Haaland med monsterbom i storseier: – Tror ikke det man ser

Manchester City satt igjen på cruise-kontrollen da de tok over tabelltoppen med to kamper igjen å spille. Erling Braut Haaland gikk målløs av banen.

Premier League - Fulham v Manchester City

Manchester City har hatt full kontroll på Fulham de seneste årene. De lyseblå har ikke tapt en tellende kamp mot Fulham siden 2009, og lørdag ble det plankekjøring igjen.

Det tok ikke lang tid før de lyseblå kunne juble. Etter drøye ti minutter spilt var forsvarsspiller Josko Gvardiol med fremover på banen. Kroaten kombinerte fint med Kevin De Bruyne, før han plasserte inn ledermålet.

Jasko Gvardiol

TIDLIG LEDELSE: Josko Gvardiol ga Manchester City ledelsen mot Fulham.

Resten av omgangen var sjansefattig, men etter sidebytte våknet begge lag.

Fulham yppet seg, og var farlig frempå på stillingen 1-0, men da hjemmelaget fikk troen på scoring ble de hardt straffet.

Phil Foden, som ble kåret til årets spiller av de engelske journalistene, var nådeløs da han fikk ballen på 16-meteren og doblet ledelsen helt nedi stolperota.

Haaland med kjempebom

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton forrige serierunde. Mot Fulham i dag gikk det langt tråere.

Halvveis i andre omgang ble Haaland spilt gjennom av De Bruyne. Alene med keeper, i det som kanskje er nordmannens favorittposisjon, fikk han avslutte helt fritt. Med venstrefoten blåste han ballen langt til sides for mål.

– Hva skjer der da Erling Braut Haaland? Den setter han 19 av 20 ganger, sier Viaplay kommentator Nils Johan Semb.

– Uvanlig å ikke se han legge den i hjørnet. Det er utrolig sjeldent å se Haaland bomme på den måten, sier NRKs fotballekspert, Carl Erik Torp.

Torp mener timingen på bommen var fin ettersom den ikke ble avgjørende for kampen.

– Men man forventer likevel at han skal score der. Man tror ikke helt det man ser når han bommer på slike sjanser, sier Torp.

Nevnte Gvardiol punkterte kampen med sin andre scoring for dagen like etter.

Kun minutter senere måtte Haaland finne veien til benken. I samme bytte kom også Oscar Bobb innpå for City for å trygge seieren.

BYTTET UT: Haaland gikk målløs av banen mot Fulham

På overtid lagde Fulham-stopper Issa Diop straffespark, og fikk samtidig sitt andre gule kort og ble utvist. City-innbytter Julián Álvarez ble felt og satte selv straffen sikkert i mål. Dermed endte det 4–0 til Manchester City.

Ga fra seg straffespark

Flere Manchester City-spillere diskuterte mellom seg da City fikk straffen på overtid. Blant dem Gvardiol, som kunne fått muligheten til å skaffe seg sitt første hat trick i Premier League.

– Guttene ville at jeg skulle ta det, men jeg sa at straffetakeren måtte ta den, sier Gvardiol til BBC.

– Det ville vært fint for meg å score et hat trick, spesielt siden det er min første Premier League-sesong. Akkurat nå befinner vi oss imidlertid i en posisjon hvor vi må prøve å score så mange mål som mulig, og Julian scoret på straffen. Jeg er fornøyd, han er fornøyd, laget er fornøyd, fortsetter Gvardiol.

Josko Gvardiol

TOMÅLSSCORER: Josko Gvardiol scoret to mål mot Fulham, men straffesparket på overtid ville han ikke ta.

For tittelkampen begynner virkelig å spisse seg til når det kun gjenstår to serierunder. Nå har Manchester City lagt presset over på tittelrival Arsenal.

Ligaen skal avgjøres neste helg og med seieren i dag har de lyseblå fra Manchester overtatt tabelltoppen, med to poeng ned til Arsenal.

London-laget møter Citys naboer, Manchester United, på Old Trafford på søndag. Den må trolig Arsenal vinne for å holde liv i drømmen om ligagull.

Manchester City spiller sin hengekamp mot Tottenham på tirsdag, mens de får besøk av West Ham i siste serierunde.

Skulle City gå på et bananskall og avgi poeng i en av de to kampene, så kan målforskjellen bli avgjørende. Per nå er det to mål som skiller de to rivalene i favør Arsenal.

Luke i jakten på toppscorertittelen

Før kampen mot Wolverhampton var konkurrentene hakk i hæl på nordmannen, og spenningen begynte å stige om hvem som skulle stikke av med gullfoten.

Erling Braut Haaland mot Fulham

KAN SMILE: Erling Braut Haaland kan smile etter tre nye poeng i tittelkampen

Men;

Selv om det ikke ble nettkjenning i dag, har jærbuen virkelig funnet scoringsformen de siste kampene. Med syv mål på de fem siste kampene han har spilt, tar han virkelig grep om å forsvare toppscorertittelen i Premier League fra forrige sesong.

Haaland står med 25 mål hittil denne sesongen og har fått en luke til konkurrentene.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)