NRK erfarer: Spillergruppen forventer Hegerberg-beklagelse før retur 

De VM-klare landslagsspillerne skal ha reagert så kraftig på Ada Hegerbergs uttalelser i fjor høst at de forlanger en unnskyldning hvis en eventuell Norge-retur skal bli aktuell, ifølge NRKs opplysninger.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland/Mesterligafinale i Kiev

ULIK TRIUMF: Norges landslagskvinner jubler for å ha sikret VM-plass neste sommer. Ada Hegerberg (t.v.) nyter på sin side stor suksess i Lyon.

Foto: Terje Pedersen/Efrem Lukatsky / NTB scanpix/Ap

Etter en dag hvor kvinnelandslaget kvalifiserte seg for VM i Frankrike med 2-1-seier over Nederland, har det etter jubelen nok en gang blitt et tema hvorvidt Norges Fotballforbund (NFF) bør gå i dialog med Ada Hegerberg om hun skal returnere til landslaget.

Men situasjonen virker helt fastlåst og frontene steilere enn noen gang før. For etter det NRK erfarer sitter en slik Hegerberg-retur svært langt inne hos spillergruppen. NRK får opplyst fra en rekke kilder i og rundt landslaget at kun en god og oppriktig unnskyldning foran dem er godt nok.

Uttalelse gjorde inntrykk

Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.

GA SEG PÅ LANDSLAGET: Ada Hegerberg, her fra en trening under fotball-EM i fjor sommer.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det skal være spesielt én uttalelse Ada Hegerberg kom med til Aftenposten de reagerte sterkest på.

– Jeg føler alltid at jeg har vært en dårligere spiller når jeg har dratt hjem fra samling, og slik skal det ikke være, uttalte Hegerberg til avisen.

Spillergruppen skal ha følt at dette beviser at 23-åringen også gir dem skylden for at hun droppet landslagsspill.

De er, ifølge NRKs opplysninger, av den oppfatning at omverdenen stort sett tror konflikten omhandler Ada Hegerberg og NFF-ledelsen, mens spillergruppen selv føler de er en viktig part i at Lyon-stjernen brøt med landslaget.

Hegerberg bekrefter onsdag at hun ikke er interessert i å returnere til landslaget. I et intervju med Aftenposten gjør hun det klart at ingenting er forandret for hennes del og at avgjørelsen ikke var basert på om landslaget kom til å vinne kamper eller ikke i fremtiden.

Semb: – Vil ikke spekulere

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

JUBEL: De norske fotballjentene feirer etter å ha slått Nederland i kampen om direkte plass til neste års VM-sluttspill.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagssjef Martin Sjögren sier til NRK at «det ikke er noe han tenker på akkurat nå», på spørsmål om han vil ta kontakt med Hegerberg.

– Ingen skal vært nødt til å bli overtalt for å være med i et landslag, sier Sjögren.

– Dette er en sak som per nå er avklart, for Ada har sagt at hun ikke har lyst til å spille på landslaget og ikke har den motivasjonen som skal til. Martin (Sjögren) har uttalt at han forholder seg til det, og jobber med den gruppa han har, sier avtroppende toppfotballsjef Nils Johan Semb.

– Er det uproblematisk om hun vil komme tilbake? Må noe til, eller blir det eventuelt med åpne armer?

– Jeg vil ikke spekulere i det i dag. I dag har vi et lag som kvalifiserte seg til VM, også kommer de spørsmålene eventuelt senere.

– Kommer NFF til å gjøre noe, hun er jo en av verdens beste fotballspillere?

– Ja, hun er en meget god fotballspiller, det er alle enige om. Også er det landslagssjefen som bestemmer hvilke spillere han tar ut, svarer Semb.

– Vi har mange lag med lignende situasjoner, men vi får forholde oss til situasjonen slik den er, så får vi se hva fremtiden bringer, legger han til.

 • Landslagskaptein Maren Mjelde har ikke vært tilgjengelig for å kommentere NRKs opplysninger.
 • Ada Hegerberg har ikke besvart NRKs henvendelser.

Sportsnyheter

Klæbos gullstikk til Bolsjunov: – Han må gå hardere hvis jeg skal slippe

OBERSTDORF (NRK): Aleksandr Bolsjunov prøvde febrilsk å kvitte seg med Johannes Høsflot Klæbo, men trønderen bet seg fast – og sikret stafettgullet med et superrykk.

FIS Nordic World Ski Championships

Golberg om stafettmarerittet: – Angret etter halvannet sekund

OBERSTDORF (NRK): På ski uten glid ble Pål Golberg utklasset på første etappe i VM-stafetten og tapte nesten et minutt til russerne. Til slutt kunne han likevel juble for norsk VM-gull i stafett etter et nervedrama.

Siste nytt

 • Shala fra Vålerenga til Stabæk

  Midtbanemannen Herolind Shala (29) har skrevet ettårskontrakt med Stabæk og fortsetter karrieren i Eliteserien.

  Shala har spilt for Vålerenga de to siste sesongene, og kontrakten hans med Oslo-klubben gikk ut på tampen av fjoråret.

  Ifølge Stabæk var Shala en ettertraktet mann. Han har i første omgang skrevet under for én sesong med bærumsklubben.

  – Jeg prøvde å komme meg ut, men det var et litt lukket marked på grunn av korona. Og så følte jeg at Stabæk kunne være et godt alternativ for meg i denne perioden, sier han til Stabæks nettsted.

  Herolind Shala
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Har spikret Montenegro-planen

  De norske håndballgutta lader opp i smitteherjede Montenegro flere dager før OL-kvalifiseringen neste helg.

  Der venter kamper mot Sør-Korea, Brasil og Chile. De to beste får OL-billett. Norge har ikke spilt olympisk herrehåndball siden 1972.

  Troppen reiser med et chartret fly som tar av fra Gardermoen mandag, henter spillere med base i Danmark og Tyskland i Hamburg og lander i Montenegro samme dag.

  – Vi gikk på en nedtur i VM, og det er ingen tvil om at vi er sultne på revansje og vise hva som virkelig bor i dette laget, sier Sagosen til NTB.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Pallen glapp for Kindem i junior-VM

  Kaspar Kindem tok fjerdeplassen i slalåm under junior-VM i alpint i Bulgaria fredag. Amerikanske Benjamin Ritchie tok gullet.

  Kindem tok bronse i storslalåm og fjerdeplass i super-G tidligere i mesterskapet. Han var denne gangen bare 0,46 sekunder unna en ny bronse.

  Nordmannen kjørte seg opp fra sin åttendeplass etter første omgang.

  Ritchie ledet etter første omgang. Han var 0,48 sekunder foran sveitseren Fadri Janutin. Joshua Sturm hadde beste omgangstid i finalen og tok bronsen.

  Halvor Hilde Gunleiksrud var best av de norske på sjetteplass etter første omgang, men etter en stor feil falt han ned til 21.-plassen i finalen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal