Hopp til innhold

Hegerberg: – Jeg blir stemplet som en primadonna

Ada Hegerberg (23) forteller hvordan hun selv har opplevd reaksjonene etter landslagsnekten.

Hegerberg

HERJER FOR LYON: Ada Hegerberg jakter på nok en mesterligatittel for Lyon denne sesongen. Her i aksjon mot Andreia Rosa de Andrade og Avaldsnes 12. september.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Det var veldig interessant da temaet kom opp, fordi jeg ble stemplet som en primadonna, at jeg setter meg selv foran laget. Det ble mye snakk om ego, og det er egentlig tatt helt ut av sammenheng og er helt feil, sier Hegerberg til SVT.

Lyon-spissen sa nei til landslaget i kjølvannet av EM-fiaskoen i fjor sommer. I begrunnelsen listet hun opp en rekke kritiske punkter mot NFF.

Samtidig forklarte Hegerberg landslagsnekten i en rekke intervjuer, og andre landslagsspillere skal ha reagert kraftig på flere uttalelser.

Ny diskusjon

NRK har tidligere skrevet at spesielt én uttalelse, til Aftenposten, fikk spillergruppen til å reagere:

– Jeg føler alltid at jeg har vært en dårligere spiller når jeg har dratt hjem fra samling, og slik skal det ikke være, sa Hegerberg.

Spillergruppen skal ha følt at dette beviser at 23-åringen også gir dem skylden for at hun droppet landslagsspill, og spillerne forventer en beklagelse før en eventuell Norge-retur.

Landslagsnekten ble igjen et aktuelt tema da Norge kvalifiserte seg for VM i Frankrike.

Saken fortsetter.

Norge - Nederland

VM-KLARE: De norske spillerne feiret kvalifiseringen til neste års VM etter 2-1-seieren over Nederland i gruppefinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da NRK møtte Hegerberg i forbindelse med mesterligakampen mot Avaldsnes i forrige uke, innrømmet 23-åringen at landslagsdiskusjonen er slitsom.

Hun ønsket imidlertid ikke å kommentere saken nærmere. Det har heller ikke lyktes NRK å få kontakt med Hegerberg søndag.

– Hva kreves for at du skal spille landslagsfotball igjen? spør SVT.

– Det har jeg allerede informert landslagsledelsen om, så det blir å dra opp detaljer på nytt, svarer Hegerberg.

– Ikke mer å si

Det har ikke vært noen fremskritt siden Hegerberg tok valget, ifølge daværende toppfotballsjef og nåværende sportssjef for herrelandslaget, Nils Johan Semb.

– Jeg kjenner kun til pressemeldingen der hun begrunner hvorfor hun ikke ønsker å spille for landslaget. Etter det har hun stått fast på at landslagsspill er uaktuelt, opplyser Semb til NRK.

Hegerberg har allerede uttalt at Norges VM-billett ikke forandrer situasjonen. Valget står hun fortsatt ved.

– Situasjonen er den samme. Det er ikke mer å si. Det er noe jeg har tenkt lenge på. For å komme videre, var den (avgjørelsen) viktig å ta. Når det nå dras opp, blir det aldri satt et punktum, sier Hegerberg til SVT.

Siste nytt

 • Juniorjentene til VM-finale

  Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag.

  Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene.

  Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent.

  – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

 • Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023.

  Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng.

  Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport.

  Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter. Da møter han Jan-Krzysztof Duda fra Polen.

  31-åringen vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

  Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. (NTB)

  Jan Nepomnjasjtsjij
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

  Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken.

  Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund.

  – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA.

  Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

  BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM.

  – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

  – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

  Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

  – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde.

  Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste