Carlsen
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Magnus Carlsen

 • Carlsen vant Chess Masters

  Magnus Carlsen stakk av med seieren i Chess Masters lørdag. Carlsen vant finalen i hurtigsjakkturneringen 2–0 sammenlagt etter 2,5-1,5 i lørdagens finalerunde mot Anish Giri. Seieren gjør at Carlsen mottar 426 340 kroner i premiepenger.

 • Sjakk-VM utsettes

  Magnus Carlsen kommer ikke til å forsvare sin VM-tittel i langsjakk i 2020. Den norske sjakkstjernens neste VM-kamp er utsatt, melder NTB. Det bekrefter direktør Emil Sutovskij i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) overfor nettstedet chess24.com lørdag. Carlsen skulle etter planen ha forsvart sin VM-tittel i klassisk sjakk i desember.

  Kandidatturneringen, der Magnus Carlsens VM-motstander skal utpekes, måtte også stanses tidligere i år som følge av virussituasjonen. Planen skal nå være å fullføre den i september/oktober.

  Avgjørelsen er ikke overraskende.

  – Om VM blir arrangert avhenger av om de kan gjennomføre kandidatturneringen. Det regner jeg ikke som spesielt sannsynlig akkurat nå, sa Carlsen i et intervju med NTB i mai.

  Magnus Carlsen
  Foto: Maria Emelianova / Maria Emelianova
 • Carlsen utklasset Caruana

  Magnus Carlsen gjorde kort prosess med Fabiano Caruana første dag av kvartfinalen i onlineturneringen Chess Masters. Carlsen brukte halvannen time på å vinne begge de to første hurtigsjakkpartiene. Da trengte han bare en remis for å ta ledelsen 1-0 i best av tre kamper. Han lå lenge an til å vinne det siste partiet også, men nøyde seg med remis etter 52 trekk.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

 • Dønnum må stå over mot Aalesund

  Vålerengas Aron Dønnum må stå over en kamp etter å ha fått karantene for sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund 4. juli.

  – Det er selvfølgelig kjipt, jeg føler jeg skuffer gutta. Må tydeligvis passe på litt hva jeg sier i etterkant av kamper, sier Dønnum til Nettavisen etter dommen kom tirsdag.

  Uttalelsene kom etter at Vålerenga og Aalesund hadde spilt uavgjort 2-2. Vålerenga måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann etter at Samuel Adekugbe angivelig hadde filmet seg til sitt andre gule kort.

  Aron Dønnum mot Aalesund
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Glesnes vann - Deila tapte

  Jakob Glesnes spela heile kampen då Philadelphia slo David Beckhams Inter Miami 2-1 i turneringa «MLS is back» i natt. Philadelphia har vunne begge sine kampar hittil, og er klar for utslagsrundane.

  For New York City, med Ronny Deila som trenar, gjekk det ikkje like bra. Dei tapte 1-3 for Orlando, og har tapt begge sine kampar. Dermed må dei slå Inter Miami måndag for å ha sjanse til å gå vidare.

  «MLS is back» er eit gruppespel som skal leie fram til sluttspel med cuprundar. MLS-sesongen er avkorta og endra på grunn av pandemien.

  Jakob Glesnes, Philadelphia Union
  Foto: Peter Casey / Reuters
 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal