Hopp til innhold

Brann vant med ti (!) mål – NRK-ekspert kritisk til nivåforskjell

Brann bøttet inn mål etter mål i byderbyet mot Arna-Bjørnar – og endte til slutt med en svimlende timålsseier.

BØTTET INN: Se alle Brann-målene her.

Det er den største seieren i Toppserien denne sesongen.

Jeg må være så ærlig å si at dette er jo resultater man egentlig ikke vi ha. Det blir jo for stor forskjell og man bygger opp en kunstig måldifferanse. Men Brann gjør jo bare jobben sin her og valser på videre, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp.

For Marit Bratberg Lund satte inn kampens første etter 14 minutter, og deretter rant det inn bak Arna-Bjørnar-keeper Hanne Larsen.

Brann-spillerne jubler for scoring mot Rosenborg

STORSEIER: Brann-spillerne fikk en komfortabel dag på jobben mot Arna-Bjørnar. Her fra forrige kamp mot Rosenborg.

Foto: BILDBYRÅN

Alexander Schou i NRK-studio var ikke helt enig med eksperten.

– Forrige sesong var marginene ørsmå. Det sto og vippet på ett mål der på et tidspunkt. Så at Brann går ut der og bare dundrer på i andre omgang synes jeg er – beklager Arna-Bjørnar – godt å se, sier Alexander Schau i NRK-studio.

– Det er mange som tar foten av gassen der, så betaler du prisen når du kommer ut på høsten og kanskje taper en plassering på tabellen på dårligere målforskjell. Dette er en god investering til høsten av Brann.

Les også Mille (21) opplevde marerittet for andre gong: – Kan ikkje stole på eigen kropp

Mille Aune

– Ubehagelig

Amalie Eikeland, Rakel Engesvik og Anna Aahjem ble alle tre tomålsscorere, mens også Johanna Renmark og Lea Skeistrand Garen noterte seg for scoringer.

Det er sånn at du nesten ikke tror det. Hva er det som kan gjøre det vondt verre? Selvmål, sier Schou, som legger til at han synes synd på gjestenes spillere etter kampen.

Det er unge fotballspillere og mange med en fin fremtid, sier Schou.

Arna-Bjørnars Tora Osa var uheldig og scoret selvmål på 9-0. Til slutt endte det altså 10-0 etter den siste scoringen til Aahjem.

Anna Aahjem

TOMÅLSSCORER: Aahjem scoret to mål i timålseieren. Her fra en tidligere kamp på Brann Stadion.

– Hva sier dette om nivåforskjellen?

– Vi er et lag som kjemper i toppen, og AB er et lag som egentlig rykket ned i fjor. Det er klart det er en ganske stor forskjell der, sier Aahjem til NRK.

Arna-Bjørnar rykket egentlig ned forrige sesong, men da Avaldsnes mistet plassen, fikk laget fra Bergen en ny mulighet. Men forskjellen gjorde det ikke mindre smertefullt for Arna-Bjørnar-leiren.

– Det er klart det er et brutalt resultat. Å tape 10-0 liker vi ikke. Det er ubehagelig, sier Arna-Bjørnar-trener Martin Haugen til NRK.

 • Se reaksjoner etter kampen direkte her:
Brann trenger tre poeng for å henge ordentlig med i kampen om seriegullet og er store favoritter når de kommer på besøk til laget som ligger sist i Toppserien.

Sportsnyheter

2Cp8K1vI4W4

Knust Modric etter ufattelig EM-drama: – Det er fælt

Luka Modric trodde han hadde sendt nasjonen sin videre i EM. I stedet gikk Kroatias store stjerne fra himmel til helvete sekunder før slutt.

m52Lanzr4NU

Superstjernens utrolige historie: Moren flyktet barbeint og gravid gjennom Sahara

Nico Williams (21) herjer for Spania i EM. Men hans vei dit innebærer en gravid mor på flukt, og en bror som banet vei.

Sondre Guttormsen stavbrekk

Her brekker Guttormsens stav i fire biter: – Det ble helt svart

Sondre Guttormsen er akkurat tilbake fra et langt skadeavbrekk, men under en konkurranse i Polen opplevde han alle stavhopperes store skrekk da staven brakk midt i hoppet.

Siste nytt

 • Spania med full kontroll – Albania ute av EM

  Spania var allerede før dagens kamp vinnere av gruppe B. Dermed valgte de å gjøre ti bytter på laget før kampen mot Albania.

  Albania måtte vinne om de skulle ha sjanse til å gå videre i EM.

  Spanias reserver viste at de var spillesugne, for allerede etter 13 minutter fikk de uttelling da Ferrán Torres satte ballen i mål. Det ble kampens eneste mål.

  Dani Olmo ble tredd opp i mellomrommet og vendte opp for et Spania-lag på vei fremover. Han spilte gjennom Ferrán Torres som hadde kommet inn fra vingen. Alene med keeper gjorde Torres ingen feil og satt ballen i mål via stolperota.

  – Ett av EMs best regisserte angrep. Her stemmer alt for Spania, du ser de tar seg tid og så kommer stikkeren, sa TV 2s ekspertkommentator Yaw Amankwah.

  Etter en times spilt endret kampbildet seg. Albania var avhengige av å snu kampen og kastet flere folk i angrep. Det var nære ved å gi uttelling.

  Etter 64 minutter kommer Albania til en stor mulighet. Albania overrasket Spania med et kjapt frispark, og Broja dro seg fri i 16-meteren og fyrte av. Spania-keeperen var årvåken og fikk slått ballen unna.

  – De tar den overraskende, de tar den raskt, stor mulighet for Albania. Nå har også de begynt å produsere sjanser, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

  Noen minutter senere var Broja frempå igjen, men også denne gangen var Raya med på notene.

  Albania var flere ganger nære med å få ballen over streken, men klarte aldri å få ballen i mål.

  Spania vant 1–0 og dermed ryker Albanerne ut med kun ett poeng i årets EM.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group B Albania v Spain
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
 • Vellykket operasjon for Varga

  Barnabás Varga ble mandag operert på et lokalt sykehus i Stuttgart.

  Det opplyser det ungarske fotballforbundet på X.

  Forbundet skriver at operasjonen var velykket og at den ifølge legene foregikk uten komplikasjoner. De skriver videre at Varga kan forlate sykehuset allerede på onsdag.

  Varga ble i søndagens kamp mot Skottland skadet i en tøff duell med Skottland-keeperen.

  Varga pådro seg flere brudd i ansiktet i kollisjonen med Skottland-keeperen. Han fikk også en kraftig hjernerystelse.

  TEPPEHAV
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Cavendish klar for sin 15. Tour de France – jakter seiersrekorden

  Mark Cavendish (39) har blitt tatt ut av Astana til årets Tour de France, hvor han skal forsøke å ta sin 35. etappeseier og skrive seg inn i historiebøkene.

  Laget ble offentliggjort mandag. Spurteren Cavendish står likt med den belgiske legenden Eddy Merckx på 34 etappeseire i treukersrittet. Briten har utsatt å avslutte karrieren for å gjøre et forsøk på å ta rekorden alene. I fjor krasjet han ut av rittet på den åttende etappen.

  Cavendish tok alle sine 34 etappeseirer mellom 2009 og 2021.

  Cavendish kan også vise til VM-gull i landevei i 2011 og OL-sølv i banesykling fra Rio i 2016. (NTB)

  Mark Cavendish
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal