Hopp til innhold

Langrennsleiren kritisk til Lundbys «Skal vi danse»-valg: – Veldig uprofesjonelt

LAVAZÈ (NRK): Verken norske utøvere eller ledere i langrenn er imponert over at Maren Lundby er deltaker i underholdningsprogrammet «Skal vi danse». Emil Iversen kaller valget «uprofesjonelt», mens Lundby svarer med et stikk tilbake.

Iversen og Lundby

KRITISK: Emil Iversen er ikke nådig i Maren Lundbys vurdering om å svinge seg på parketten i «Skal vi danse» til høsten.

Foto: NRK/TV 2

– Det hadde ikke gått an, svarer Iversen på NRKs spørsmål om en langrennsutøver i disse dager kunne deltatt i programmet.

– Hun er veldig politiker og skal ha litt mer premiepenger, og det er veldig bra. Men å kombinere det med å være realitydeltaker hele høsten er for meg veldig uprofesjonelt. Det hadde jeg aldri fått godkjent av min trener, sier han.

– Kan vente med «Skal vi danse»

Iversen er snar med å understreke at han selv har deltatt i TV 2-programmet «Landskampen». Men han kaller det korte innhopp som har kostet ham bare én eller to innspillingsdager.

– For oss som er aktive idrettsutøvere, så kan vi vente med «Skal vi danse» til etter karrieren. Det kan godt hende det er noe for meg også. Men det er uprofesjonelt av en aktiv idrettsutøver å bruke tid på det. Jeg synes det er spesielt.

– Er det nedtrapping, eller?

Valnes

STUSSER: Erik Valnes, her avbildet under en treningsøkt tidligere i år.

Foto: Geir Olsen

Den oppfatningen deles av VM-sølvvinner Erik Valnes.

– Det hadde ikke gått i langrenn. Det er ikke tid til det, rett og slett. Hvis hun får til det, så er det imponerende, sier han, og innrømmer at han stusset da han så den oppsiktsvekkende nyheten.

– Hva tenkte du, da?

– Er det nedtrapping, eller? Men det var jo ikke det. Hun får bare prestere der. Men jeg tror ikke du ser en langrennsutøver som hiver seg på «Skal vi danse» som en satsende utøver.

Fikk støtte av hoppsjefen

At Lundby skulle delta i programmet som går på TV-skjermen hver lørdag ble kjent 10. august. I en pressemelding understreket den regjerende OL-mesteren i normalbakke at valget er utradisjonelt.

Men sammen med det sportslige apparatet i hopplandslaget hadde de blitt enige om det var riktig løsning for at hun skal komme opp på nivået hun ønsker. NRK-ekspert Johan Remen Evensen var skeptisk.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mente på sin side at «ekstreme historier blir skapt av mennesker som er i stand til å gjøre ting annerledes enn resten».

– Mulig Emil er misunnelig

Beijing-OL 2022

HOPPSTJERNE: Maren Lundby, her i Midtstuebakken i Oslo i forbindelse med at Daniel-André Tande skulle hoppe på ski igjen etter et dramatisk fall sist vinter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nå har i hvert fall Lundby vært deltaker i danseprogrammet en god stund. I tillegg til forberedelser, har hun to lørdager på rad svingt seg over parketten sammen med partner Philip Raabe, og danseeventyret fortsetter til helgen.

Konfrontert med kritikken fra Iversen svarer Lundby slik:

«Jeg kan godt skjønne at de er kritiske, men så vidt jeg vet er det vel bare jeg som vet hva som kreves for å bli best i verden til å hoppe på ski. Og derfor gjør jeg som jeg gjør i år, uten at jeg trenger å utdype det noe mer», skriver hun i en tekstmelding til NRK, og fortsetter:

«Det er mulig Emil er litt misunnelig på at han ikke ble spurt, men jeg vet ikke. Kan godt invitere han nedover på dansetrening og en kaffe om han vil høre mer om hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Jeg håper på positivt svar til det»

Hun avslutter med følgende stikk og blunkefjes i retning langrennsløperen:

– Kanskje han vil ha noe tips til hvordan man kan ta OL-gull også, for det har kanskje ikke han?

– Det hadde jeg ikke tolerert

Men i langrenn hadde det ikke vært mulig for en aktiv utøver. Allroundtrener Eirik Myhr Nossum svarer slik på om en utøver på hans lag kunne deltatt i et slikt program i en OL-sesong:

– Da hadde jeg kalt vedkommende ekstremt useriøs, hvis en av mine utøvere sa at de skulle være med på «Skal vi danse» i høst.

– Nå kjenner jeg ikke den idretten, men som langrennsløper på mitt lag hadde du ikke bare ødelagt for deg selv, men for et helt lag der du er del av et fellesskap som skal være med å bidra. Så det hadde jeg ikke tolerert, sier Nossum klokkeklart. Trenerkollega Arild Monsen legger heller ikke skjul på at det ikke hadde fungert i hans lag.

Nossum og Monsen

KLAR TALE: Fra langrennstrenerne Eirik Myhr Nossum (venstre) og Arild Monsen (høyre).

Foto: Mikal Aaserud

Landslagstrener for damehopperne, Christian Meyer, kommenterer kritikken slik:

– Folk må jo mene det de vil om dette, men vi bruker ikke energi på å kommentere andres profesjonalitet, det overlater vi til de som føler for det, sier han til NRK.

– Ikke det beste man kan gjøre

Emil Iversen svarer slik på om han tror Maren Lundby klarer å kopiere bragden fra OL i Pyeongchang i 2018.

– Jeg tviler på det. Men hvis det viser seg at det er veien å gå, så er det en kjempenyhet for meg og. Det er bra at hun prøver å finne det ut. Kanskje man kan drive på med TV og sosialt samvær på høsten?

– Da blir jeg med på «Skal vi danse» neste år jeg, hvis det funker for henne. Vi får se, men her jeg sitter nå, så tror jeg ikke det er det beste man kan gjøre, sier Iversen.

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste