Hopp til innhold

Styrkeløft

  • Dobbelt EM-gull til Fredrik Myrvang

    Søndag tok Fredrik Myrvang sitt andre EM-gull på under ei veke under europameisterskapet i benkpress i Frankrike. I både øvingane utstyrsfri og i utstyrsklassen gjekk han av med tittelen europameister i 59-kilosklassen. Med desse resultata har Myrvang, som løftar for Tambarskjelvar IL, til saman fem gull i EM. Han har også eitt VM-gull frå 2022.

    Fredrik Myrvang tok VM- gull i benkpress iKazakhstan
    Foto: Privat
  • VM-sølv til Myrvang

    Fredrik Eskil Myrvang fra Førde tok i dag VM-sølv i benkpress (utstyrsfritt). Han tok sølvet i vektklassen 59kg. I dag var første øvelse av mesterskapet som pågår i Sør-Afrika. På sin egen Facebook-side skriver Myrvang at han vil takke alle som så på, både i hallen og hjemme i Norge.

    – Vil takke for alle koselige tilbakemeldinger etter stevnet og jeg skal gi skuffelsen noen dager før jeg kan glede meg over prestasjonen!

    På lørdag skal han i aksjon igjen i benkpress med utstyr.

    Tok bronse i VM i benkpress
    Foto: Arne Stubhaug
  • Her løfter nordmannen 360 kilo og sikrer VM-gull

    Per Marius Hole (33) er verdensmester i benkpress etter at han løftet utrolige 360 kilo i Kasakhstan.

    – Det føles utrolig bra. Det har vært en guttedrøm lenge å ta den VM-tittelen, sier Hole til NRK.

    Mandagens seier kom i åpen klasse i Almaty, og Hole var best i et sterkt felt. Han slo hjemmefavoritten Arslan Sujunsjalijev med fattige 2,5 kilo.

    Det er Holes første VM-gull i en ren benkpresskonkurranse, men i fjor ble han verdensmester i disiplinen under mesterskapet i fullt styrkeløft i Stavanger.

    33-åringen satte nylig norsk rekord med et løft på 360 kilo i NM i Bergen. Den vekten greide han igjen i Kasakhstan, skriver NTB.

    Han beskriver følelsen av å løfte 360 kilo som «helt ubeskrivelig».

    – Kroppen føles lettere påkjørt. Du løfter med en spesiell skjorte, så det blir stramt. Det gjør at du får veldig mye trøkk i hodet. Når du pusher deg så langt på de tunge løftene, blir man rett og slett småsvimmel, sier han.

    Per Marius Hole løfter 360 kilo og tar VM-gull
    Foto: Skjermdump: IPF
  • Myrvang med gull i NM benkpress

    Fredrik Myrvang frå Naustdal kjempa seg til gull i vektklassen -59 kg på noregsmeisterskapen i Drammen. Det var førsteløftet på 155 kg som blei ståande. I poeng fekk han tredjeplass i open klasse.

  • Satte verdensrekord og tok VM-gull

    Marte Kjenner løftet 192 kilo i knebøy og satte verdensrekord under VM i styrkeløft i Halmstad fredag. Kjenner løfter i 69-kilosklassen, og med verdensrekord ble det også gull i knebøy. Den tidligere verdensrekorden var på 188 kilo.

    – Det er kjempestort, jeg regnet ikke med dette. Jeg er VM-debutant og det beste jeg har fra før er sjette- eller sjuendeplass i EM, sier Kjenner til NRK.

    Totalt endte hun på 524,5 kilo i benkpress, knebøy og markløft, noe som holdt til sølv. Chandler Babb fra Jomfruøyene tok gullet med 530 kilo, 5,5 kilo foran Kjenner.

    – Formen var ikke helt på plass, det er litt surt. Hadde jeg vært i god form i alt, kunne det blitt gull, sier Kjenner til NRK.

    Hun reiser hjem fra Halmstad med gull i knebøy, sølv i benkpress og sølv sammenlagt i VM.

    Marte Kjenner
    Foto: NRK

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal