberg sier foreløpig nei til norsk landslagsspill.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Stolte og glade

Etter at Norge kvalifiserte seg for sommerens VM-sluttspill, har Hegerberg-debatten blusset opp igjen.

I et fersk intervju med SVT sier Hegerberg at ingenting har forandret seg etter at hun sa nei til landslaget etter et skuffende EM-sluttspill i fjor sommer.

Men nå er Lise Klavness opptatt av å ikke brenne alle broer til Hegerberg, og i tillegg få ned konfliktnivået.

– Samtidig så synes jeg det er viktig å formidle at vi er glade og stolte over de prestasjonene hun gjør ute i Europa. Når det blir en sånn konfliktsak så synes jeg det aspektet forsvinner litt.

– Men jeg ønsker å formidle at det er en spiller som er veldig viktig for våre fotballtalenter, og har en unik standing i Norge. Det så vi da hun spilte mot Avaldnes. Og det står på helt egne bein, sier Klaveness videre.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Zuccarello rundet ny NHL-milepæl: 600 målpoeng

  Mats Zuccarello noterte sitt 600. målpoeng i NHLs grunnspill da han slo en assist i Minnesota Wilds bortekamp mot Calgary Flames.

  Nordmannen som nylig rundet 400 målgivende pasninger i verdens beste ishockeyliga, har gått inn i sesongen med en rekke milepæler i sikte. De 600 målpoengene fordeler seg på 192 mål og 408 assists.

  I løpet av en måneds tid kommer 36-åringen til å nå 800 grunnseriekamper i NHL, fordelt på lagene New York Rangers, Dallas Stars og Minnesota Wild.

  Han er dessuten nær å runde 200 scoringer i NHL-karrieren. Tall fra sluttspillet er da utelatt.

  Zuccarello har produsert mye offensivt for Wild i en sesonginnledning som har vært høyst variabel for laget. På de første 22 kampene sto nordmannen med seks mål og 20 assists, og han har nå notert målpoeng i ti kamper på rad.

  Wild vant kampen 5-2.

  (NTB)

  VEkgPVGB5-0
  Foto: NTB
 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal