Hopp til innhold

Haaland med monsterbom i storseier: – Tror ikke det man ser

Manchester City satt igjen på cruise-kontrollen da de tok over tabelltoppen med to kamper igjen å spille. Erling Braut Haaland gikk målløs av banen.

Premier League - Fulham v Manchester City

Manchester City har hatt full kontroll på Fulham de seneste årene. De lyseblå har ikke tapt en tellende kamp mot Fulham siden 2009, og lørdag ble det plankekjøring igjen.

Det tok ikke lang tid før de lyseblå kunne juble. Etter drøye ti minutter spilt var forsvarsspiller Josko Gvardiol med fremover på banen. Kroaten kombinerte fint med Kevin De Bruyne, før han plasserte inn ledermålet.

Jasko Gvardiol

TIDLIG LEDELSE: Josko Gvardiol ga Manchester City ledelsen mot Fulham.

Foto: AFP

Resten av omgangen var sjansefattig, men etter sidebytte våknet begge lag.

Fulham yppet seg, og var farlig frempå på stillingen 1-0, men da hjemmelaget fikk troen på scoring ble de hardt straffet.

Phil Foden, som ble kåret til årets spiller av de engelske journalistene, var nådeløs da han fikk ballen på 16-meteren og doblet ledelsen helt nedi stolperota.

Haaland med kjempebom

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton forrige serierunde. Mot Fulham i dag gikk det langt tråere.

Halvveis i andre omgang ble Haaland spilt gjennom av De Bruyne. Alene med keeper, i det som kanskje er nordmannens favorittposisjon, fikk han avslutte helt fritt. Med venstrefoten blåste han ballen langt til sides for mål.

– Hva skjer der da Erling Braut Haaland? Den setter han 19 av 20 ganger, sier Viaplay kommentator Nils Johan Semb.

Premier League - Fulham v Manchester City
Foto: Paul Childs / Reuters

– Uvanlig å ikke se han legge den i hjørnet. Det er utrolig sjeldent å se Haaland bomme på den måten, sier NRKs fotballekspert, Carl Erik Torp.

Torp mener timingen på bommen var fin ettersom den ikke ble avgjørende for kampen.

– Men man forventer likevel at han skal score der. Man tror ikke helt det man ser når han bommer på slike sjanser, sier Torp.

Nevnte Gvardiol punkterte kampen med sin andre scoring for dagen like etter.

Kun minutter senere måtte Haaland finne veien til benken. I samme bytte kom også Oscar Bobb innpå for City for å trygge seieren.

Premier League - Fulham v Manchester City

BYTTET UT: Haaland gikk målløs av banen mot Fulham

Foto: Paul Childs / Reuters

På overtid lagde Fulham-stopper Issa Diop straffespark, og fikk samtidig sitt andre gule kort og ble utvist. City-innbytter Julián Álvarez ble felt og satte selv straffen sikkert i mål. Dermed endte det 4–0 til Manchester City.

Ga fra seg straffespark

Flere Manchester City-spillere diskuterte mellom seg da City fikk straffen på overtid. Blant dem Gvardiol, som kunne fått muligheten til å skaffe seg sitt første hat trick i Premier League.

– Guttene ville at jeg skulle ta det, men jeg sa at straffetakeren måtte ta den, sier Gvardiol til BBC.

– Det ville vært fint for meg å score et hat trick, spesielt siden det er min første Premier League-sesong. Akkurat nå befinner vi oss imidlertid i en posisjon hvor vi må prøve å score så mange mål som mulig, og Julian scoret på straffen. Jeg er fornøyd, han er fornøyd, laget er fornøyd, fortsetter Gvardiol.

Josko Gvardiol

TOMÅLSSCORER: Josko Gvardiol scoret to mål mot Fulham, men straffesparket på overtid ville han ikke ta.

Foto: David Klein / Reuters

For tittelkampen begynner virkelig å spisse seg til når det kun gjenstår to serierunder. Nå har Manchester City lagt presset over på tittelrival Arsenal.

Ligaen skal avgjøres neste helg og med seieren i dag har de lyseblå fra Manchester overtatt tabelltoppen, med to poeng ned til Arsenal.

London-laget møter Citys naboer, Manchester United, på Old Trafford på søndag. Den må trolig Arsenal vinne for å holde liv i drømmen om ligagull.

Manchester City spiller sin hengekamp mot Tottenham på tirsdag, mens de får besøk av West Ham i siste serierunde.

Skulle City gå på et bananskall og avgi poeng i en av de to kampene, så kan målforskjellen bli avgjørende. Per nå er det to mål som skiller de to rivalene i favør Arsenal.

Luke i jakten på toppscorertittelen

Før kampen mot Wolverhampton var konkurrentene hakk i hæl på nordmannen, og spenningen begynte å stige om hvem som skulle stikke av med gullfoten.

Erling Braut Haaland mot Fulham

KAN SMILE: Erling Braut Haaland kan smile etter tre nye poeng i tittelkampen

Foto: Reuters

Men;

Selv om det ikke ble nettkjenning i dag, har jærbuen virkelig funnet scoringsformen de siste kampene. Med syv mål på de fem siste kampene han har spilt, tar han virkelig grep om å forsvare toppscorertittelen i Premier League fra forrige sesong.

Haaland står med 25 mål hittil denne sesongen og har fått en luke til konkurrentene.

Siste nytt

 • Heidi Weng dropper landslagssamling: – Noe høy belastning

  Heidi Weng (32) står over langrennslandslagets samling i Fredrikstad fredag for å samle overskudd.

  Torsdag kveld sendte Norges Skiforbund ut følgende melding på forbundets WhatsApp-gruppe:

  – Heidi Weng har i samråd med helseteamet valgt å stå over samlingen i Fredrikstad da belastningen i senere tid har vært noe høy, og hun trenger å få tilbake overskuddet, sier landslagslege Ove Feragen.

  Weng deltok på samlingen på Sognefjellet for noen uker siden. (NTB)

  Heidi Weng
 • Hovland fikk fart på spillet etter treg start – klatret på listene

  Viktor Hovland har fått sving på spillet etter en famlende start i ukas PGA-turnering i Cromwell i Connecticut. Han gikk åpningsrunden to slag under par.

  En uke etter at han kom helt skjevt ut i majorturneringen US Open og ikke greide cuten, var han på jakt etter å revansjere seg. Hovland var likevel et godt stykke nede på listene halvveis på runden, da han var ett slag over par.

  Birdier på 11., 14. og 15. hull fikk ham på rett side av par og sendte ham oppover på listene.

  Det startet riktig nok godt for Hovland da han holdt på å greie eagle på 2. hull. Han måtte nøye seg med birdie, og så kom dagens første bogey på hullet etter, og en ny på 8. hull.

  Han hadde flere gode birdiemuligheter før han fikk sin annen for dagen på 11. hull, og så begynte putteren hans å bli varm. Han senket nye birdieputter på 14. og 15. hull.

  På 16. hull var han innom en sandgrav og roughen, men berget par likevel, og han berget par også på dagens nest siste hull før han misset en god birdiemulighet på 18. hull og måtte nøye seg med par.

  Med en 68-runde er han på delt 27.-plass, seks slag bak sørkoreanske Tom Kim som har to slags ledelse.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AFP / AFP
 • VM-bronse til Marte Kjenner i styrkeløft

  Marte Kjenner tok bronse i styrkeløft-VM utstyrsfritt i Litauen torsdag. Hun løftet til sammen 550 kilo og var 27,5 kilo fra gullet.

  Kjenner løftet 543 kilo da hun vant EM i fjor. Med den bestenoteringen var hun nummer fire av de påmeldte i VM, men hun ble slått bare av italienske Carola Garra (577,5) og franske Prescillia Bavoil (567,5).

  Med pallplass har Kjenner kvalifisert seg til verdenslekene i Kina neste år, slik Kjell Egil Olborg Bakkelund gjorde da han tok sølv i mennenes 74-kilosklasse mandag.

  Kjenner fikk også sølv i benkpress og bronse i markløft.

  Trygve Sletten var Norges tredje og siste deltaker i VM. Han var også i aksjon torsdag og endte på 9.-plass i mennenes 93-kilosklasse. Han løftet 820 kilo fordelt på 290 i knebøy, 190 i benkpress og 340 markløft.

  Gustav Hedlund fra Sverige ble verdensmester med 895 kilo.

  Verdenslekene i Chengdu neste år blir første gang styrkeløft utstyrsfritt er på programmet.

  (©NTB)

  Trønderske Marte Kjenner europamester i styrkeløft 2
  Foto: Tonje Kjenner / Tonje Kjenner

Sendeplan

Kl. Program Kanal