Hopp til innhold

NRK erfarer: Spillergruppen forventer Hegerberg-beklagelse før retur 

De VM-klare landslagsspillerne skal ha reagert så kraftig på Ada Hegerbergs uttalelser i fjor høst at de forlanger en unnskyldning hvis en eventuell Norge-retur skal bli aktuell, ifølge NRKs opplysninger.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland/Mesterligafinale i Kiev

ULIK TRIUMF: Norges landslagskvinner jubler for å ha sikret VM-plass neste sommer. Ada Hegerberg (t.v.) nyter på sin side stor suksess i Lyon.

Foto: Terje Pedersen/Efrem Lukatsky / NTB scanpix/Ap

Etter en dag hvor kvinnelandslaget kvalifiserte seg for VM i Frankrike med 2-1-seier over Nederland, har det etter jubelen nok en gang blitt et tema hvorvidt Norges Fotballforbund (NFF) bør gå i dialog med Ada Hegerberg om hun skal returnere til landslaget.

Men situasjonen virker helt fastlåst og frontene steilere enn noen gang før. For etter det NRK erfarer sitter en slik Hegerberg-retur svært langt inne hos spillergruppen. NRK får opplyst fra en rekke kilder i og rundt landslaget at kun en god og oppriktig unnskyldning foran dem er godt nok.

Uttalelse gjorde inntrykk

Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.

GA SEG PÅ LANDSLAGET: Ada Hegerberg, her fra en trening under fotball-EM i fjor sommer.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det skal være spesielt én uttalelse Ada Hegerberg kom med til Aftenposten de reagerte sterkest på.

– Jeg føler alltid at jeg har vært en dårligere spiller når jeg har dratt hjem fra samling, og slik skal det ikke være, uttalte Hegerberg til avisen.

Spillergruppen skal ha følt at dette beviser at 23-åringen også gir dem skylden for at hun droppet landslagsspill.

De er, ifølge NRKs opplysninger, av den oppfatning at omverdenen stort sett tror konflikten omhandler Ada Hegerberg og NFF-ledelsen, mens spillergruppen selv føler de er en viktig part i at Lyon-stjernen brøt med landslaget.

Hegerberg bekrefter onsdag at hun ikke er interessert i å returnere til landslaget. I et intervju med Aftenposten gjør hun det klart at ingenting er forandret for hennes del og at avgjørelsen ikke var basert på om landslaget kom til å vinne kamper eller ikke i fremtiden.

Semb: – Vil ikke spekulere

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

JUBEL: De norske fotballjentene feirer etter å ha slått Nederland i kampen om direkte plass til neste års VM-sluttspill.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagssjef Martin Sjögren sier til NRK at «det ikke er noe han tenker på akkurat nå», på spørsmål om han vil ta kontakt med Hegerberg.

– Ingen skal vært nødt til å bli overtalt for å være med i et landslag, sier Sjögren.

– Dette er en sak som per nå er avklart, for Ada har sagt at hun ikke har lyst til å spille på landslaget og ikke har den motivasjonen som skal til. Martin (Sjögren) har uttalt at han forholder seg til det, og jobber med den gruppa han har, sier avtroppende toppfotballsjef Nils Johan Semb.

– Er det uproblematisk om hun vil komme tilbake? Må noe til, eller blir det eventuelt med åpne armer?

– Jeg vil ikke spekulere i det i dag. I dag har vi et lag som kvalifiserte seg til VM, også kommer de spørsmålene eventuelt senere.

– Kommer NFF til å gjøre noe, hun er jo en av verdens beste fotballspillere?

– Ja, hun er en meget god fotballspiller, det er alle enige om. Også er det landslagssjefen som bestemmer hvilke spillere han tar ut, svarer Semb.

– Vi har mange lag med lignende situasjoner, men vi får forholde oss til situasjonen slik den er, så får vi se hva fremtiden bringer, legger han til.

 • Landslagskaptein Maren Mjelde har ikke vært tilgjengelig for å kommentere NRKs opplysninger.
 • Ada Hegerberg har ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste