NRK Meny
Normal

Løfshus til utenlandske kritikere: – Skjerp dere og les rapporten

Landslagssjef Vidar Løfshus håper rapporten om medisinbruk i norsk langrenn vil stilne kritikken fra utenlandske kolleger og medier.

Landslagssjef Vidar Løfhus

HÅPER PÅ FRED: Landslagssjef Vidar Løfshus håper svenskene leser rapporten om medisinbruk i norsk langrenn.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg håper de setter seg inn i rapporten. Og så håper jeg for en gangs skyld de behandler oss med litt respekt, sier Vidar Løfshus etter at granskingsutvalget torsdag la frem sin rapport om medisinbruk i norsk langrenn.

Sjefen for det norske langrennslandslaget har måttet tåle mye kritikk fra både utenlandske langrennskolleger og medier de siste månedene, etter Martin Johnsrud Sundby utestengelse for feil bruk av astmamedisin, Therese Johaugs dopingsak og debatten rundt nordmennenes bruk av forstøverapparat.

– Mangel på respekt

Granskingsutvalget konkluderte med at det ikke er funnet noen klare regelbrudd i norsk medisinbruk, selv om de peker på flere kritikkverdige forhold.

Løfshus håper det er nok til å stilne kritikken fra Sverige, som han mener har vært den verste.

Blant annet har langrennssjefen i Det svenske skiforbundet sagt til Expressen at Norge nå bør feie for egen dør, mens den svenske kommentatoren Lasse Anrell i en kronikk tok til orde for å utestenge alle norske langrennsutøvere i to år.

– Jeg vil heller slenge ballen tilbake og si: «Skjerp dere, les rapporten og sett dere inn i ting før dere begynner å kritisere», sier han.

Ingen friske utøvere medisinert

Et av punktene rundt nordmennenes bruk av astmamedisin som har høstet mest kritikk, er påstanden om at de skal ha gitt medisin til friske utøvere.

Løfshus er spesielt glad for at granskingsutvalget nå har lagt den ballen død.

– Det føles jo behagelig at de har skjøvet til side påstanden om at vi medisinerer friske utøvere, det føles jo godt. Og så er det mange punkter i denne rapporten som vi må ta lærdom av og jobbe med og forbedre oss på, sier han.

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner