Hegerberg: – Jeg blir stemplet som en primadonna

Ada Hegerberg (23) forteller hvordan hun selv har opplevd reaksjonene etter landslagsnekten.

Hegerberg

HERJER FOR LYON: Ada Hegerberg jakter på nok en mesterligatittel for Lyon denne sesongen. Her i aksjon mot Andreia Rosa de Andrade og Avaldsnes 12. september.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Det var veldig interessant da temaet kom opp, fordi jeg ble stemplet som en primadonna, at jeg setter meg selv foran laget. Det ble mye snakk om ego, og det er egentlig tatt helt ut av sammenheng og er helt feil, sier Hegerberg til SVT.

Lyon-spissen sa nei til landslaget i kjølvannet av EM-fiaskoen i fjor sommer. I begrunnelsen listet hun opp en rekke kritiske punkter mot NFF.

Samtidig forklarte Hegerberg landslagsnekten i en rekke intervjuer, og andre landslagsspillere skal ha reagert kraftig på flere uttalelser.

Ny diskusjon

NRK har tidligere skrevet at spesielt én uttalelse, til Aftenposten, fikk spillergruppen til å reagere:

– Jeg føler alltid at jeg har vært en dårligere spiller når jeg har dratt hjem fra samling, og slik skal det ikke være, sa Hegerberg.

Spillergruppen skal ha følt at dette beviser at 23-åringen også gir dem skylden for at hun droppet landslagsspill, og spillerne forventer en beklagelse før en eventuell Norge-retur.

Landslagsnekten ble igjen et aktuelt tema da Norge kvalifiserte seg for VM i Frankrike.

Saken fortsetter.

Norge - Nederland

VM-KLARE: De norske spillerne feiret kvalifiseringen til neste års VM etter 2-1-seieren over Nederland i gruppefinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da NRK møtte Hegerberg i forbindelse med mesterligakampen mot Avaldsnes i forrige uke, innrømmet 23-åringen at landslagsdiskusjonen er slitsom.

Hun ønsket imidlertid ikke å kommentere saken nærmere. Det har heller ikke lyktes NRK å få kontakt med Hegerberg søndag.

– Hva kreves for at du skal spille landslagsfotball igjen? spør SVT.

– Det har jeg allerede informert landslagsledelsen om, så det blir å dra opp detaljer på nytt, svarer Hegerberg.

– Ikke mer å si

Det har ikke vært noen fremskritt siden Hegerberg tok valget, ifølge daværende toppfotballsjef og nåværende sportssjef for herrelandslaget, Nils Johan Semb.

– Jeg kjenner kun til pressemeldingen der hun begrunner hvorfor hun ikke ønsker å spille for landslaget. Etter det har hun stått fast på at landslagsspill er uaktuelt, opplyser Semb til NRK.

Hegerberg har allerede uttalt at Norges VM-billett ikke forandrer situasjonen. Valget står hun fortsatt ved.

– Situasjonen er den samme. Det er ikke mer å si. Det er noe jeg har tenkt lenge på. For å komme videre, var den (avgjørelsen) viktig å ta. Når det nå dras opp, blir det aldri satt et punktum, sier Hegerberg til SVT.

Siste nytt

 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal