Hopp til innhold
Carlsen
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Magnus Carlsen

 • Carlsen tapte norsk duell

  Magnus Carlsen held føringa i Norway Chess-turneringa med eit halvt poeng etter å ha tapt den norske duellen mot Aryan Tari i armageddon.

  Tari slo verdsmeisteren i armageddon etter at eit spennande klassiskparti enda med remis. Der hadde Carlsen med svarte brikker lege bak spelemessig ein periode, før han vende til fordel. Etter 43 trekk blei spelarane likevel samde om remis.

  I armageddon-delen gjorde Carlsen ei svak opning, og Tari klarte å hale sigeren i land med dei kvite brikkene. Carlsen var småirritert etter å ha tapt i armageddon for tredje gang på rad, men roste Tari for bra spel.

  Toar Vishy Anand slo Teimur Radjabov i armageddon tysdag og knappa dermed inn eit halvt poeng på Carlsen i samandraget. Det står att to rundar av Norway Chess, og dei skal spelast torsdag og fredag.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Carlsen reddet inn seier

  Magnus Carlsen lå an til tap i armageddon mot Alireza Firouzja i 1. runde av Norway Chess, men berget seg da motstanderen ble presset på tid.

  Carlsen kontrollerte inn remis med svarte brikker i det klassiske partiet mot 18-åringen Firouzja, men da duellen skulle avgjøres i armageddon, så det ut til å gå galt for den norske verdensmesteren.

  Under kraftig tidspress med svarte brikker havnet Carlsen så bakpå at sjakkcomputeren vurderte Firouzjas seierssjanse til 94 prosent. Men det stokket seg for den unge franskmannen da sekundene løp av gårde.

  Etter et par misser på slutten endte Firouzja opp med å godta remis. Dermed vant Carlsen armageddon-partiet ettersom svart får seier ved remis.

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Carlsen kontrollert til kvartfinale

  Magnus Carlsen er klar for kvartfinale i Champions Chess Tour. Der møter han polske Jan-Krzysztof Duda, som han også møtte mandag.

  Carlsen møtte nemlig Duda i mandagens siste parti. Mot polakken ble det remis, etter hele 124 trekk. Da hadde de fått samme stilling tre ganger.

  Det skjønte Carlsen lite av, og på sendingen var det tydelig at han var rasende da han forsto at det ble remis.

  – Mot slutten trodde jeg faktisk at jeg hadde funnet vinner-ideen, så det var veldig frustrerende, sa han etter partiet.

  De møtes igjen i kvartfinalen, ettersom Carlsen ble nummer to i grunnserien i den niende Champions Chess Tour-turneringen.

  Carlsen åpnet mandag med et parti mot Anish Giri. Nordmannen fikk berget remis med hvite brikker etter å ha havnet i trøbbel tidlig i partiet.

  I det andre partiet møtte Carlsen 18 år gamle Awonder Liang. Etter et feiltrekk fra unggutten ga 18-åringen opp partiet etter 39 trekk.

  Også det tredje og fjerde partiet mandag endte med remis mot henholdsvis Levon Aronian og Jorden van Foreest.

  Den niende turneringen i Champions Chess Tour er den siste før finalen om en måned. Carlsen står med kun to turneringsseirer siden formatet ble innført i fjor høst.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Nadal kriget seg videre – møter Kyrgios i Wimbledon-semi

  En skadeplaget Rafael Nadal (36) holdt liv i håpet om en etterlengtet Wimbledon-tittel. Han nedkjempet Taylor Fritz i et kvartfinaledrama over fem sett.

  Etter over fire timer sto Nadal igjen som vinner på centercourten i London. På veien måtte han holde smertene i sjakk. Spanjolen gikk seirende ut med sifrene 3-6, 7-5, 3-6, 7-6 (10-4).

  Nadal har sine skavanker. Onsdag slet han med et mageproblem og så skadeskutt ut i andre sett, men det stoppet ham ikke fra å fortsette jakten på sin 23. Grand Slam-tittel.

  Fredag skal han opp mot Nick Kyrgios (27). (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Doble gruppevinnere i sandvolleyball

  Norges ferske verdensmestere i sandvolleyball Anders Mol og Christian Sørum ble gruppevinnere i verdensturneringen i Gstaad etter at de vant dagens to kamper.

  De fikk litt trøbbel mot de spanske veteranene Herrera og Gavira og taper 2. sett, men Norge vant det tredje settet og er dermed klare for åttedelsfinalen.

  Også Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for åttedelsfinale etter to sterke seiere i dag. Først mot Italia og i dagens siste kamp møtte de Estland. Etter 1-1 i sett vant den norske duoen det tredje og avgjørende settet og også de ble gruppevinnere.

  Italy Beach Volleyball World Championships
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Norge valgte å ikke inspisere banen før åpningskampen

  Det norske landslaget bestemte seg for å trene på treningsfeltet til Brighton istedenfor å ta den siste treninga på St. Marys stadion hvor kampen mot Nord-Irland spilles.

  De hadde allikevel muligheten til å komme seg ut på gressmatta og gå rundt på arenaen, men den muligheten har de også valgt å ikke bruke.

  – Flertallet kjente ikke at vi ikke trengte å se banen. Flere hadde behov for behandling, det ble en lengre reise, og dårligere tid. De som ville være her har dratt hit, men det var ikke mange, sier Sjøgren.

  Han mener behovet for å føle stadion og anlegget er mindre nå enn før.

  – Mange av de vi har er vant med å spille på store arenaer. Derfor er det Ikke like viktig nå som det var i 2017 eller enda tidligere for den saks skyld.

  Landslagskaptein Maren Mjelde følte heller ikke noe kall på å inspisere banen.

  – For meg er det ett fett egentlig. Vi har alle forskjellige behov, og hadde tidsplanen sett annerledes ut hadde kanskje flere valgt å dra hit, sier Mjelde.

  Norge åpner EM mot Nord-Irland i morgen. Kampen begynner kl. 21.00.

  Martin Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste